UTA, sub așteptări în Crâng, barajul se decide la Arad. Gloria Buzău a dat o replică bună în special în prima repriză

Călin MNERIE 28 May. 2023, 17:00 Liga 2

În primul său baraj din istorie pentru menținerea în SuperLigă, UTA avea de luat o revanșă în fața celor de la Buzău, care în urmă cu 44 de ani o trimitea în Divizia B în premieră pe sextupla campioană în României. Se întâmpla după un succes la Arad al Gloriei, semnat Mitică Ghizdeanu, cel care a căzut pe minge astăzi, când a dat simbolica lovitură de începere a partidei.

Iar formația din Crâng, Gloria, aflată și ea tot la o premieră, barajul de promovare, a chinuit-o mult pe ”Bătrâna Doamnă” în special în prima repriză, după care s-a mulțumit să împingă partida spre un 0-0 ce-i lasă intacte șansele de promovare înainte de returul din orașul de pe Mureș.

  • Trebuie precizat însă și un lucru foarte important, pe care conducătorii Gloriei se pare că l-au uitat între timp. În vara trecută, când se obținea brandul Gloria Buzău de la primărie, iar FC Buzău re rebrănduia Gloria, conducătorii susțineau că echipa aceasta nu dorește să continue tradiția fostelor echipe din oraș cu acest nume, nici pe cea în care au jucat Ghizdeanu sau Brașoveanu, actualul președinte, dar nici pe cea a lui ”Vioară”, sancționată de FRF pentru implicări multiple în meciuri aranjate pentru pariuri.

Buzăul – mai periculoasă, arădenii au scăpat cu noroc de gol

Combatantele au început cu garda jos și primele ocazii nu s-au lăsat prea mult așteptate. Keseru a lovit bara pentru arădeni la o fază suspectă de offside încă din minutul, iar Blejdea a răspuns 5 minute mai târziu printr-un șut cu efect ce l-a întins pe Iacob. Buzoienii au simțit că se poate, au recuperat destule baloane în jumătatea adversă, iar Boiciuc a avut șansa golului în minutul 14, când a scăpat singur, dar a tras pe lângă Iacob, dar și pe lângă poarta utistă.

La faza următoare, ”vârful” basarabean al lui Mihalcea avea să scuture plasa, dar a fost semnalizat în afara jocului.

După o fază la care Wiktorski și D. Rusu au rezolvat o acțiune periculoasă a gazdelor, din contra născută, același Boiciuc a mângâiat transversala porții lui Iacob cu un șut din 14 metri.

Trecuseră exact 30 de minute de joc, când arădenii au început să se trezească și să atace cu ceva consistență. Au fost destule învăluiri în benzi ale elevilor lui Rednic, însă o singură ocazie cu adevărat periculoasă. În minutul 41, Abeid a pasat în adâncime, Postolachi a pătruns în dreapta, a tras din 15 metri, dar Rusu a respins cu piciorul.

Șteau și Roger au ratat ocazii imense în contul ”roș-albilor”

La vestiare s-a intrat cu scor alb și Mircea Rednic a înțeles că nu e ziua să atace și a renunțat la Keseru pentru ”închizătorul” Batha. Mai echilibrată din punct de vedere tactic, UTA nu a mai riscat mare lucru în defensivă și a avut și o posesie superioară a balonului. Roger a avut două șuturi bune cu stângul de la semidistanță, dar primul (min. 50) a trecut pe lângă poartă, iar cel de-al doilea a fost prins de Rusu.

Cu adevărat imensă a fost ocazia lui Șteau, care, în minutul 64, după respingerea slabă a lui Wiktorski, a tras peste poartă. Dar, avea să fie doar ”aperitivul” pentru ratarea și mai mare a lui Roger, care a fost lăsat singur la 15 metri de Ubbink, pe o contra rapidă a UTA-ei, dar brazilianul a încercat o preluare în locul unui lob peste Rusu și Wiktorski i-a suflat mingea.

În ultimul sfert de oră, s-a jucat prea puțin fotbal, cu mențiunea că gazdele s-au mulțumit cu remiza alba, în timp ce utiștii au fost impotenți fără niciun atacant de meserie ope gazon. Crampele sau contracturile și-au făcut și ele prezența, iar Godwin sau Șteau, intrați pe teren după pauză, au părăsit terenul mai devreme.

Verdictul duelului pentru locul din SuperLigă, dintre Buzău și UTA, se amână pentru returul de la Arad, de duminică, 4 iunie, de la ora 21:00.

GLORIA BUZĂU – UTA ARAD 0-0

Gloria Buzău: D. Rusu – Oteliță, Vîrtej (Marku 44′), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (cpt.), Trebotic – Dudu, Greu (Șuteu 56′), Blejdea (Godwin 70′) – Boiciuc
Rezerve neutilizate: R. Stoian – Val. Alexandru, Ist. Fulop, Dr. Lazăr, Uțiu, M. Ivan
Antrenor: Adrian Mihalcea (suspendat)

UTA Arad: Fl. Iacob (cpt.) – Vukcevic, Andr. Chindriș, Hoxhallari, Abeid – R. Pop (Șteau 46′, Negoescu 87′), P. Anton, Ubbink (Stahl 79′), Roger – Postolachi (Otele 68′), Keșeru (Batha 46′)
Rezerve neutilizate: Kucher – Dobrescu, Dam. Isac, Barbosa
Antrenor: Mircea Rednic

Stadion: Gloria (Buzău). Arbitru central: Andrei Florin Chivulete (Bucureşti). Arbitri asistenți: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava) și Andrei Constantinescu (Bucureşti). Arbitru VAR: Iulian Dima (Bucureşti). Arbitru AVAR: Vladimir Urzică (Piatra Neamţ). Arbitru de rezervă: Andrei Moroiță (Ploieşti). Observator de arbitri: Liviu Ciubotariu (Galaţi). Delegat de joc: Daniel Miodrag Mihai (Bucureşti). 

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-uta-arad-se-joaca-de-la-ora-1400-in-mansa-tur-a-barajului-de-promovare-mentinere-in-prima-liga-19272975

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/moment-fara-precedent-la-meciul-gloria-buzau-uta-arad-19666343

Călin MNERIE 28 May. 2023, 17:00 Liga 2
Pe aceeași temă