”Călăreții roșii”, la mare căutare! Patru jucători de la liderul Ligii 2 au fost remarcați, iar neconvocarea unuia la națională l-a lăsat uimit pe conducătorul clubului

Ovidiu BOICA 26 Mar. 2024, 16:14 Liga 2
”Călăreții roșii”, la mare căutare! Patru jucători de la liderul Ligii 2 au fost remarcați, iar neconvocarea unuia la națională l-a lăsat uimit pe conducătorul clubului

La a treia participare din scurta sa istorie în campionatul Liga 2, CSC Șelimbăr este surpriza sezonului regular. A încheiat cele 19 etape din ediția 2023-2024 pe primul loc în clasament și s-a calificat pentru prima dată în play-off, unde va evolua fără să poată promova. Însă, forma juridică a clubului îi interzice accederea în SuperLigă, așa cum i-a interzist și Stelei în precedentele două ediții ale eșalonului secund.

Directorul general Cornel Stănilă a recunoscut că, în urma evoluțiilor bune ale jucătorilor lui Claudiu Niculescu din sezonul regular, mai mulți dintre aceștia au intrat în atenția grupărilor din SuperLigă. Oficialul ”călăreților roșii” s-a ferit să pronunțe nume, dar, totuși, i-a remarcat pe câțiva dintre cei din lot.

Cornel Stănilă, despre eventuale transferuri de la CSC Șelimbăr la FC Hermannstadt

Stănilă ezită să spună dacă printre cluburile care se interesează de jucătorii de la Șelimbăr se numără și FC Hermannstadt, cel mai important club de fotbal din județul Sibiu de doi ani, după dispariția celor de la Gaz Metan Mediaș.

”Nu vreau să discut. Probabil, da! N-am avut discuții concrete. Vin la noi la meciuri, jucăm meciuri amicale cu ei, discutăm despre jucătorii de la echipa noastră…”, a spus Stănilă într-o intervenție avută la Sport Total FM.

Reamintim că mijlocașul Alexandru Luca a fost luat, în această iarnă, de FC Hermannstadt de la CSC Șelimbăr, după care l-a împrumutat la ACS Mediaș, în Liga 3, în vreme ce sub comanda lui Claudiu Niculescu a ajuns ghanezul Emanuel Baba Ayine, jucătorul sibienilor, împrumutat, în toamnă, la gruparea din localitatea de pe malurile Târnavei Mari iar acum este la Șelimbăr. Nu este prima mutare de acest gen între echipele din Sibiu și Șelimbăr.

Accentul pe tineri. Cine a atras privirile…

Stănilă a mai spus că politica clubului pe care îl conduce este de a întineri lotul, lăudându-i pe trei dintre ”under-ii” de sub comanda lui Claudiu Niculescu, Raul Rotund, împrumutat de la ”U” Cluj, Casian Soare, un jucător din ograda proprie, și portarul Alexandru Roșca, împrumutat de la UTA Arad.

În plus, Stănilă a vorbit în termeni laudativi despre Tudor Călin, mijlocașul la închidere originar din Timișoara, care ar putea reprezenta o soluție pentru FC Hermannstadt, în vară, când e de așteptat ca Mino Sota să plece la Rapid.

”Raul (n.r. – Rotund) este golgeterul echipei, cu cinci goluri, un copil luat de la juniorii Universității Cluj, un copil care a debutat, la seniori, la noi, un copil care are calități senzaționale. Chiar am rămas uimit că acum n-a fost convocat la lot.

Casian Soare este un produs al Academiei Șelimbăr. La fel, un jucător care constant joacă bine, are deja două goluri marcate și două sau trei pase de gol.

Mai este Alexandru Roșca, pe care l-am luat de la UTA. La fel un jucător care este în lotul naționalei de tineret.

Tudor Călin, un jucător tânăr, un jucător senzațional…

Așa am și făcut strategia, să ne axăm pe jucători tineri, să ne axăm pe jucători sunt 25-26 de ani, care să aibă foame de performanță, care să vină și să dovedească că pot să facă performanță.

V-am mai spus, proiectele astea, când aud, proiecte pe hârtie… Noi avem multe proiecte pe hârtie în România, nu doar în fotbal, și-n societatea civilă, dar trebuie să le și punem în aplicare. Cum am spus, când pleci la un drum cu o strategie corectă și-ți propui să ajungi undeva și ajungi în acel loc, ăla înseamnă că este un proiect bun. Restul sunt discuții!”, a completat Stănilă la intervenția sa de la radio.

Laude pentru ”vecinii” de la FC Hermannstadt: ”Un oraș în spate, un stadion senzațional, un model de succes”

Directorul general al echipei din Șelimbăr consideră că FC Hermannstadt, echipă care a ratat… la mustață play-off-ul SuperLigii și în acest sezon, pentru al doilea an la rând, este un alt model de urmat.

Stănilă spune că există relații foarte bune între cele două cluburi și că, după finalizarea lucrărilor de modernizare la stadionul Municipal din Sibiu, echipa lui Marius Măldărășan are toate condițiile asigurate pentru a face performanță.

”Suntem prieteni cu cei de la Sibiu, suntem vecini, că așa ne și spunem, «Salut, vecine!», «Ce faci, vecine?»… Am spus tot timpul, Hermannstadt este un proiect de urmat, cu un antrenor bun – chiar citeam, zilele astea, că (n.r. – Măldărășanu) va avea trei ani de zile de când e pe banca Sibiului – și cu o conducere stabililă, o conducere foarte bună, profesionistă, cu doi patroni care au investit foarte mult în momentele grele, cu un oraș în spate acum, pentru că și echipa Sibiului a fost foarte mult plecată, peste tot… Dar, în momentul de față, Hermannstadt are un oraș în spate, are un stadion senzațional, are toate ingredientele pentru a face un fotbal de performanță. Este un model de succes și un model de urmat, am spus-o tot timpul. Îi felicit, chiar i-am felicitat și după meciul cu Dinamo, i-am felicitat pentru ceea ce fac și pentru ce rezultate au”, a declarat Stănilă la Sport Total FM.

FC Hermannstadt a încheiat sezonul regular din SuperLigă pe locul 9, la egalitate cu UTA, arădenii fiind superiori la rezultate directe. Din play-out a trecut o etapă, în care trupa sibiană a câștigat cu 3-0, pe teren propriu, cu Dinamo, iar acum se află pe locul 2 din 10 în clasament.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cheia-succesului-pentru-csc-selimbar-19303961

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-joaca-in-play-off-ul-ligii-2-fara-drept-de-promovare-19303858

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-stanila-despre-visul-selimbarului-de-a-fi-campioana-ligii-2-19303762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19303410

Ovidiu BOICA 26 Mar. 2024, 16:14 Liga 2
Pe aceeași temă