În sfârșit victorie! CSM Reșița a câștigat după șapte meciuri, dar a fost nevoie să întâlneacă ”lanterna roșie” Aerostar Bacău. Impresiile lui Adrian Falub

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2021, 15:51 Liga 2
În sfârșit victorie! CSM Reșița a câștigat după șapte meciuri, dar a fost nevoie să întâlneacă ”lanterna roșie” Aerostar Bacău. Impresiile lui Adrian Falub

CSM Reșița a câștigat în sfârșit un meci în Liga 2, după șapte partide în care a adunat doar un punct. Ultimul succes data din decembrie 2020, 3-1 cu Ripensia pe teren propriu. Echipa din Valea Domanului s-a impus, sâmbătă, în etapa a 2-a a Grupei B a play-out-ului, cu 2-0 pe terenul Aerostarului Bacău.

Reșițenii au marcat câte un gol pe repriză. Eduards Visnakovs, minutul 22, și Bogdan Szijj, minutul 90+4, au adus primul succes al formației pregătite de Adrian Falub în 2021.

Adrian Falub: ”Băieții au făcut un meci bun, iar din punct de vedere tactic am făcut progrese mari” 

Antrenorul a afirmat că meciul a fost unul cu ”cuțitul la os” pentru CSM Reșița, care din punctul său de vedere ar fi putut elimina orice șansă în privința salvării de la retrogradare. Asta pentru că, echipa de deasupra reșițenilor, Unirea Slobozia, s-a impus cu 3-1 contra Viitorului Pandurii.

Adrian Falub vrea să revadă jocul de sâmbătă cu Aerostar Bacău și în runda următoare, când CSM Reșița va merge pe terenul Concordiei Chiajna.

Vă mulțumim pentru felicitări. E important că lumea încă mai crede în noi. În ultimele șapte meciuri am luat 16 goluri și am marcat doar două, și acelea din penalty, acum nici nu mai știam cum să ne bucurăm. Băieții au făcut un meci bun, iar din punct de vedere tactic am făcut progrese mari.

Am reușit să câștigăm un meci fundamental pentru noi, deoarece dacă nu reușeam aceasta, campionatul era cam terminat pentru noi. Victoria asta este foarte prețioasă, este o victorie cât un campionat pentru noi. Victoria ne obligă, înseamnă că vom lupta în continuare pentru a ne îndeplini obiectivul.

Trebuie să ne refacem după acest joc, fiindcă urmează partida cu Chiajna, care va fi una foarte dificilă, Chiajna fiind cu mult peste Aerostar Bacău”, a declarat Adrian Falub, citat de Radio Reșița.

CSM Reșița, la un punct de locul de baraj 

În ultimele șapte meciuri, anterioare jocului cu băcăuanii, CSM Reșița adunase un singur punct, după un 1-1 cu CSM Slatina pe teren propriu. Datorită acestui succes, mai păstrează șanse la locul 5 cel puțin, care duce în barajul de menținere. Poziția respectivă este ocupată de Unirea Slobozia, 23 de puncte, cu un punct peste formația din Valea Domanului.

Aerostar Bacău e ca și retrogradată, în acest moment mai având doar șanse teoretice de salvare. E pe locul 7, ultimul în Grupa B, cu 10 puncte, la 12 lungimi de următoarea clasată, chiar CSM Reșița.

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Apr. 2021, 15:51 Liga 2
Pe aceeași temă