Ioan Hora, despre trecerea sa la FC Hermannstadt: ”E un proiect care se poate realiza, promovarea.” Fostul utist își propune la Sibiu să tragă ”la aceeași căruță”

Ovidiu BOICA 17 Jan. 2022, 16:27 Liga 2
Ioan Hora, despre trecerea sa la FC Hermannstadt: ”E un proiect care se poate realiza, promovarea.” Fostul utist își propune la Sibiu să tragă ”la aceeași căruță”

Ioan Hora (33 de ani), fotbalistul care a semnat cu FC Hermannstadt în această iarnă, după ce s-a despărțit de UTA Arad, a vorbit, într-un interviu pentru pagina de Facebook a clubului, despre decizia de a alege echipa din Sibiu.

Hora a dezvăluit că nu își propune să dea un anumit număr de goluri, mai importantă fiind echipa. Fotbalistul originar din Oradea susține că Sibiul este ”un oraș frumos”, dar nu a apucat încă să interacționeze cu locuitorii, însă crede că aceștia sunt primitori.

În primul rând, e un proiect care, cred eu, se poate realiza, adică această promovare cred că este un țel important și cred că o putem realiza împreună. De aceea am și ales Hermannstadt, din cauză că are țeluri importante și cred că putem face ceva frumos în acest sezon”, a spus Hora, întrebat despre ce l-a determinat să vină la Sibiu.

”Sibiul este un oraș frumos. Încă nu i-am cunoscut pe oameni, dar mare diferență între Sibiu și Oradea, de unde provin eu, nu e. Cred că (n.a. sibienii) sunt oameni primitori și călduroși”, a mai spus atacantul de 33 de ani.

Ioan Hora nu vrea să marcheze un anumit număr de goluri, ci să tragă la căruța FC Hermannstadt

Ioan Hora poate evolua pe mai multe posturi, atât în atac, cât și la mijlocul terenului. În ultima perioadă am fost vârf, dar de multe ori am jucat și în spatele vârfului, sau în bandă stânga- dreapta, acum o să joc unde este nevoie și sper să o fac cât mai bine”, a adăugat Hora.

Noul jucător al lui FC Hermannstadt și-a fixat un obiectiv în ceea ce privește numărul de goluri pe care să le marcheze în tricoul alb cu roșu, fără să-l dezvăluie însă, dar e de părere că mai important este să câștige echipa: ”Cu siguranță am (un target), dar nu pot să spun acum că dau 20 de goluri că probabil nu voi reuși să dau 20 de goluri. Dar, cel mai important lucru este să tragem toți la aceeași căruță. Adică e important țelul echipei, nu neapărat target-ul meu.”

”Cel mai frumos moment, cred că a rămas primul meu titlu, sau prima oară când am jucat în Champions League”

Hora crede că cel mai dificil moment din cariera sa a fost acela în care a plecat de la CFR Cluj la un club din eșalonul secund, iar cel mai frumos, titlul cu CFR și participarea în Champions League.

”Nu pot să zic că au fost momente foarte grele în cariera mea. Cred că singurul moment care cât de cât a fost mai greu a fost când am plecat de la CFR Cluj și am ajuns în Liga 2 la Târgu Mureș, dar cu care am și promovat. Cel mai frumos moment, cred că a rămas primul meu titlu, sau prima oară când am jucat în Champions League. Astea sunt niște treburi care te marchează și nu știu când ne vom mai întâlni cu Champions League. Sperăm ca în viitorul apropiat”, a mai spus Hora.

Mesajul atacantului pentru suporterii lui FC Hermannstadt: ”Cu siguranță vom da totul meci de meci pentru a ne îndeplini obiectivul!”.

Ioan Hora a vorbit, cu această ocazie, și despre problemele cu care se confruntă fotbalul românesc, tot mai puțin vizibil în Europa. ”Cu siguranță îți trebuie investiții. Investiții care constau în jucători buni, care să vină, cei mici să aibă de la cine să învețe. Infrastructura! Cred că mai avem mult de lucrat”, a adăugat fotbalistul, întrebat de ce are nevoie fotbalul românesc pentru a putea conta din nou pe continent și, eventual, să trimită din nou o echipă în Champions League.

Hora a semnat cu FC Hermannstadt după ce a fost pus pe liber de UTA

De-a lungul carierei, Ioan Hora a evoluat pentru echipe din primele eșaloane din România și Turcia, dar și în Liga 2 de la noi. Hora are în palmares un titlu de campion național, obținut cu CFR Cluj în urmă cu un deceniu, două cupe ale Turciei, cu Konyaspor (2016/2017) și Akhisarspor (2017/2018), o Cupa României, cu FCSB, în 2020, și Supercupa României, în 2011, cu CFR Cluj.

De asemenea, în sezonul 2015/2016, Ioan Hora a fost golgeterul României, cu 19 reușite în tricoul formației Pandurii Târgu Jiu.

Ioan Hora a evoluat în peste 300 de meciuri în Liga 1 și Cupa României pentru CFR Cluj (91), UTA Arad (84), Gloria Bistrița (56), ASA Târgu Mureș (48), Pandurii (40), FCSB (30) și Gaz Metan Mediaș (5), marcând 70 de goluri.

Atacantul a mai jucat în Super Lig și 1.Lig din Turcia pentru Konyaspor, Akhisarspor și Elazigspor, marcând 10 goluri în 59 de partide.

În plus, noul jucător al lui FC Hermannstadt are 5 selecții în naționala U19 a României, 9 meciuri și 4 goluri la tineret și 3 prezențe în naționala mare, în care a debutat în februarie 2015, cu Bulgaria (0-0).

  • În actualul sezon a evoluat în 17 meciuri pentru UTA (790 minute), doar în nouă ca titular, în opt fiind schimbat, și a marcat 4 goluri.

Ioan Hora este cotat la suma de 400.000 de euro pe site-urile de specialitate, ceea ce face din el unul dintre cei mai valoroși fotbaliști din Liga 2. La FC Hermannstadt, doar Raul Opruț are o cotă mai bună (450.000 euro), iar Petrișor Petrescu e la egalitate cu el.

Interviul video cu Ioan Hora la FC Hermannstadt:

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-ioan-hora-a-semnat-cu-fc-hermannstadt-dupa-despartirea-de-uta-sibienii-sunt-in-extaz-e-unul-dintre-cei-mai-titrati-fotbalisti-din-romania-care-au-jucat-vreodata-la-sibiu-si-sub-cu-19216115

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-gabriel-serban-a-semnat-cu-fc-hermannstadt-mijlocasul-venit-de-la-astra-e-a-cincea-achizitie-a-sibienilor-19216439

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ioan-hora-s-a-despartit-oficial-de-uta-si-ar-putea-ajunge-la-fc-hermannstadt-unde-sa-fie-din-nou-coechipier-cu-buhacianu-19215864

Ovidiu BOICA 17 Jan. 2022, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă