Jucătorul momentului la ”U” Cluj, Dragoș Tescan, convins că Unirea Slobozia va pleca învinsă de la Cluj Arena: ”Avem moralul foarte ridicat și îi așteptăm de data asta să luăm toate cele trei puncte”

Marius ANGHEL 30 Apr. 2022, 00:08 Liga 2

”U” Cluj a învins liderul Petrolul în etapa trecută, după un start excelent de meci, în care a înscris de trei ori, iar acum se află în ipostaza de a-l egala la puncte cel puțin pentru o zi, formația ploieșteană urmând a evolua în etapa a 7-a în încheierea sa, duminică.

Echipa antrenată de Erik Lincar joacă sâmbătă, de la ora 15:00, din nou pe teren propriu, pentru a treia rundă la rând, de această dată cu Unirea Slobozia, unul dintre adversarii în fața căruia nu a câștigat în deplasare în acest play-off. Universitatea a acuzat voalat sau direct trupa ialomițeană că a pierdut prea ușor jocurile cu FC Hermannstadt și Petrolul, în timp ce împotriva ei a avut altă atitudine pe stadionul 1 Mai, iar acum va încerca să răzbune remiza de la Slobozia.

Dragoș Tescan, înaintea meciului cu Unirea Slobozia: ”E la fel de important precum a fost cel cu Petrolul”

Despre meciul cu Unirea Slobozia, din partea Universității Cluj a vorbit unul dintre jucătorii momentului din lotul lui Erik Lincar, mijlocașul Dragoș Tescan, autor a două goluri în derby-ul cu Petrolul, marcator a cinci goluri în acest an, deschizător de victorii inclusiv cu Concordia (4-0), FC Hermannstadt (2-0) și Dunărea Călărași (3-0).

”E un meci la fel de important precum a fost cel cu Petrolul. E un meci care ne poate duce pe primul loc, cel puțin temporar, până duminică. Va fi, cu siguranță, un meci de uzură, de încărcătură. Suntem pregătiți și îl aștept cu nerăbdare”, a spus Tescan, care în acest sezon a fost utilizat în 19 din cele 25 de partide, în 13 ca titular, de fiecare dată fiind înlocuit, și a marcat de șase ori.

Mijlocașul ofensiv și-ar dori să înscrie inclusiv cu Unirea: ”Aș vrea să o fac și mâine, să deschid scorul. Am observat că atunci când deschid scorul, parcul meciul devine puțin mai ușor, să zic așa, într-o oarecare măsură, dar e important să ne facem treaba, să câștigăm și sper din suflet să vină cât mai mulți suporteri la stadion. Cred că i-am răsplătit pe măsură la meciul cu Petrolul. Sper să facem o figură frumoasă mâine și să-i facem pe suporteri fericiți din nou.”

Piele de găină la auzul încurajărilor suporterilor Universității Cluj!

”U” Cluj a fost împinsă de la spate cu Petrolul și de publicul numeros prezent pe stadion, circa 14 mii, cea mai mare asistență în acest sezon avută pe teren propriu de ardeleni. Lincar făcea înaintea jocului cu ploieștenii un apel la toți fanii Universității și la clujeni să vină în număr cât mai mare să susțină echipa, dacă o vor, într-adevăr, în Liga 1.

Tescan spune ce senzații trăiește atunci când are o astfel de asistență în spate.

”Sincer, s-a zbârlit pielea pe mine când am ieșit afară și am văzut atâția oameni încurajându-ne, mai ales în momentele în care ne cheamă să-i salutăm. Este un moment care te face să te simți fotbalist, pe care îl așteptam încă de mic copil. Sunt momente foarte frumoase. Pentru momentele astea te apuci de fotbal”, a explicat Tescan, citat de site-ul oficial al Universității Cluj.

În cariera sa, craioveanul Tescan a mai trăit senzații tari cu suporteri mulți pe stadion atunci când a jucat la Arad, pentru UTA, în sezonul trecut de Liga 1. La Turris Oltul Turnu Măgurele, echipa pentru care a jucat pentru prima dată la seniori, a avut atmosferă în tribună asemănătoare, mai degrabă, cu cea de la teatru.

