Ionel Ganea revine la Dunărea Călărași. De această dată nu va fi antrenor principal

Marius ANGHEL 15 Sep. 2020, 18:17 Liga 2
Ionel Ganea revine la Dunărea Călărași. De această dată nu va fi antrenor principal

Ionel Ganea (47 de ani) revine în fotbalul românesc și o face la Dunărea Călărași, echipă pe care a antrenat-o în trecut, când a și promovat-o din Liga 3 în Liga 2. De această dată însă, fostul atacant al naționalei nu va mai fi antrenor principal, ci director tehnic. Prezentarea sa oficială la Dunărea are loc miercuri.

De câteva zile, Ionel Ganea a negociat cu gruparea călărășeană pentru o revenire pe malul Borcei și, în cele din urmă, s-a ajuns la un acord între cele două părți.

Ionel Ganea, director tehnic la Dunărea Călărași

Ganea va lucra cu antrenorul Cristian Pustai (55 de ani) și stafful său și va avea rolul de director tehnic la Dunărea, iar obiectivul acestora este promovarea în Liga 1.

Fostul internațional a mai activat la echipa din Călărași în calitate de antrenor principal. Se întâmpla în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, când reușea promovarea în Liga 2.

Ganea a plecat de la Dunărea după o ceartă cu fosta conducere, acuzând faptul că ”banii se duc prin alte părți, numai la fotbal nu”.

După ce părăsea Dunărea, ”Ganezul” semna cu FC Voluntari, unde nu a stat prea mult. Ulterior a mai antrenat ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara, pe această din urmă conducând-o în perioada iunie 2018 – august 2018. De atunci a fost liber de contract.

În cariera sa le-a mai antrenat pe Dinamo II, Rapid Ghidighici (Republica Moldova), ”U” Cluj și Rapid.

Bucuria lui Ionel Ganea și a jucătorilor Dunării Călărași după promovarea din Liga 3 în Liga 2.

Ganea, mutarea conducerii pentru înlocuirea lui Cristian Pustai?

Nu este exclus ca readucerea lui Ionel Ganea la Dunărea Călărași să fie primul pas făcut de conducere pentru înlocuirea lui Cristian Pustai, prin această mutare urmând să facă presiune asupra experimentatului antrenor.

Sursele Liga2.ro susțin că jucătorii Dunării nu-l prea mai ”înghit” pe Pustai, antrenor care își lasă mai mult ”secunzii” să pregătească echipa, implicarea sa fiind redusă și din cauza problemelor personale care l-au adus într-un con de umbră în ultimii ani.

Cristian Pustai a preluat Dunărea Călărași în luna iunie a anului 2019 și avea ca obiectiv readucerea echipei în Liga 1, obiectiv pe care l-a ratat în sezonul trecut.

Înfrângere cu ”FC U” Craiova, urmează meciul cu Petrolul

Dunărea Călărași vine după o înfrângere înregistrată sâmbătă, în etapa a 3-a a Ligii 2, 1-2 la Severin cu ”FC U” Craiova, cu gol primit în minutul 90+4.

Anterior, în primele două etape, Dunărea câștigase cu 1-0 la CSM Slatina și cu 3-0, pe teren propriu, cu Fotbal Comuna Recea.

În etapa a 4-a, Dunărea Călărași joacă sâmbătă, de la ora 18:45, pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, cu Petrolul. În clasament, Dunărea ocupă, momentan, locul 4, cu șase puncte, câte au și Farul și Viitorul Pandurii. Tot șase puncte poate face și Petrolul, dacă își câștigă meciul de astăzi cu Ripensia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doua-noi-achizitii-pentru-dunarea-calarasi-ambii-jucatori-au-debutat-in-meciul-pierdut-cu-fc-u-craiova-19147993

Marius ANGHEL 15 Sep. 2020, 18:17 Liga 2
Pe aceeași temă