Iulian Roșu, unul dintre eroii lui Dinamo din meciul tur cu Argeșul. A contribuit la patru dintre cele șase goluri, însă nu se hazardează: ”Nimeni nu se gândește că am promovat.” Cele mai grele momente din acest sezon și declarația spectaculoasă de încheiere: ”Câțeii devin câini!”

Marius ANGHEL 30 May. 2023, 01:25 Liga 2

Dinamo s-a impus în meciul tur al barajului de promovare/menținere în SuperLigă cu Campionii FC Argeș la o diferență de scor la care nici nu visa. Cu 6-1 a câștigat echipa antrenată de Ovidiu Burcă, după ce a avut 4-0 din minutul 40, iar după ce a primit golul a reușit să aibă reacție și să înscrie de alte două ori.

Chiar dacă nu a marcat, Iulian Roșu a fost unul dintre jucătorii care au contribuit din plin la golurile marcate de echipa sa, la acest succes care o pune pe Dinamo deja cu un pas în prima ligă.

Iulian Roșu, după succesul la scor cu Argeșul: ”Îi mulțumesc din suflet lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat foarte mult. Am câștigat o bătălie”

Mijlocașul de 28 de ani, împliniți chiar a doua zi după jocul cu piteștenii, a pus succesul acesta și pe seama ajutorului primit de Dinamo de la Dumnezeu! Victoria cu 6-1 nu îl face, însă, pe Roșu să se vadă deja promovat în prima ligă, acolo unde a jucat pentru FCSB, Rapid, Astra și ACS Poli Timișoara.

”Nu știu dacă ne așteptam la acest scor. Ne gândeam că va fi un meci dificil. Este un stereotip, dar așa este. Am început bine meciul și îi mulțumesc din suflet lui Dumnezeu pentru că ne-a ajutat foarte mult în seara aceasta și micile detalii au făcut diferența.

Consider că nu este încheiată această dublă manșă. Am câștigat o bătălie, până să încheiem războiul mai avem. Dar ceea ce mă bucură pe mine este faptul că, ușor-ușor, acești copii devin bărbați, de la noi din echipă, și au dat dovadă de o maturitate incredibilă și sunt foarte mândru de echipa din care fac parte”, au fost primele cuvinte ale lui Iulian Roșu la finalul jocului cu Campionii FC Argeș.

”Scorul ar putea să te ridice de la sol, dar cred că nimeni de la mine din echipă nu este acum hazardat și se gândește că am promovat”

Pentru Dinamo au înscris Quentin Bena (15′), Gorka Larrucea (25′), Alexandru Darius Pop (28′), Lamine Ghezali (40′, 62′) și Daniel Iglesias (56′).

La primele două goluri, Iulian Roșu a centrat din corner și a executat o lovitură liberă, la al treilea a recuperat și i-a pasat lui Ghezali, care a oferit asistul, iar al al șaselea gol i-a retrimis pe poziție viitoare tot lui Ghezali, care a reușit ”dubla”. Mijlocașul fiul de preot a contribuit din plin la patru dintre cele șase goluri, însă consideră că promovarea încă nu este jucată.

”Pentru declarații de cancan acum nu cred că este cazul, mai avem încă un meci. Într-adevăr, sincer, realitatea este foarte plăcută în momentul de față. Scorul ar putea să te ridice de la sol, dar cred că nimeni de la mine din echipă nu este acum hazardat și se gândește că am promovat. Suporterii sunt fericiți, ne bucurăm astăzi și mâine. Mă bucur că mi-am făcut și eu un cadou frumos pentru ziua mea de mâine. Sunt fericit și o să o luăm de la capăt de miercuri pentru meciul de sâmbătă”, a spus Iulian Roșu la microfonul DigiSport.

Mario Zebic (54′) a înscris pentru Campionii FC Argeș când scorul era deja 4-0 pentru Dinamo. Din minutul 64, trupa piteșteană a evoluat în inferioritate numerică, după ce Kevin Koubemba a primit al doilea cartonaș galben.

