Italianul Pisano are zilele numărate la Balotești. Un jucător din lot pe care îl apreciază e favorit să-i ia locul: „Merită să debuteze în meseria de tehnician”

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 14:33 Liga 2

CS Balotești a stat la mâna ei să se califice în play-off-ul Seriei I, însă, după un parcurs aproape perfect în acest an, a cedat în ultima etapă a campionatului în deplasarea de la Dorohoi, scor 1-4, și a terminat returul pe locul 7, la trei puncte în spatele Brăilei. A fost scurtcircuitul pe care ilfovenii îl regretă și acum, drept dovadă că în următoarele două runde aceștia au câștigat ambele întâlniri: 3-1 cu Farul și 1-0 tocmai în fața Dorohoiului.

Aceste rezultate o mențin pe CS Balotești pe prima poziție în play-out, la 10 puncte în fața ultimei clasate, Farul, iar până la finalul campionatului mai sunt de desfășurat doar patru meciuri. Ilfovenii au scăpat de emoțiile retrogradării, iar acum se gândesc la următorul sezon de Liga 2.

Neînvinși pe teren propriu de nouă meciuri, în ultimele șapte înregistrând doar victorii, deci cu rezultate apreciabile la prima prezență în Liga 2, conducerea grupării din Balotești ia în calcul înlocuirea antrenorului italian de pe banca tehnică. Giovanni Pisano e principalul artizan care a dus la schimbarea la față a echipei, de la venirea sa din noiembrie 2014, însă e în pericol să nu continue și din vară. Cu toate că în acte nu el este antrenorul principal, ci Tudorel Dumitru, Pisano senior este cel care decide așezarea tactică și înlocuirile din timpul jocurilor.

Președintele echipei, Liviu Gulie (foto mic 1, alături de Pisano), a declarat într-un interviu acordat pentru IlfovSport, că se gândește să-l promoveze în postura de antrenor principal pe Bogdan Pătrașcu, actualul mijlocaș al grupării ilfovene. Lui Giovanni Pisano îi expiră contractul în vară.

„Nu știm ce vom face, ne gândim să-i dăm o șansă lui Bogdan Pătrașcu. Are o experiență incredibilă, e de aici din Balotești, are casă, s-a atașat de echipă și mă gândesc să îl numim antrenor principal. Este un adevărat lider în teren, a fost cel mai bun jucător din acest an, se vede experiența căpătată în Italia. E posibil să rămână antrenor-jucător, dar noi ne gândim că merită să debuteze în meseria de tehnician pe banca Baloteștiului. Dar mai avem timp să ne gândim, rămâne de văzut ce pretenții are și Pisano, însă prima opțiune este Pătrașcu. Important este că echipa merge foarte bine, suntem greu de bătut, avem tineri valoroși, în rest, de aici poate pleca oricine fără probleme și scandaluri”, a declarat, pentru sursa citată, președintele Liviu Gulie.

7 victorii, 2 egaluri și 3 eșecuri sunt rezultatele oficiale înregistrate de CS Balotești sub conducerea lui Giovanni Pisano. Din cele șapte victorii două sunt stabilite la „masa verde” după retragerea și excluderea din campionat a Unirii Slobozia (1-1 pe teren) și Săgeții Năvodari (0-1 pe teren).

9 meciuri consecutive fără înfrângere are CS Balotești pe teren propriu în acest sezon, egalul din 1 noiembrie cu FCM Dorohoi, scor 1-1, a fost singurul pas greșit din această perioadă.


Giovanni Pisano, fostul golgheter al Salernitanei din anii 90, în vârstă acum de 46 de ani, a debutat la CS Balotești în meciul de la Săgeata Năvodari din 15 noiembrie 2014, scor 1-0 pe teren. Numele antrenorului din „Cizmă” nu a figurat pe foaia de joc, acolo unde Tudorel Dumitru a fost principal, însă el a fost cel care a gândit așezarea tactică, ilfovenii evoluând pentru prima dată într-o formulă 4-3-3.


Giovanni Pisano îl felicită pe Gojnea după ce acesta înscria în poarta Voluntariului și aducea victoria. Foto: Mihai Andrieș

În cariera de antrenor, Pisano a debutat în sezonul trecut, în care a fost principalul juniorilor Allievi Nazionali ai Salernitanei, club la care a cunoscut gloria în Italia, prin cele 61 de goluri marcate în 122 de meciuri, pe parcursul a cinci ani. „Macaronarul” s-a retras din activitatea de jucător destul de târziu, la aproape 42 de ani.

Pătrașcu, unul dintre remarcații italianului

Printre cele mai surprinzătoare rezultate înregistrare de CS Balotești, cu italianul ca antrenor, s-a numărat victoria cu FC Voluntari, scor 1-0, liderul incontestabil al Seriei I și echipa principală favorită la promovarea în Liga 1.

„Sunt foarte mulțumit de elevii mei și se vede că munca depusă până acum la echipă a început să dea roade. Am și lucrat foarte mult la mentalitate și acest lucru se vede în felul în care am tratat jocul. Când am ajuns aici, se vorbea de salvarea de la retrogradare, acum putem avea gânduri la mai mult”, a spus Pisano după victoria în fața liderului.

Pisano recunoștea și că schimbările apărute la nivel de lot în această iarnă au contat enorm, cu un remarcat în persoana lui Bogdan Pătrașcu, cel despre care președintele clubului declară că ar putea fi noul antrenor principal din vară. „Bogdan este omul de care aveam nevoie la mijloc, experiența lui fiind un mare plus pentru echipă. A jucat ani buni în Italia, dar nu am apucat să îl văd pe viu în țara mea natală. Însă CV-ul lui a fost de ajuns și mă bucur că îl avem alături de noi. Este liderul de care era nevoie, atât în teren, cât și în afara lui” comenta italianul.

35 de ani are Bogdan Pătrașcu, actualul mijlocaș al echipei CS Balotești care în cariera sa a mai jucat pentru Chievo, Piacenza, Padova, Sportul, Dinamo, Astra, „U” Cluj sau Academica Argeș


Pătrașcu, în stânga, ar putea fi noul antrenor al echipei CS Balotești din vară. Foto: Andrei Birta

Marius ANGHEL 15 Apr. 2015, 14:33 Liga 2
Pe aceeași temă