„În ceea ce privește relația echipă – suporteri, 80% dreptatea e de partea lui Ilie Stan”. Unde crede Brașoveanu că a greșit antrenorul

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 17:03 Liga 2

Farul și Ilie Stan s-au despărțit luni, 25 aprillie, după doar 8 meciuri în Liga 2. Antrenorul a decis să-și dea demisia după ce a constatat că suporterii nu-l susțin. Rămas pe baricade după ce și lui i s-a cerut să plece, președintele Auraș Brașoveanu a vorbit despre decizia lui Ilie Stan, ce a reprezentat el pentru Farul, cât și despre haosul de la clubul constănțean.

La meciul de duminică de la Constanța cu FC Academica Clinceni, Ilie Stan și Auraș Brașoveanu au fost contestați dur de fani, cerându-li-se demisia. La acest joc, galeria s-a mutat de la peluză, acolo unde stă de obicei, în stânga băncii de rezerve.

„Ilie Stan a renunțat. Este o decizie pe care a luat-o unilateral. M-a anunțat: «Din momentul acesta, eu plec, am luat această hotărâre și nu mai revin asupra ei». În continuare, pe banca tehnică vor fi Ion Barbu și Gică Mina. Nici nu e indicat ca, pentru o lună, să aduci un antrenor din afara clubului”, a declarat, pentru Ziua de Constanța, Auraș Brașoveanu.

„A implementat prea brusc această filosofie, iar din acest motiv s-a produs o oarecare ruptură între el și lot”

Președintele executiv este de părere că Ilie Stan este cel mai bun antrenor pe care l-a avut Farul în ultimii trei ani, dar că a încercat să implementeze prea brusc la echipă modul său de lucru. „Din punctul meu de vedere, în ceea ce privește relația echipă – suporteri, 80% dreptatea e de partea lui Ilie Stan. Am discutat cu Giani Nedelcu și i-am spus și lui. Este cel mai bun antrenor pe care l-a avut Farul în ultimii trei ani. Că a forțat un pic nota, uitând că nivelul e altul față de ce a antrenat el, mă refer la Steaua și la Liga 1, iar jucătorii de la acest nivel au anumite probleme, asta așa e. Trebuia să-și implementeze progresiv filosofia. Ceea ce a încercat să facă Ilie Stan la Farul sunt lucruri normale, care se regăsesc la nivel de fotbal profesionist. Din păcate, iar asta i-am spus și lui, lotul n-a fost pregătit să accepte acest mod de lucru. Totodată, nici el nu a înțeles că antrenează la un nivel mai jos, iar capacitatea jucătorilor de a se conforma cerințelor sale e mai scăzută, fapt pentru care l-am rugat să o facă progresiv. Dacă pot să-i reproșez ceva, asta e, că a implementat prea brusc această filosofie, iar din acest motiv s-a produs o oarecare ruptură între el și lot. Traversăm situația îndepărtării anumitor jucători, iar suporterii acuză acest lucru. Dar nici ei nu știu ce vor, ba că să se joace cu tineri, ba că de ce se evoluează cu ei. Ați văzut, din tot sufletul mi-au urat fel de fel de chestii. La rândul meu, ce pot să zic? Accept ceea ce mi-au urat și le doresc și eu la fel. Nu cred că îi deranjează faptul că le întorc urările”, a mai spus Brașoveanu pentru sursa citată.

Brașoveanu a vrut să plece și el: „Fără cunoștințele mele, Farul era acum o amintire”

Auraș Brașoveanu a declarat pentru Observator de Constanță că a fost și el tentat să renunțe la funcție după eșecul cu Dunărea Călărași, dar a ales să-și ia un concediu de câteva zile și apoi a decis să continue. „Nu știe nimeni că eu nu am mers la meciul din Giulești pentru că am vrut să plec. Sunt înjurat de suporteri fără ca nimeni să realizeze că, fără cunoștințele mele de regulament, Farul era acum o amintire. Am preferat să-mi așez gândurile, fără presiune, și să continui munca începută aici, pentru că Farul este încă într-o perioadă extrem de dificilă și, dacă plecam acum, eram pus la zid. Știu că voi fi scos vinovat de suporteri, indiferent de ce se va întâmpla cu echipa, dar prefer să fi luptat până la capăt”, a dezvăluit Brașoveanu.

În ultimele șase etape din play-out, Farul va fi condusă de cuplul Ion Barbu, Gheorghe Mina, antrenor secunzi în acest sezon atât în mandatul lui Constantin Gache, cât și în cel al lui Ilie Stan. „Nu e prima dată când preiau echipa din mers. Încercăm ca, până la finalul acestui campionat, să scoatem maximum din fiecare meci. Nu vreau să mai vorbesc de episodul Ilie Stan, le urez multă sănătate lui și familiei sale. Îmi pare rău, sincer, că s-a ajuns aici. Dar n-am putut să fiu așa cum a vrut el, umil. Îi urez succes în continuare”, a spus Ion Barbu.

După desfășurarea a patru etape, Farul Constanța e ultima în play-off-ul Seriei I, cu 19 puncte. Vineri, de la ora 17:00, gruparea de la malul mării va juca la Bacău, cu Sport Club, echipa de pe locul 5, cu 22 de puncte.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 26 Apr. 2016, 17:03 Liga 2
Pe aceeași temă