FK Miercurea Ciuc nu a convins cu Gloria Buzău, dar Robert Ilyeș acuză ”practicile” adversarilor: ”Pentru public e foarte urât! Până nu schimbăm mentalitatea, vom avea asemenea gesturi”

Andrei PASCU 22 Apr. 2024, 16:06 Liga 2

Al doilea eșec pentru FK Miercurea Ciuc în play-off-ul Ligii 2 a venit în urma deplasării de pe terenul Gloriei Buzău, în runda a 5-a! A cedat la limită formația lui Robert Ilyeș, scor 0-1, iar prima repriză a fost definitorie în privința înfrângerii, după cum a spus chiar antrenorul.

FK Miercurea Ciuc a căzut pe locul 5 în urma înfrângerii de la Buzău, dar speră să își ia revanșa în partida următoare, contra CSC Șelimbăr.

Înfrângere înregistrată de FK Miercurea Ciuc în deplasarea de la Buzău

Partida de duminică a fost tranșată de echipa lui Andrei Prepeliță în urma reușitei lui Ovidiu Perianu, care a punctat în minutul 27. Formația din Miercurea Ciuc este concentrată doar pe promovarea directă, transmițând acest mesaj în mai multe momente, dar acum a bifat un eșec contra unei contracandidate la prinderea unei poziții care să o trimită direct în SuperLiga României.

”Principalul” Robert Ilyeș a comentat înfrângerea din duelul care a avut loc pe terenul din Buzău și a afirmat că prima repriză a fost sub nivelul așteptat de el, dar că în partea secundă jucătorii s-au ridicat la un nivel mai bun.

Repriza a doua, mai aproape de ce își dorește Robert Ilyeș

Speră la mai mult din partida următoare, la o victorie pe un teren greu totuși, în deplasare, contra CSC Șelimbăr.

Din păcate, am pierdut un meci pe care nu trebuia să îl pierdem. În special în a doua repriză am avut inițiativă și controlul jocului, dar nu am fost lucizi, nu am fost siguri pe noi, iar golul din prima repriză a fost… am dat prea puțin azi. Rezultatul de egalitate ne avantaja, dar mai rămân cinci meciuri, să vedem cât putem scoate din ele.

Din păcate, am pierdut acum și șansele de a promova direct s-au diminuat.

La pauză le-am zis jucătorilor că nu putem câștiga cu această atitudine, mai ales că întâlnim o echipă care vrea și ea promovarea”, a spus Robert Ilyeș, citat de DigiSport.

FK Miercurea Ciuc, în eșecul cu Gloria Buzău: Gyenge – J. Nagy (Bloj 64′), Kelemen (cpt.), Csuros (Apro 69′), Gal-Andrezly – Vereș, Jebari, Bakoș – Babati, Ronai (Balogh 69′), Jelena (Makrai 64′). Rezerve neutilizate: Karacsony – B. Pinter, Vita, Al. Ureche, Gergely.

Robert Ilyeș, dur față de ”practicile” Gloriei Buzău

Însă, antrenorul ciucanilor nu s-a rezumat doar la analiza prestației echipei sale, pentru că a recunoscut că a fost nemulțumit de simulările și tragerile de timp ale Gloriei Buzău, în special din repriza a doua, când gazdele profitau de avantajul de pe tabelă, după golul din prima repriză.

Echipa a avut reacție a doua repriză, am controlat, am încercat să construim, dar mă supără că au fost prea multe fragmentări în timpul jocului, se vede urât.

Prea multe simulări, prea multe intervenții ale medicilor. Eu niciodată nu promovez așa ceva pentru jucătorii mei. Dacă noi, antrenorii, nu educăm jucătorii… totuși, înțeleg, e miză mare, lumea trage de timp. Dar, pentru public, pentru spectatori, e foarte urât!

Până nu schimbăm mentalitatea, ca în străinătate, să se joace bărbătește și să se lase jocul, o să avem asemenea gesturi, care nu fac cinste fotbalului românesc”, a mai spus Ilyeș.

Echipa din Miercurea Ciuc, sub Gloria Buzău după meciul direct

FK Miercurea Ciuc este pe locul 5 acum, dar tot are șanse importante de promovare directă în prima divizie. În același timp, are de recuperat două puncte în raport cu locul 4, Gloria Buzău, șase puncte față de locul 3, CSC Șelimbăr, tot șase față de locul 2, Corvinul Hunedoara, și 11 față de locul 1, Unirea Slobozia.

Referitor la programul din grupa pentru promovare, în etapa a 6-a din play-off-ul Ligii 2 FK Miercurea Ciuc va întâlni, în deplasare, CSC Șelimbăr. Apoi, va da peste Unirea Slobozia, pe terenul propriu.

Nu abandonăm lupta pentru promovarea directă, mergem la Șelimbăr să scoatem cât putem și trebuie să ne focusăm pe meciurile noastre. Trebuie să câștigăm toate meciurile pentru a promova direct, dar rămâne de văzut cum ne vom prezenta, pentru că după meciul de azi nu sunt mulțumit.

Sunt echipe bune în play-off, au fost meciuri mai mult echilibrate, iar cine va promova merită!”, a mai spus antrenorul ciucanilor.

Foto: Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-urcat-pe-loc-direct-promovabil-dupa-victoria-cu-ciucul-19313138

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-si-a-luat-revansa-in-fata-argesului-concluziile-lui-flavius-stoican-19313086

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-a-remizat-din-nou-cu-steaua-la-targoviste-19313080

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-fk-miercurea-ciuc-in-etapa-5-a-play-off-ului-ligii-2-19312990

Andrei PASCU 22 Apr. 2024, 16:06 Liga 2
Pe aceeași temă