INTERVIU | Andrei Blejdea rupe tăcerea după plecarea de la Dinamo: ”A fost cea mai grea perioada a vieții mele.” Ce spune despre transferul la ”U” Cluj și mesajul pentru contestatari

Andreea VISU 22 Jun. 2021, 09:28 Liga 2
INTERVIU | Andrei Blejdea rupe tăcerea după plecarea de la Dinamo: ”A fost cea mai grea perioada a vieții mele.” Ce spune despre transferul la ”U” Cluj și mesajul pentru contestatari

Andrei Blejdea, extrema stânga care împlinește astăzi, 22 iunie, vârsta de 25 de ani, a lăsat-o pe Dinamo pentru ”U” Cluj și a acordat în exclusivitate pentru ProSport un interviu sincer despre perioada petrecută la clubul din ”Ștefan cel Mare”.

După aproximativ șase luni în care a stat la Dinamo și doar 10 partide disputate în tricoul ”câinilor roșii” în sezonul trecut al Ligii 1, Andrei Blejdea a decis să plece de la clubul la care a crescut și să meargă în tabăra ”fraților” de la ”U” Cluj.

Fotbalistul a semnat un contract valabil pe un sezon și speră să le demonstreze contestatarilor că nu întâmplător a fost golgheterul echipei Campionii FC Argeș, în Liga 2, formație cu care a promovat în Liga 1. La Cluj, Andrei Blejdea va colabora cu Erik Lincar, antrenor care l-a debutat în Liga 2, la Academica Clinceni.

Andrei Blejdea: ”Am renunțat la foarte mulți bani, doar pentru a îmbrăca tricoul lui Dinamo”

În interviul acordat pentru ProSport, Andrei Blejdea a dezvăluit că a renunțat la bani pentru a merge la o echipă la care să i se acorde mai multe șanse, însă nu regretă că a acceptat să semneze cu Dinamo într-o perioadă dificilă.

De ce ai ales să pleci de la Dinamo?
Am ales să plec de la Dinamo, pentru că îmi doream să joc, iar eu am simțit că nu sunt dorit.

Care e situația ta financiară în momentul de față? Ai renunțat la bani ca să pleci de la Dinamo?
Urăsc să vorbesc despre partea financiară, am renunțat la foarte mulți bani, doar pentru a îmbrăca tricoul lui Dinamo, am spus-o, nu îmi doresc niciun ban nemuncit de la Dinamo.

Se vorbește despre intrarea clubului în insolvență. Ce părere ai? Ai putea să îți pierzi totuși banii…
Nu îți pot răspunde, pentru că nu mă pricep… E trist că în România, de foarte multe ori, am jucat pe sentimente.

Când ai ales să mergi la Dinamo ai spus ”Când te cheama Dinamo te duci și pe jos”. Mai e valabil? Regreți decizia luată?
Nu regret absolut nimic din viața mea. Tot ce am trăit până acum sunt lecții. Dinamo e Dinamo, iar ce simți crescând la Dinamo e unic.

Cum a fost pentru tine perioada petrecută la Dinamo? Totuși, nu prea ai jucat.
Cea mai grea perioada a vieții mele… multe nopți nedormite, accidentări, supărări… însă am lăsat totul în urmă.

Cum a fost relația cu Dusan Uhrin?
O relație strict profesională. I-am respectat orice decizie pe care a luat-o, pentru simplu fapt că a salvat Dinamo!

Dusan Uhrin junior discutând cu Andrei Blejdea, după meciul dintre Dinamo și FC Hermannstadt, din play-out-ul Ligii 1, desfășurat pe stadionul Dinamo, sâmbătă, 8 mai 2021. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Ai plecat totuși și cu ceva pozitiv de la Dinamo?
În copilărie, îmi doream să îmbrac tricoul lui Dinamo, precum Dănciulescu sau Marius Alexe, am reușit totuși la 24 ani.

Andrei Blejdea vrea să promoveze în Liga 1 și cu ”U” Cluj

De ce ai ales ”U” Cluj?
”U” Cluj e ceva magic, echipă de tradiție, niște fani minunați, un oraș superb, un stadion și mai superb. Meciul pe care l-am jucat aici cu FC Argeș m-a făcut să mă simt fotbalist, iar alegerea a fost simplă.

Vei colabora din nou cu Erik Lincar, antrenorul care te-a debutat la Clinceni. Ce ți-a transmis și ce așteptări ai tu de la noua ta ”aventură”?
Sunt fericit să îl reîntâlnesc pe Erik după atâția ani, cinci mai exact. Nu mi-a transmis nimic, știu bine ce își dorește de la mine fără să îmi mai spună ceva, știm cu toții: promovarea!

Ai promovat-o pe Campionii FC Argeș, ai fost golgheter acolo. Reușești aceeași performanță și cu ”U” Cluj?
Așa e, am promovat cu FC Argeș și am fost golgheter, însă lumea uită, iar de aceea am în plan să le reamintesc.

Andrei Blejdea este al optulea jucător achiziționat de ”U” Cluj în această vară, pentru noul sezon de Liga 2. Foto: Universitatea Cluj

În cariera sa, Andrei Blejdea a evoluat pentru FC Wil 1900 (Elveția), NK Kranj (Slovenia), Eintracht Braunschweig 2 (Germania), Academica Clinceni, Pandurii Târgu Jiu, Campionii FC Argeș și Dinamo.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-universitatea-cluj-transfer-din-liga-1-mijlocasul-a-jucat-sezonul-trecut-pentru-campionii-fc-arges-si-dinamo-19189779

Andreea VISU 22 Jun. 2021, 09:28 Liga 2
Pe aceeași temă