Jozef Dolny, gol la debut pentru FK Miercurea Ciuc! Atacantul, convins că va ajuta tot mai mult echipa: ”Vreau să cresc în evoluții, pas cu pas, săptămână de săptămână”

Andrei PASCU 05 Aug. 2024, 15:25 Liga 2

Jozef Dolny, unul dintre jucătorii veniți în această vară la FK Miercurea Ciuc, a fost decisiv în primul joc oficial din noul sezon, din prima rundă a Ligii 2. A marcat în duelul cu formația ACSM Ceahlăul, partidă care s-a terminat cu scorul de 3-1 pentru gazdele pregătite de Robert Ilyeș.

Atacantul de 1.82 m a punctat în minutul 14, dar după ce colegul său Ervin Bakoș înscrisese cu șapte minute înainte.

Jozef Dolny, gol la debut pentru FK Miercurea Ciuc

A început foarte bine vârful aventura de la Miercurea Ciuc, care are încredere că poate ajuta echipa și în rundele următoare din Liga 2, din campionatul regular, dar și în Cupa României, unde elevii lui Ilyeș speră să aibă un parcurs cât mai lung.

Jozef Dolny a declarat, la interviuri, că s-a integrat bine la FK Miercurea Ciuc, iar un rol important l-au avut și colegii din vestiar, dar și stafful tehnic. Atacantul e sigur că, odată cu trecerea etapelor din Liga 2, își va pune și mai mult amprenta pe jocul echipei.

Sunt foarte fericit! M-am simțit foarte bine pe teren. Băieții m-au ajutat mult și mă bucur că am ajutat și eu echipa. Mă simt foarte bine aici, am coechipieri foarte buni, și stafful tehnic este foarte bun.

Suntem uniți și toată lumea e săritoare. Este un sentiment foarte plăcut! Suntem la începutul unui campionat lung. Aș vrea să cresc în evoluții pas cu pas, săptămână de săptămână, cu antrenamente bune, să fiu gata pentru meciul care urmează.

Vreau să dau tot ce pot și să câștigăm!”, a spus Jozef Dolny la finalul partidei FK Miercurea Ciuc – ACSM Ceahlăul.

Jozef Dolny, atacantul pe care Robert Ilyeș îl aștepta?

Venit în această vară la Miercurea Ciuc, atacantul ceh cu cetățenie slovacă Jozef Dolny are 32 de ani. De-a lungul carierei, noul vârf al FK Miercurea Ciuc a fost legitimat la formații din Slovacia, Cehia, Polonia și Irlanda. Ultima dată, pentru trei ani, iulie 2021 – iulie 2024, a evoluat la formația slovacă Tatran Presov.

În anii trecuți, Dolny a bifat, printre altele, experiențe la Zbrojovka Brno (Cehia), FK Senica, Skalica (ambele din Slovacia) sau Derry City (Irlanda). Sezonul precedent a avut prestații foarte bune, cu 32 de meciuri și 19 goluri. De altfel, la Tatran Presov a dat cel mai bun randament, în totalul celor 112 de partide în care a evoluat reușind să puncteze de 45 de ori.

În urmă cu mai mulți ani, atacantul a jucat și pentru selecționatele U18 și U19 ale Slovaciei.

Pentru FK Miercurea Ciuc, după partida cu ACSM Ceahlăul, va urma un duel în deplasare, cu Viitorul Pandurii, în etapa a 2-a din Liga 2. Apoi, în runda a 3-a, va avea al doilea meci pe teren propriu al stagiunii, cu AFC Câmpulung Muscel.

Foto: FK Miercurea Ciuc

Andrei PASCU 05 Aug. 2024, 15:25 Liga 2
Pe aceeași temă