Jocul nu strălucește, problemele se adună la SC Oțelul! Încă un motiv pentru care Dorinel Munteanu s-a iritat la Timișoara, când a fost întrebat de schimbări în lot: clubul are interdicție la transferuri de la UEFA

Marius ANGHEL 29 Nov. 2022, 15:59 Liga 2
Jocul nu strălucește, problemele se adună la SC Oțelul! Încă un motiv pentru care Dorinel Munteanu s-a iritat la Timișoara, când a fost întrebat de schimbări în lot: clubul are interdicție la transferuri de la UEFA

SC Oțelul a reînceput să câștige în campionat după o serie de trei meciuri fără victorie. În ultimele două runde s-a impus la limită, cu 1-0, atât cu Minaur (acasă), cât și cu Ripensia (în deplasare), totuși în fața unor adversari din partea inferioară a clasamentului.

Jocul echipei din Galați continuă însă să sufere pe fază ofensivă, SC Oțelul are unul dintre cele mai slabe atacuri, la Timișoara câștigând cu un autogol. Pe acest fond și a faptului că lupta pentru play-off s-a întețit și mai sunt puține etape până la finalul sezonului regular, tensiunea începe să crească. S-a văzut inclusiv în atitudinea lui Dorinel Munteanu, căruia la finalul partidei cu Ripensia i-a sărit imediat țandăra atunci când a fost întrebat dacă vor fi schimbări în lot în pauza de iarnă. E treaba mea ce fac eu la echipă”, a spus fostul internațional.

Un alt motiv al izbucnirii nervoase a lui Munteanu a devenit mai explicabil ulterior.

SC Oțelul are interdicție la transferuri din partea UEFA

La problema sportivă pe care o are echipa și tensiunea din finalul sezonului regular se mai adaugă și o altă situație dificilă pe care clubul din Galați, care se vrea continuatorul campioanei României din 2011, o întâmpină în această perioadă. UEFA i-a interzis trupei lui Dorinel Munteanu să facă achiziții sau legitimări de jucători din cauza unor datorii din trecut.

”Avem o problemă cu transferurile, nu s-a rezolvat încă, dar vom plăti. Avem o datorie nu foarte mare la UEFA, din trecut, din 2014 sau 2013. Vom plăti şi nu va fi problemă.

În campionat suntem în grafic. Mai avem patru meciuri şi eu cred că vom prinde play-off-ul”, a spus Munteanu pentru Antena Sport.

Fostul internațional speră ca până la începerea campaniei de achiziții, 17 ianuarie – 13 februarie 2023, datoria să fie achitată, iar SC Oțelul să poată să facă transferuri, altfel îi va fi greu în lupta pentru play-off și apoi promovare.

  • Din Liga 2, și Dinamo, altă pretendentă la locurile de play-off, are interdicție la transferuri din cauza datoriilor către foști jucători.

Dorinel Munteanu: ”În fiecare zi mai vine câte o datorie de undeva”

În urmă cu o săptămână și jumătate, Dorinel Munteanu vorbea la GSP Live despre ”probleme foarte grave” la nivel financiar pe care le are clubul, dând de înțeles că este și o situație tenționată în cadrul echipei din acest motiv.

”Trebuie să facem rost de bani, să mulțumim jucătorii. Nu putem să găsim așa ușor, dar avem promisiuni, contează rezultatele. Jucătorii mei știu foarte bune că rezultatele pozitive aduc oameni cu potență financiară să ne susțină.
Sper că vom trece peste toate greutățile. În fiecare zi mai vine câte o datorie de undeva, dar încercăm să o anihilăm, să o plătim, iar echipa să nu sufere.
E vorba de datorii istorice, nu curente. Din 2018, 2019, 2020, nu prea avem zile liniștite, dar încercăm să gestionăm foarte bine această situație.
Fără ajutorul Consiliului Local și al primăriei nu am fi putut face nimic, dar s-au făcut eforturi să susțină echipa”, a spus antrenorului Oțelului.

Cu 28 de puncte acumulate în 15 etape, SC Oțelul este pe locul 4 în Liga 2, la egalitate cu Poli Iași, care are un golaveraj mai bun și e pe locul 3. Runda viitoare, ultima programată în 2022, echipa gălățeană va primi vizita celor de la Metaloglbus București (sâmbătă, ora 11:00). Ulterior, în primăvara anului 2023, în ultimele trei runde din sezonul regular, SC Oțelul va întâlni CSM Slatina (deplasare), FK Miercurea Ciuc (acasă) și CSC Dumbrăvița (delasare).

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 29 Nov. 2022, 15:59 Liga 2
Pe aceeași temă