Juventus ar putea rămâne fără stadion, după o retrocedare uriașă făcută în București: „Femeia asta cred că este nepoata ciobanului Bucur, altfel nu-mi explic”

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 19:36 Liga 2
  • Juventus București a reușit să promoveze pentru prima dată în istorie în Liga 1, însă are probleme cu stadionul. Terenul pe care se află arena din cartierul Colentina a fost retrocedat în instanță, primăria Sectorului 2 și primăria București au contestat decizia și acum urmează să se anunțe un verdict final.

 

Juventus a produs o mare surpriză în acest sezon al Ligii 2, promovarea în prima ligă, după ce la începutul campionatului era nou-promovată din Liga 3. Ilie Ciuclea, patronul clubului bucureștean, intenționa să modernizeze stadionul, pentru a-l aduce la standardele Ligii 1, însă au apărut probleme după un dosar de retrocedare. O femeie a prezentat acte prin care solicită să intre în posesie a nu mai puțin de 46 de hectare din respectiva zonă în care este și arena lui Juventus, fiindcă e moștenitoare, iar în prima instanță a câștigat. 

Pe terenul revendicat se află baza sportivă a lui Juventus, parcul din fața stadionului, o universitate, o benzinărie, dar și străzi, trotuare și spații verzi. Femeia a reușit să obțină o decizie judecătorească în acest sens, care a fost însă contestată de primăria Sectorului 2 și primăria Capitalei.

„S-a făcut o retrocedare în Parcul Motodrom. O doamnă, pe baza unor acte ilizibile, a câștigat în instanță cu Capitala, care nu știu cum s-a apărat, 46 de hectare care cuprind Parcul Motodrom, Stadionul Juventus, o parte din zona Fundeni. Pe noi ne-au sesizat cei la la echipa Juventus care aveau în plan să facă mai multe investiții, dar acum nu mai pot. Noi vom cere acte de la Arhivele Naționale și vrem să intervenim în proces”, a explicat primarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru HotNews.ro.

Ilie Ciuclea, patronul lui Juventus, s-a declarat și el surprins de decizia judecătorilor: „Nu știu cum s-a ajuns aici, dar o doamnă a solicitat în instanță să primească vreo 50 de hectare de teren în zona unde avem noi stadionul. Ieri am primit și noi înștiințarea. În primul rând, eu știu că există Legea Sportului, care spune că bazele sportive nu se supun niciunui fel de retrocedari în formă fizică. Dar e ceva de piesele lui Caragiale! Cred că această doamnă este nepoata ciobanului Bucur (n.r. cel care ar fi înființat Bucureștiul), pentru că eu nu am mai auzit să existe un proprietar al unei asemenea suprafețe de teren în Bucuresti”, a declarat Ciuclea pentru Sport.ro.

Juventus București a promovat matematic în Liga 1 cu șase etape înainte de finalul sezonului Ligii 2. O altă problemă pe care o întâmpină acum clubul din Capitală este că în prima ligă nu își poate menține antrenorului care a promovată consecutiv în ultimele două sezoane, pe Daniel Oprița, fiindcă acesta nu are licență UEFA Pro. Se încearcă însă obținerea unei scutiri pentru antrenorii care obținut promovarea și nu dețin licența respectivă.

Foto: Mapio.net

Marius ANGHEL 08 May. 2017, 19:36 Liga 2
Pe aceeași temă