”Ca să vă spun sincer, noi, la Dinamo, trăim de la zi la zi. Am început sezonul cum l-am început. Nu ne-am făcut iluzii mari pentru ceea ce urmează pentru viitor, niciodată nu ne-am gândim pe mai departe. Ne-am gândit tot timpul la ziua de astăzi, să o facem bine”
Iulian Roșu, după victoria cu 6-1 cu Campionii FC Argeș

”În iarnă nici nu mai știam, venim la reunire, mai luăm un ban, nu știam absolut nimic”

Mijlocașul dinamovist nu a dorit să comenteze declarațiilui lui Cristi Borcea despre faptul că va aduce un investitor la Dinamo. A mulțumit celor care sunt implicați acum la club, fiindcă fără ajutorul lor nu crede că echipa se afla în situația actuală, să joace baraj de promovare.

”Nu pot să vorbesc eu de posibili investitori. Nu sunt pregătit să mă gândesc departe. Ca să facem jocuri de imaginație, nu sunt pregătit să mă gândesc așa de departe. Le mulțumesc în primul rând celor care au venit acum lângă noi, de câteva luni. Consider că fără ajutorul lor și liniștea pe care ne-au adus-o în sânul echipei nu prea am fi putut să facem aceste reușite. Gândiți-vă că în iarnă nici nu mai știam, venim la reunire, mai luăm un ban, nu știam absolut nimic. Era Vlad (n.r. – administratorul special Vlad Iacob), săracul, pe lângă noi singur. Acum au venit și acești oameni lângă noi, se simte și le mulțumesc din toată inima și sper în continuare, dacă se vor atrage și alți sponsori, să fie foarte bine pentru noi, pentru viitor”, este de părere Iulian Roșu, utilizat de Ovidiu Burcă în 17 din cele 29 de meciuri din Liga 2 din acest sezon, în care a marcat 4 goluri.

  • Iulian Roșu a fost titularizat din nou de Ovidiu Burcă după șase jocuri. Ultima dată când a fost pe teren din primul minut a fost în 0-2 cu Steaua în Ghencea, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 2. În ultimele șase partide a intrat din postura de rezervă de patru ori, de două ori rămânând pe bancă.

Cele mai grele două momente avute de Dinamo în acest sezon de Liga 2

Jucătorul crescut în Ghencea, la Steaua, așa cum se numea atunci echipa care ulterior își schimba numele în FCSB, după ce Instanța a decis că Gigi Becali a intrat ilegal în posesia clubului Armatei, a fost pus să spună două momente dificile prin care Dinamo a trecut în acest sezon la capătul căruia poate promova în SuperLigă după doar un an în Liga 2.

”Primul a fost începutul de campionat, cu cele cinci infrângeri. A fost foarte greu. Cred că doar Mister (n.r. – antrenorul Ovidiu Burcă) era singurul nebun ne spunea să stăm liniștiți, pentru că jocul o să crească și o să fie bine. Și al doilea moment greu a fost în iarnă, când nu știam, la reunire, ce facem, unde suntem, nu aveam nimic. Și, ușor-ușor, lucrurile s-au reglat, au început să crească și jucătorii tineri, au început să vină și banii la timp, ceea ce este o normalitate până la urmă, dar în România e un lux. Așa că, în primul rând, eu vreau să fiu bucuros pentru seara aceasta și cred că, ușor-ușor, cățeii devin câini”, a spus Iulian Roșu.

Returul dintre Campionii FC Argeș și Dinamo are loc sâmbătă, de la ora 21:00, pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-6-1-cu-campionii-fc-arges-19273367

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andreias-calcan-in-lacrimi-dupa-ce-argesul-a-fost-umilit-de-dinamo-poate-colegii-mei-stranieri-pot-sa-va-spuna-mai-multe-stafful-conducerea-sa-vina-si-ei-sa-vorbeasca-19273364

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-borcea-pe-stadion-la-dinamo-campionii-fc-arges-19273347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-gentea-reactie-furioasa-dupa-masacrul-de-la-dinamo-arges-6-1-primarul-pitestiului-nu-mai-vrea-sa-auda-de-echipa-la-care-a-fost-presedinte-voi-renunta-si-ma-voi-19273333

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-campionii-fc-arges-se-joaca-de-la-ora-2000-in-barajului-pentru-prima-liga-echipele-de-start-19273190

Marius ANGHEL 30 May. 2023, 01:25 Liga 2
Pe aceeași temă