Tescan, încrezător că Unirea va pleca învinsă de la Cluj Arena

Spre deosebire de coechipierul său Denis Ispas, Tescan a fost mult mai reținut privind evoluția Unirii Slobozia în acest play-off. Mijlocașul e convins că altfel va decurge acest joc cu ialomițenii, față de cel din tur, când s-a înregistrat o remiză la Slobozia, scor 2-2.

”Era de așteptat ca ei acasă să fie o echipă foarte greu de învins. Am văzut că au încurcat și Sibiul, dar cu siguranță va fi un alt meci mâine, pentru că avem moralul foarte ridicat și îi așteptăm de data asta și să luăm toate cele trei puncte, a mai spus Tescan.

Faptul că echipa lui Adrian Mihalcea a pierdut toate meciurile din deplasare din acest play-off, 0-2 cu FC Hermannstadt, 0-1 cu Concordia Chiajna și 1-3 cu Petrolul, a atras suspiciuni din partea clujenilor, mai ales că determinarea în jocul direct cu ei a fost alta, când s-a și înregistrat o remiză la scorul de 2-2. Numai că Unirea a arătat și în următoarele două jocuri de acasă că pe teren propriu se dăruiește asemănător în fața oricărui adversar întâlnit. Au simțit-o pe propria piele Steaua și FC Hermannstadt, care au plecat doar cu un 0-0 de pe stadionul 1 Mai.

Două victorii pentru ”U” Cluj și o remiză, în meciurile cu Unirea Slobozia

”U” Cluj și Unirea Slobozia s-au întâlnit în Liga 2 de trei ori până acum. Prima dată a fost în sezonul trecut, când ardelenii s-au impus pe Cluj Arena cu 3-1, după ce ialomițenii au deschis scorul. Jocul a avut loc în septembrie 2020.

În actualul sezon regular, cele două echipe s-au întâlnit în luna octombrie 2021, în etapa a 9-a, la Bistrița, acolo unde a găzduit ”U” Cluj jocul. Scorul a fost 2-0 pentru trupa lui Lincar, după cele două goluri marcate de Albert Hofman, în minutele 34 și 54.

În play-off, în tur, la începutul acestei luni, a fost 2-2 la Slobozia. Au marcat Christ Afalna (13) și Răzvan Greu (72), pentru Unirea, respectiv Ely Fernandes (28 – penalty) și Valentin Alexandru (47), pentru ”U”.

”U” Cluj, 18 puncte despre Unirea Slobozia

Partida din etapa a 7-a a play-off-ului Ligii 2 dintre ”U” Cluj și Unirea Slobozia are loc sâmbătă, 30 aprilie, de la ora 15:00, pe Cluj Arena. Clujenii au 54 de puncte și momentan se află pe locul 3, în timp ce ialomițenii au 36 de puncte și se clasează pe ultima poziție, a 6-a.

Meciul va fi arbitrat de la centru de Viorel Nicușor Flueran (Craiova) și de la cele două tușe de asistenții George Bogdan Duță (Bacău) și Cristian Daniel Ilinca (Craiova). Arbitru de rezervă este Claudiu Ștef (Târgu Mureş), în timp ce observatori au fost delegați Ioan Mureșan și Romeo Malac (ambii din Timişoara).

În afară de Dragoș Tescan, despre meciul cu Unirea Slobozia a vorbit din partea Universității Cluj și preparatorul fizic Robert Panduru:

https://www.youtube.com/watch?v=ScC4HmalXq4

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures
Video: Universitatea Cluj

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-dispusa-sa-treaca-si-prin-foc-pentru-accederea-in-liga-1-erik-lincar-e-convins-ca-i-poate-promova-pe-ardeleni-si-pe-traseul-barajului-nu-ne-ar-fi-teama-de-dinamo-19228955

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-invins-petrolul-dragos-tescan-a-fost-in-al-noualea-cer-ce-seara-minunata-cui-i-a-dedicat-victoria-tanarul-ardelenilor-19228803

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-meciuri-in-maximum-o-saptamana-pentru-echipele-participante-in-play-off-ul-ligii-2-programul-etapelor-7-si-8-petrolul-steaua-se-joaca-duminica-19228730

Marius ANGHEL 30 Apr. 2022, 00:08 Liga 2
Pe aceeași temă