Jozef Dolny marchează gol după gol în Liga 2 și intră în cursa pentru cel mai bun jucător al sezonului. A semnat o nouă victorie pentru FK Miercurea Ciuc: ”Senzația e incredibilă”

Andrei PASCU 25 Sep. 2024, 16:07 Liga 2

FK Miercurea Ciuc pare că a dat lovitura în vară, cu aducerea lui Jozef Dolny. Unul dintre jucătorii veniți înainte de startul sezonului de Liga 2 a fost decisiv iar, în runda a 7-a a Ligii 2. A marcat în duelul cu formația CSC Dumbrăvița, partidă care s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru gazdele întâlnirii care a avut loc marți, la Miercurea Ciuc.

Jozef Dolny, în vârstă de 32 de ani, și-a trecut în cont al cincilea gol în cele șapte meciuri de Liga 2 în care a evoluat, fiind pe teren și titular în toate întâlnirile ciucanilor din campionat. A mai punctat în patru meciuri anterior, cu ACSM Ceahlăul (etapa 1, scor 3-1), Viitorul Pandurii (etapa 2, scor 4-1), AFC Câmpulung Muscel, (etapa 3, scor 4-1) și ACSM Reșița (etapa 6, scor 3-2).

Jozef Dolny marchează pe bandă rulantă pentru FK Miercurea Ciuc!

De această dată, cu CSC Dumbrăvița, atacantul de 1.82 m a punctat în minutul 73. Așadar, a început foarte bine vârful aventura de la Miercurea Ciuc, care are încredere că poate ajuta echipa și în rundele următoare din Liga 2, din campionatul regular, dar și în Cupa României, unde elevii lui Ilyeș speră să aibă un parcurs cât mai lung, iar recent și-au aflat adversarii din faza grupelor.

Jozef Dolny a declarat, după jocul cu CSC Dumbrăvița, că se simte bine la FK Miercurea Ciuc, iar un rol important l-au avut și colegii din vestiar, dar și stafful tehnic. Atacantul e sigur că, odată cu trecerea etapelor din Liga 2, își va pune și mai mult amprenta pe jocul echipei.

A marcat și în FK Miercurea Ciuc – CSC Dumbrăvița

Își dorește să marcheze cât mai mult, dar a declarat că meritul victoriilor este al întregului vestiar.

A fost un meci foarte, foarte dificil, împotriva unei echipe care stă bine defensiv. A fost un meci greu. A fost un adversar foarte dificil pentru noi, dar am încercat să jucăm. Am încercat să creăm situații și am așteptat momentul potrivit.

A venit golul și am câștigat cu 1-0, am luat trei puncte mari și acum suntem foarte fericiți.

(N.r. – Despre faptul că a marcat din nou) Senzația este incredibilă, știi, pentru că sunt atacant, îmi place când dau goluri și când golurile mele ajută echipa. Aste este cel mai important pentru mine. Întreaga echipă muncește din greu în fiecare zi și această victorie aparține întregii echipe”, a spus atacantul care a marcat cele mai multe goluri pentru FK Miercurea Ciuc în acest sezon de Liga 2, conform site-ului FK Miercurea Ciuc.

Jozef Dolny, 19 goluri în 32 de partide sezonul trecut!

Venit în vară la Miercurea Ciuc, atacantul ceh cu cetățenie slovacă Jozef Dolny are 32 de ani. De-a lungul carierei, noul vârf al FK Miercurea Ciuc a fost legitimat la formații din Slovacia, Cehia, Polonia și Irlanda. Ultima dată, pentru trei ani, iulie 2021 – iulie 2024, a evoluat la formația slovacă Tatran Presov.

În anii trecuți, Dolny a bifat, printre altele, experiențe la Zbrojovka Brno (Cehia), FK Senica, Skalica (ambele din Slovacia) sau Derry City (Irlanda). Sezonul precedent a avut prestații foarte bune, cu 32 de meciuri și 19 goluri. De altfel, la Tatran Presov a dat cel mai bun randament, în totalul celor 112 de partide în care a evoluat reușind să puncteze de 45 de ori.

În urmă cu mai mulți ani, atacantul a jucat și pentru selecționatele U18 și U19 ale Slovaciei.

Pe Robert Ilyeș l-a convins că merită să îi ofere contractul datorită evoluțiilor din sezonul trecut, când a marcat 19 goluri în 32 de partide pentru Tatran Presov, unde a fost și căpitan.

FK Miercurea Ciuc și-a aflat adversarele din grupele Cupei României

Pentru FK Miercurea Ciuc, după partida cu CSC Dumbrăvița, va urma un duel în deplasare, cu Steaua, în etapa a 8-a din Liga 2. Până atunci însă, între cele două jocuri, și-a aflat și ea adversarele din grupele Cupei României.

A fost repartizată în Grupa D și le va întâlni pe SC Oțelul (etapa 1, acasă), CSM Unirea Alba Iulia (etapa 2, în deplasare) și ACSM Reșița (etapa 3, în deplasare). Așadar, chiar dacă a mai fost repartizată în grupă cu SCM Râmnicu Vâlcea și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, FK Miercurea Ciuc poate spera la calificarea în fazele eliminatorii ale întrecerii.

Foto: Sport Pictures

Andrei PASCU 25 Sep. 2024, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă