INTERVIU | Cornel Stănilă, directorul general al CS Comunal Șelimbăr: ”Ne așteptam să fie greu în primul an de Liga 2, dar nu ne-am imaginat că va fi atât de dificil. Dar, suntem mulțumiți!”

Ovidiu BOICA 17 May. 2022, 22:01 Liga 2
INTERVIU | Cornel Stănilă, directorul general al CS Comunal Șelimbăr: ”Ne așteptam să fie greu în primul an de Liga 2, dar nu ne-am imaginat că va fi atât de dificil. Dar, suntem mulțumiți!”

Directorul general al Clubului Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr, Cornel Stănilă, a rezumat, pentru cititorii Liga2.ro, primul sezon petrecut de echipă în eșalonul secund. Stănilă s-a declarat mulțumit de clasarea ”călăreților roșii” pe locul al treilea în Grupa A de play-out, dar totodată crede că play-off-ul era ”un obiectiv realizabil”.

Conducătorul echipei din județul Sibiu a adăugat că antrenorul Eugen Beza mai are doi ani de contract, iar reluarea pregătirilor va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie.

În ceea ce privește lotul, în aceste zile sunt negocieri cu mai mulți jucători pe care Beza vrea să îi păstreze în lot, iar primii doi care și-au dat deja acordul de a continua și în noul sezon la Șelimbăr sunt moldovenii Ion Cărăruș și Igor Arhirii.

Legat de stadionul din Șelimbăr, acesta va avea pentru început 500 de locuri în tribune, iar gazonul va fi artificial. ”Cu toții ne dorim ca să fie gata cât mai repede”, a adăugat Stănilă.

Cornel Stănilă, despre prima participarea a Șelimbărului în Liga 2: ”În spatele rezultatelor a fost un efort imens al tuturor”

A fost sezonul 2021/2022, primul pentru echipa din Șelimbăr în Liga 2, așa cum vi-l imaginați înaintea primei etape?
Dacă, la început, credeam că ne va fi greu, acum, la final, pot spune că nu ne-am imaginat că va fi atât de dificil. A fost un prim sezon reușit pentru un club care a plecat aproape de la zero, în care cred că am realizat multe lucruri pe care ni le-am propus, iar în spatele rezultatelor a fost un efort imens al tuturor celor implicați în proiectul CSC 1599 Șelimbăr.

Per ansamblu, cum vi se pare parcursul echipei?
Cred că am avut o evoluție fluctuantă pe parcursul primului nostru sezon în Liga 2, am oscilat între rezultate foarte bune cu echipele care au ajuns între timp în play-off și eșecuri în meciurile din care ne așteptam să obținem mai mult. La final, putem să ne declarăm multumiți și să sperăm că vom realiza mai multe în viitorul sezon.

Rămâne regretul că nu ați prins play-off-ul, sau sunteți mulțumit și cu locul 3 în grupa de play-out?
Ne-am propus să jucăm fiecare meci la victorie și să obținem cât mai mult. Cred că play-off-ul era un obiectiv realizabil dacă eram mult mai atenți în prima parte a campionatului, dar pentru o nou-promovată, locul 11 în clasamentul de la finalul sezonului regular și locul obținut în play-out ne mulțumesc.

Care au fost reacțiile celor din jur după ce ați reușit să terminați pe locul 3 în grupa de play-out?
Pentru Șelimbăr, este un prim pas în proiectul sportiv pe care ni l-am propus, iar susținerea necondiționată pe care o oferă comunitatea din localitatea noastră, felicitările și reacțiile oamenilor ne obligă să le oferim în continuare rezultatele pe care și le doresc.

  • CS Comunal Șelimbăr a încheiat play-out-ul Ligii 2 pe locul 3 în Grupa A, la egalitate de puncte, 37, cu Metaloglobus București, care se situează pe poziția a 2-a datorită primului criteriu de departajare: punctajul și poziția ocupate la finalul sezonului regular. Metaloglobus a terminat primele 19 etape cu 28 de puncte, pe locul 10, în timp ce Șelimbărul s-a clasat pe locul 14, cu 23 de puncte.

Nu știe când echipa va juca meciurile de acasă la Șelimbăr

Suporterii au sperat să vadă echipa măcar într-un meci pe propriul teren. Când se va juca, până la urmă, pe stadionul din Șelimbăr?
Ne dorim enorm să jucăm cu adevărat acasă, în fața oamenilor din Șelimbăr. Toată lumea este dornică să vadă la Șelimbăr meciuri de Liga 2, cu toții ne dorim ca stadionul să fie gata cât mai repede. Proiectul Clubului Sportiv Comunal este strâns legat de noul stadion. Atât pentru echipa mare, dar mai ales pentru academia de copii și juniori, fiindcă la acest moment nu doar echipa mare joacă… în deplasare, ci și echipele noastre din academie își desfășoară antrenamentele și meciurile în afara Șelimbărului. Eu sper ca în curând executantul să își respecte termenul de finalizare a lucrărilor, iar Compania Națională de Investiții să predea, conform protocolului, stadionul comunității din Șelimbăr.

Ce capacitate va avea stadioul? Va fi cu gazon artificial, sintetic?
Proiectul stadionului din Șelimbăr este unul tip și se derulează prin Compania Națională de Investitii. Capacitatea va fi în prima fază de 500 de locuri, urmând ca acestea să fie ulterior suplimentate, iar gazonul va fi unul artificial, dar unul performant, la standardele UEFA și FIFA.

  • În sezonul regular, CS Comunal Șelimbăr și-a desfășurat meciurile considerate pe teren propriu pe stadionul din Avrig. Partidele de acasă din play-out au fost disputate tocmai la Râmnicu Vâlcea, în județul Vâlcea.

Teamă față de meciul cu FK Miercurea Ciuc din play-out, cea mai frumoasă amintire o are după jocul cu ”U” Cluj

Revenind la echipă și la parcursul acesteia în sezonul recent încheiat… Ce jucători au depășit așteptările și cine a dezamăgit?
Nu o să vorbesc niciodată despre jucători. Au existat multe dezamăgiri, jucători pe care nu i-ați mai văzut din iarnă la echipă și pe care nu o să îi mai vedeți nici din următorul sezon. Le-am urat și le urez mult succes tuturor. Cei care au confirmat vor rămâne alături de noi și sper ca, din vară, să nu mai repetăm greșelile din trecut și să fim inspirați în alegerile pe care le vom face.

Care a fost meciul de care v-ați temul cel mai mult?
Nu pot să spun că mi-a fost teamă de un anumit meci, dar au fost anumite meciuri în care presiunea rezultatului și-a pus amprenta asupra mea. Dacă doriți să vă dau un exemplu anume, cred că meciul cu Miercurea Ciuc, din play-out, a fost unul de o importanță deosebită, a cărui tensiune a fost una enormă, fiindcă trebuia să câștigăm împotriva celui mai bun adversar din grupa noastră, adversar care ne-a condus de două ori în acel meci, dar pe care am reușit să îl învingem în cele din urmă cu 3-2.

Dar cel mai reușit meci făcut de CSC?
La banchetul de la sfârșitul acestui sezon, Cătălin Crăciun (n.a. ofițerul de presă al clubului din Șelimbăr) a pregătit un filmuleț cu retrospectiva acestui sezon. Mi-am reamintit toate momentele frumoase pe care le-am avut, dar nu pot să uit un meci. Un meci în care am fost conduși și am revenit de două ori, am înscris patru goluri și am câștigat împotriva unei echipe pe care o admir, ”U” Cluj.

De unde până unde ”călăreții roșii”? Nu puțini sunt cei care vă botează ”cavalerii roșii”…
Emblema de pe sigla clubului nostru este un călăreț de culoare roșie, inspirat din istoria Șelimbărului, iar spiritul de luptă și atitudinea acelui călăreț, sper eu, să se transmită de fiecare dată și jucătorilor noștri.

Cărăruș și Arhirii continuă la Șelimbăr, nu și Vâtcă

Ce jucători sunt la final de contract. Vă despărțiți de vreunul?
Suntem în discuții cu mai mulți jucători care își termină contractele cu CSC în această vară și cu care ne dorim să continuăm. Până acum am prelungit înțelegerile cu Cărăruș și Arhirii, iar în săptămâna următoare (n.a. aceasta) vom semna și cu alți jucători cărora le expiră contractele în această vară. Cu Cosmin Vâtcă ne-am înțeles deja și nu va mai continua la Șelimbăr, iar Bogdan Rotar, Toni Suciu, Alexandru Șerban și Nicolas Antone vor reveni la cluburile de la care au fost împrumutați.

Există posibilitatea ca vreunul dintre jucătorii împrumutați să continue și în sezonul viitor la Șelimbăr, sau cu toții se vor întoarce la echipele de care aparțin de drept?
Jucătorii împrumutați vor fi reevaluați la reluarea pregăirilor și, în funcție de concluziile staffului tehnic, vom lua deciziile potrivite pentru club și acei jucători.

Aveți oferte pentru vreunul dintre jucătorii din lot?
În acest moment vă pot spune doar că există interes pentru doi-trei jucători din partea altor cluburi, dar oferte oficiale nu am primit pentru niciun jucător .

Ca să spunem așa, mai pe românește, Mubele le-a luat ochii suporterilor. Continuă la Șelimbăr?
Este o întrebare pe care trebuie să i-o adresați lui Mubele (zâmbește). Clubul i-a înaintat o ofertă, în mare parte ne-am înțeles, mai sunt câteva mici detalii de pus la punct, iar eu am încredere că Firmin Mubele va continua la Șelimbăr, fiindcă se simte bine aici.

