Iulian Muntean, după înfrângerea Ripensiei cu ”U” Cluj: ”Diferența dintre cele două echipe s-a văzut foarte clar pe teren.” Interimarul anunță o ”situație din ce în ce mai grea”

Anda DELIU 15 Oct. 2021, 21:16 Liga 2

Ripensia a cedat clar, la scorul de 0-3, cu Universitatea Cluj, după un joc în care a mișcat ”în front” doar în prima repriză. Ulterior, diferența a fost foarte clară, ceea ce remarca cu amărăciune și Iulian Muntean, cel care a primit de la conducere rolul de antrenor principal, deși nu are în acte calificarea necesară.

Penalty-ul ratat, moment psihologic

Muntean a spus că ratarea penalty-ului la 0-0 a turnat plumb în ghetele ripensiștilor. Preparatorul fizic a recunoscut și superioritatea adversarului.

”A fost o înfrângere, e adevarat. Ne-am fi dorit victoria. Băieții și-au dorit-o din tot sufletul. Probabil că și starea aceasta dinainte de joc, în care ei sperau la victorie să-și fi pus un pic amprenta asupra evoluției din teren. Într-adevăr, a fost un punct de cotitură penalty-ul ratat. A fost foarte greu după să-și revină și să joace la nivelul celor de al U Cluj. Din păcate, trebuie să recunoaștem, diferența a existat astăzi. Probabil, de implicare. Clujul este una din pretendentele la promovare și asta s-a văzut foarte clar”, a declarat Muntean la finalul jocului desfășurat pe ”Dan Păltinișanu”.

Albert Hofman (44′, 73′) și Florian Haită (48′) au marcat golurile care au decis meciul dintre Ripensia și ”U” Cluj.

Ripensia se mulțumea cu un egal cu ”U” Cluj

Deși înainte de joc a spus că își doreau foarte mult victoria, Muntean a punctat după meci că era bun și un egal.

”Noi am fi dorit măcar un punct astăzi. Am zis-o de la început, dacă puteam să aleg egalul, l-aș fi ales cu sufletul deschis, pentru că trebuie să recunoaștem. Diferența dintre cele două echipe astăzi s-a văzut foarte clar pe teren. Sperăm să adunăm puncte la următorul meci sau la următoarele meciuri, pentru că altfel, situația va fi din ce în ce mai grea”, a precizat cel care e în rol de ”principal” după plecarea lui Cosmin Petruescu.

  • Ripensia în meciul cu ”U” Cluj: Mosoarcă – Sturzu (Rob. Stoica 88′), Țieranu, Lalic, Andr. Macrițchii – Val. Macrițchii, Vidrăsan (Mitrov 61′), Coulibaly (cpt.) – Piftor (Rz. Morariu 88′), Golda (Ernest 77′), Mih. Ion (Stoi 77′). Rezerve neutilizate: I. Rus – Fridrich, D. Rogac, Gladun.

După acest joc rămâne motivația roș-galbenilor

Muntean a apreciat că aspectul pozitiv al jocului a fost dorința mare a tinerilor săi elevi pentru un succes. ”Dorința, modul în care s-au mobilizat, modul în care s-au pregătit și poate jocul de până în minutul 35. Ei au avut un singur șut pe poartă în minutul 43 și acela a însemnat 1-0. Au mai avut o bară din lovitură liberă, până atunci meciul mi s-a părut echilibrat. Poate că, emoțional, fiind aproape de jucătorii mei. Dar, de pe margine, așa s-a văzut. În loc să facem noi 1-0 au făcut ei 1-0. După care golul doi a picat în minutul 3 din a doua repriză și după aceea a devenit mult mai greu. Fiind o echipă de valoare care stă foarte bine în teren este mult mai greu să-i întorci. Ceea ce am reușit la Sibiu astăzi nu am mai reușit, din păcate”, a mai adăugat Iulian Muntean.

Ripensia rămâne cu 10 puncte și cade de pe 13 pe 14, cel puțin, acum având golaveraj mai slab decât Poli Timișoara. În etapa a 11-a, echipa timișoareană joacă chiar cu Poli, într-un meci considerat în deplasare, sâmbătă, 23 octombrie, de la ora 11:00.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto și Universitatea Cluj

Anda DELIU 15 Oct. 2021, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă