Gloria a învins Ciucul și i-a luat locul direct promovabil. Andrei Prepeliță: ”Știm că toată lumea așteaptă spectacol. Făceam spectacol dacă eram o echipă care nu avem niciun obiectiv”

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 12:43 Liga 2

Gloria Buzău a ieșit câștigătoare din derby-ul cu FK Miercurea Ciuc, principala sa adversară în lupta pentru ocuparea celui de-al doilea loc direct promovabil în SuperLigă. Cu scorul de 1-0 s-a impus, duminică, pe teren propriu, în runda a 5-a a play-off-ului Ligii 2, ultima a turului.

A fost, totodată, și o revanșă luată de buzoieni în fața harghitenilor, după ce aceștia din urmă câștigaseră în Crâng jocul din sezonul regular, cu scorul de 2-0.

Andrei Prepeliță a fost mulțumit de rezultat, mai ales că a văzut lumea fericită în urma victoriei, însă nu a prea fost încântat de evoluția echipei, mai ales în repriza secundă, când jucătorii au făcut din nou pasul în spate.

Gloria Buzău a câștigat derby-ul cu FK Miercurea Ciuc. Andrei Prepeliță: ”Știam că nu avem voie să facem greșeli”

După patru remize în primele patru etape ale play-off-ului, Gloria Buzău a reușit să spargă gheața și să obțină prima victorie în acest turneu care determină cele două echipe direct promovabile și cele două formații care merg în barajele de promovare.

Prima sa victimă a fost FK Miercurea Ciuc, chiar principala adversară a sa în lupta pentru ocuparea celui de-al doilea loc direct promovabil, în condițiile în care Unirea Slobozia s-a impus în această rundă cu CSC Șelimbăr (scor 2-1) și pare scăpată în câștigătoarea campionatului, iar CS Mioveni, învinsă de Corvinul (scor 0-2), nu dă impresia că poate mai mult.

Unicul gol al meciului din Crâng a fost reușit în minutul 27, după o a doua fază cursivă, cu pase repetate ale jucătorilor lui Andrei Prepeliță, în care Dobrosavlevici a creat superioritate în flancul drept, a pasat inteligent înapoi pentru Ovidiu Perianu, iar jucătorul împrumutat de la FCSB a finalizat cu un șut cu stângul din 14 metri central.

”Un meci greu. Dacă am fi pierdut meciul ăsta s-ar fi distanțat la patru puncte. Știam că nu avem voie să facem greșeli. În prima repriză nu am făcut greșeli, poate doar doar la o fază în margine, în care s-a făcut un fault din spate când nu se impunea și i-am adus în careu cu o lovitură liberă bătută pe poartă. După aia, Prejmerean are mingea să degajeze, vrea să dribleze și îl pune pe Jebari într-o poziție bună de șut. Astea au fost ocaziile lor din prima repriză. Noi, am început, să spun așa, zece minute cu trac, după care am început să jucăm, am avut câteva situații bune, am și marcat. Și după aia, în a doua repriză… frica asta de a câștiga, nu știu, nu mai punem aceeași presiune pe adversar, ne retragem. La meciul ăsta, din fericire pentru noi, nu am mai primit gol. Au avut, tot așa, câteva șuturi de la distanță, nu și-au creat mari ocazii, dar trăim periculos. Nu sunt mulțumit de lucrul ăsta. Îmi sunt vii în amintire golurile cu Mioveni, la Slobozia, la fel. Dar cred că și din cauza presiunii. Știm că toată lumea așteaptă spectacol. Făceam spectacol dacă eram o echipă care nu avem niciun obiectiv. În primul rând, trebuie să plecăm de la o echipă care se apără bine, un bloc funcțional, compact, să nu dăm șanse adversarului și când avem șansa să marcăm, să o facem”, a spus Prepeliță la finalul jocului.

Gloria Buzău, în victoria cu FK Miercurea Ciuc: Greab – Sg. Pîrvulescu, Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu (R. Crișan 86′) – Akhmatov, Prejmerean (D. Benzar 46′), Perianu – Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 86′), Chică-Roșă (Sălceanu 64′), Cr. Dumitru (cpt.)(Val. Dumitrache 53′). Rezerve neutilizate: Haymamba – Al. Fărăgău, Nadolu, Brîncoveanu.

Prepeliță: ”Știam că nu o să fie ușor, avem încredere în jucători, în staff, în conducere, în toată lumea. Lumea e fericită după ce câștigăm”

La finalul turului play-off-ului, singura echipă fără înfrângere după cele cinci etape este Gloria Buzău. Cu o victorie și patru egaluri, deci cu șapte puncte acumulate în acest turneu, trupa lui Prepeliță are același număr de puncte strânse ca FK Miercurea Ciuc din două victorii și un egal.

Câte trei puncte, din trei remize, au CSC Șelimbăr și CS Mioveni, iar cel mai bine stă Unirea Slobozia, cu 10 puncte acumulate din trei victorii și un egal. Corvinul are opt puncte, din două victorii și două egaluri.

Pentru Gloria urmează alte două jocuri pe teren propriu, cu Corvinul și cu CS Mioveni, într-o săptămână cu etapă intermediară. Antrenorul își dorește cât mai multe puncte acumulate, pentru a menține avansul față de Ciuc.

”Știam că nu o să fie ușor, avem încredere în jucători, în staff, în conducere, în toată lumea. Lumea e fericită după ce câștigăm. Sperăm ca la următorul meci, că e cel mai important, să ne descurcăm bine pe teren propriu și să câștigăm punctele. E o săptămână grea, cu trei jocuri. Poate avantajul nostru e că nu ne deplasăm, le avem pe toate trei acasă și speră să facem puncte și sunt conștiem că va fi o luptă până la final”, a mai declarat Prepeliță.

Gloria Buzău are 41 de puncte strânse în acest sezon și se află pe locul 4 în play-off, al doilea direct promovabil, în condițiile în care în fața sa sunt Corvinul și CSC Șelimbăr, ambele cu câte 45 de puncte, echipe fără drept de promovare. Partida Gloriei cu Corvinul, programată tot în Crâng, are loc joi, 25 aprilie, de la ora 19:00.

Declarațiile lui Andrei Prepeliță după meciul Gloria Buzău – FK Miercurea Ciuc 1-0:

Foto și video: Gloria Buzău

Marius ANGHEL 22 Apr. 2024, 12:43 Liga 2
Pe aceeași temă