Eugen Beza, încă doi ani pe banca echipei CS Comunal Șelimbăr

Veți continua cu același staff tehnic? Se întoarce și preparatorul Cătălin Ojiga la prima echipă?
Stafful tehnic este responsabilitatea antrenorului principal Eugen Beza. Sunt colaboratorii lui, iar deciziile privind componența staffului îi aparțin acestuia, care mai are 2 ani de contract cu CSC Șelimbăr și ne dorim să continuăm împreună. Cu privire la domnul Ojiga, contractul dintre părți încetează în luna iunie a acestui an.

Până când sunt în vacanță jucătorii?
Conform programului stabilit impreună cu stafful tehnic, până în data de 20 iunie, când este programată reunirea lotului.

Cum vi s-a părut trecerea de la Liga 3 la Liga 2 și nivelul eșalonului secund?
Ca orice trecere dintr-un eșalon inferior în unul superior… Cred că sunt diferențe consistente între cele doua ligi, plecând de la nivelul de organizare a unui club, la diferențele de buget, la condițiile de pregătire, la calitatea jucătorilor și a antrenorilor.

Luați în calcul aducerea mai multor jucători de la Gaz Metan, dată fiind situația medieșenilor?
În primul rând, îmi pare foarte rău de ce se întâmplă la Gaz Metan Mediaș. Am mulți prieteni acolo și nu credeam că se va ajunge vreodată în situația asta. Cu privire la aducerea unor jucători de la Mediaș, am avut unele discuții cu doi-trei jucători tineri, dar momentan nu am concretizat nimic.

 

Stănilă spune că Șelimbărul e cu plățile la zi. Unii jucători, impresionați de acest lucru

Cu siguranță multă lume se întreabă dacă CS Comunal s-a descurcat, financiar vorbind, avându-se în vedere că tot mai multe cluburi au avut probleme, chiar și în Liga 1…
Am avut și avem în continuare o susținere foarte importantă din partea Consiliului Local Șelimbăr și a primarului Marius Grecu, fapt care a dus la o stabilitate financiară în cadrul clubului. Suntem cu toate plățile la zi, iar jucătorii apreciază foarte mult acest lucru. Mulți dintre ei chiar mi-au spus că este pentru prima dată în cariera lor când sunt plătiți la zi la un club din România. Am încercat să fim echilibrați din punct de vedere economic și eu spun că, până la acest moment, am reușit ca, pe lângă seriozitatea de care clubul dă dovadă în achitarea salariilor, să facem și investiții în infrastructura medicală și tehnică a clubului, pentru ca sportivii să beneficieze de cele mai bune condiții de pregătire și de recuperare.

Un mesaj pentru suporteri?
În primul rând, țin să le mulțumesc tuturor susținătorilor noștri pentru faptul că au fost alături de noi atât la Avrig, cât și la Rm. Vâlcea sau în mediul online, unde facem eforturi să fim cât mai prezenți atât cu transmisii live cât și cu informații actualizate aproape zilnic. Sper ca, în curând, să ne întâlnim și fizic cu suporterii noștri, să ne cunoaștem, să creăm o legătură între jucători și comunitatea din Șelimbăr și nu numai. Faptul că primim mesaje de susținere din Franța, Germania, Italia și alte țări înseamnă mult pentru noi. Vom munci și mai mult pentru a dezvolta această relație club/suporteri fiindcă este unul din obiectivele noastre importante. Totul este legat însă de stadion de casa noastră. Sper săne vedem cât mai curând și îi aștept în număr cât mai mare la stadion, să îi susțină pe băieți. Hai Șelimbăr!!!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/final-de-play-out-in-liga-2-rezultatele-ultimei-etape-cum-arata-clasamentele-grupelor-a-si-b-cine-sunt-cele-patru-retrogradate-in-liga-3-si-ceel-doua-echipe-care-vor-juca-barajul-de-mentinere-19230314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-beza-dupa-remiza-selimbarului-la-metaloglobus-in-ultima-etapa-a-ligii-2-am-facut-o-prima-repriza-dezastruoasa-suntem-fericiti-si-ne-vom-bucura-de-vacanta-linistiti-19230366

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-n-a-reusit-sa-urce-pe-locul-secund-in-grupa-a-dupa-remiza-cu-metaloglobus-dar-ramane-singura-echipa-neinvinsa-in-play-out-ul-ligii-2-19230272

https://liga2.prosport.ro/seria-1/basarabenii-din-lotul-selimbarului-vor-continua-cu-echipa-si-in-noul-sezon-de-liga-2-ce-au-spus-ion-cararus-si-igor-arhirii-dupa-ce-au-semnat-prelungirea-cu-sibienii-19229729

Ovidiu BOICA 17 May. 2022, 22:01 Liga 2
Pe aceeași temă