La Berceni se fac eforturi pentru menținerea în Liga 2: „Suntem în discuții, tratative și nutresc speranțe că vom ajunge la o înțelegere”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2015, 15:54 Liga 2

Finalul campionatului din Liga 2 a dus la întreruperea bruscă a activității la ACS Berceni. Clubul ilfovean și-a continuat activitatea în 2015 grație colaborării pe care a avut-o cu Dinamo, însă numirea lui Dinu Gheorghe ca președinte în „Ștefan cel Mare” a dus la finalizarea acestuia. Rămași fără majoritatea jucătorilor, conducătorii grupării de lângă București caută acum soluții pentru a continua în eșalonul secund și în următorul sezon

„Facem eforturi pentru a menține echipa în Liga a 2-a. Suntem în discuții, tratative pentru asta și nutresc speranțe că vom ajunge la o înțelegere. Vom știi cu certitudine în ce direcție ne îndreptăm pe 20 iulie, ultima zi de înscriere a echipelor în Liga 2 și Liga 3″, a spus Ștefan Stana într-o intervenție la radio Sport Total FM.

Președintele echipei din Berceni a dat detalii și despre noul sistem competițional al Ligii 2. „Starea asta de incertitudine domnește la mai toate echipele, chiar și la cele care au venit din Liga 1. În funcție de asta se va discuta și noul sistem. Pentru anul asta era clar sistemul, dar dacă vor fi mai puține echipe cred că vom accepta ideea de a pleca la drum cu o singură serie. Sperăm ca, dacă vom avea o singură serie, să primim și un ajutor din partea televiziunilor, altfel, cu două serii, vom avea mari probleme.

Sunt întru totul de acord pentru ca echipele să aibă în teren cei doi juniori Under 19″, a mai declarat Stana.

Mihalcea: „Știam că nu se mai vrea participarea în următoarea ediție a ligii secunde”

Despre experiența pe care a trăit-o în scurta perioadă în care a antrenat la ACS Berceni a vorbit și Adrian Mihalcea. Tehnicianul s-a despărțit de ilfoveni odată cu rezilierea contractului de colaborare cu Dinamo.

„Imediat după ultima etapă am luat decizia de a pleca de la Berceni. Știam că nu se mai vrea participarea în următoarea ediție a ligii secunde.

Este prima mea experiență pe care o iau din mers și m-am lovit de un lucru pe care nu îl știam. E nevoie de timp pentru a începe să-i cunoști pe jucători și ei pe tine. Băieții au fost de caracter, au pus picioarele la muncă și s-a văzut pe final. Era un proiect pe o perioadă mai lungă, într-un context în care erau implicați și jucătorii de la Dinamo. Mi-a plăcut ideea, plus că e bine să rămâi în circuit. Vedem ce situație este în fotbalul românesc și nu ar trebui să mai mire pe nimeni ce se întâmplă. E o perioadă grea în fotbal și pentru antrenori implicit. Suntem destul de mulți în România și ne chinuim să găsim echipe. Am speranța că voi găsi echipă și voi continua să antrenez.

Sunt ceva zvonuri că Slobozia ar dori să înceapă de la liga a treia, dar cu tineri sau cu localnici. Nu cred că mai au șansa să revină în lupta pentru promovare și cred că nici nu doresc asta”, a spus Mihalcea în emisiunea „Fotbal la matineu” de la radio Sport Total FM.

ACS Berceni a încheiat campionatul pe locul 3 în play-out-ul Seriei I, cu 10 puncte mai mult față de ultima clasată Farul Constanța (33 față de 23), care ar fi trebuit să participe la barajul pentru evitarea retrogradării împotriva lui FC Bihor dacă FC Olt nu s-ar fi retras. Astfel nu mai retrogradează nimeni nici în acest sezon.

Echipa ilfoveană a trecut cu bine peste această parte a doua a sezonului din Liga 2 după ce în iarnă a fost la un pas de abandon. Inițial, în urma colaborării cu Dinamo, antrenor a fost numit Silviu Ion, însă acesta a fost înlocuit după primul meci oficial. I-a luat locul Adrian Mihalcea, tehnician care a și încheiat campionatul pe bancă. În acest interval, de 12 meciuri, ACS Berceni a înregistrat patru victorii, trei egaluri și cinci îngrângeri. Dacă ar fi să ne uităm pe rezultatele înregistrate doar în play-out, ilfovenii se pot lăuda cu un parcurs aproape excelent. În cele șase etape au înregistrat patru victorii și două egaluri.

CITEȘTE și: Dramatism la ACS Berceni. Echipa a revenit la situația tragică din iarnă. „Se ia în calcul să închidem secția de fotbal”

Primarul din Berceni vorbește despre încheierea parteneriatului cu Dinamo: „În Romania, oamenii nu mai au cuvânt”

Marius ANGHEL 08 Jun. 2015, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă