Jucătorii de la FC Hermannstadt, încurajați de suporteri la ultimul antrenament înainte de primul meci oficial din 2022. Marius Măldărășanu, despre gestul fanilor și așteptările de la partida cu Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 26 Feb. 2022, 19:51 Liga 2

FC Hermannstadt începe partea a doua a sezonului de Liga 2 cu un meci pe teren propriu, duminică (ora 18:30), la Mediaș, cu Dunărea Călărași, poate cea mai slabă echipă din campionat având în vedere lotul de jucători de care dispune. Și Dacia Unirea Brăila și Astra, alte formații din coada clasamentului, au schimbat mult în această iarnă, însă Dunărea stă și mai rău, având în vedere că a fost părăsită de aproape toți jucătorii pe care i-a avut în prima parte a campionatului, când oricum a adunat numai șapte puncte.

În schimb, trupa sibiană a făcut șapte achiziții, cel puțin cinci interesante, a oferit salarii concurente cu cele din Liga 1, chiar dacă e îngropată în datorii și se află în proces de insolvență, însă mizează totul pe promovare. Un insucces cu Dunărea este inimaginabil și ar fi un adevărat rezultat șoc în acest sezon.

Suporterii au mers la antrenament să-i încurajeze pe jucători Sibiului. Măldărășanu: ”Sunt puțin, dar buni, îi așteptăm și la meciuri”

Înainte de primul meci oficial din 2022, suporteri ai FC Hermannstadt din Peluza Nord au mers la antrenamentul condus sâmbătă de Marius Măldărășanu la stadionul Obor din Sibiu pentru a-i încuraja pe fotbaliști înainte de realuarea campionatului. Circa 30-40 de fani ai echipei au cântat și au aprins torțe.

”Pentru mine este ceva normal. Știți foarte bine că, de-a lungul carierei mele de fotbalist, am jucat la echipe care aveau suporteri în spate, erau destul de gălăgioși. Mă bucur. Chiar dacă sunt puțin, sunt puțin, dar buni, îi așteptăm și la meciuri. Am spus-o mereu, contează foarte mult și ora de disputare, și ziua jocului, îi înțelegem că nu pot veni în număr mare, dar le mulțumim. Este un imbold pentru noi la început de an. Până la urmă, sportul este pentru suporteri, asta vorbeam și cu jucătorii. Oricând de obosit ai fi într-un meci, o astfel de atmosferă te face să uiți de oboseală, de tot ce-ți este greu și să dai totul în momentul ăla, adică mult mai mult decât poți la momentul respectiv”, a comentat Marius Măldărășanu despre gestul suporterilor de a veni la ultima ședința de pregătire a echipei înainte de primul meci oficial din aceast an.

”Un singur gând, o singură cale: promovare!”, a fost mesajul afișat de suporterii sibieni pe un banner pe care l-au agățat pe gardul stadionului unde jucătorii FC Hermannstadt s-au antrenat sâmbătă, înainte de meciul cu Dunărea Călărași.

”Dunărea nu are nimic de pierdut, în timp ce noi putem avea”

Măldărășanu s-a săturat de atâtea săptămâni de pregătire și abia așteaptă meciurile oficiale. Situația Dunării Călărași l-a trimis cu gândul la Gaz Metan, echipă din Liga 1 pe terenul căreia FC Hermannstadt își dispută meciurile considerate acasă și care trece printr-o situație financiare dezastruoasă.

Strict despre întâlnirea cu Dunărea, antrenorul are teama că jucătorii săi nu-și vor trata serios adversarii.

”Începem o nouă parte a acestui sezon, mai avem trei meciuri din sezonul regular, suntem nerăbdători cu toții, și suporterii, și noi, au fost șapte săptămâni grele, pentru că sunt foarte multe șapte săptămâni de pregătire în perioada asta, cu probleme vizavi de terenul de antrenament. Sunt probleme, dar odată cu ziua de mâine începem meciurile oficiale, jucăm cu Dunărea Călărași, o echipă cu probleme. Probleme care, din păcate, se întâmplă și în 2022, vedem ce se întâmplă și la Mediaș. Cred că cineva ar trebui să ia măsuri, trebuie să facem ceva, pentru că altfel lucrurile se duc în joc.

Revenind la Dunărea, este o echipă la care au rămas vreo patru jucători din lotul pe care l-a avut în toamnă, cu mulți copiii. Pentru ei este o oportunitate, pentru că au trei luni de zile să arate dacă se poate baza pe ei, dacă vor deveni certitudini. Concluzia este că nu au nimic de pierdut. Din acest meci, doar noi putem avem de pierdut. Am vorbit cu băieții, trebuie să avem o atitudine mult mai mare, pentru că în astfel de meciuri riscăm genul ăsta de situații și să câștigăm punctele care să ne mențină pe locul 2”, a mai spus Marius Măldărășanu.

În această iarnă, FC Hermannstadt i-a achiziționat pe Andrei Blejdea (ex ”U” Cluj), Ionuț Biceanu (ex Concordia Chiajna), Daniel Paraschiv (ex FC Voluntari, venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj), Ioan Hora (ex UTA), Gabriel Șerban (ex Astra), Alexandru Tudor Negrea (ex Sportul Șimleu Silvaniei) și Plamen Iliev (ex Dinamo).

28 de puncte diferență între FC Hermannstadt și Dunărea Călărași

Din etapa a 17-a a Ligii 2, prima programată în 2022 și antepenultima a sezonului regular, s-au desfășurat opt dintre cele zece jocuri. FC Hermannstadt e pe locul 2, cu 35 de puncte, în timp ce Dunărea Călărași se află pe poziția a 18-a, cu 7 puncte.

Meciul FC Hermannstadt – Dunărea Călărași se dispută duminică, de la ora 18:30, la Mediaș, pe stadionul Gaz Metan, și va fi arbitrat de centralul Mihai Amorăriței (Câmpina) și de asistenții Călin Cimponeriu (Lugoj) și Radu Despa (Baia Mare). Arbitru de rezervă este Marius Nechita Chioran (Floreşti – Cluj), iar observatori au fost delegați Octavian Șovre (Satu Mare) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

Video: FC Hermannstadt

 

Marius ANGHEL 26 Feb. 2022, 19:51 Liga 2
Pe aceeași temă