VIDEO | Trei dintre achizițiile făcute de Steaua în această vară, decise să promoveze echipa în SuperLigă. Daniel Vîrtej, Mihai Dobrescu și Ionuț Pop vor performanță în Ghencea

Andrei PASCU 28 Jun. 2023, 15:12 Liga 2
VIDEO | Trei dintre achizițiile făcute de Steaua în această vară, decise să promoveze echipa în SuperLigă. Daniel Vîrtej, Mihai Dobrescu și Ionuț Pop vor performanță în Ghencea

Steaua se află în plină perioadă de achiziții, Daniel Oprița având de completat goluri numerice importante după sezonul trecut. Plecările au fost numeroase după finalul stagiunii precedente, mai bine de jumătate de lot, dar în acest timp antrenorul caută soluții.

Trei dintre jucătorii aduși de Oprița sunt Daniel Vîrtej (25 de ani, ex Gloria Buzău), Mihai Dobrescu (30 ani, ex UTA) și Ionuț Pop (25 de ani, ex CSM Slatina), iar recent au oferit declarații și au precizat motivele pentru care au ales Steaua.

Impresiile lui Daniel Vîrtej, Mihai Dobrescu și Ionuț Pop, după ce au semnat cu Steaua

Deși Steaua nu are până acum drept legal de promovare în SuperLiga României, Vîrtej a afirmat că acesta e un motiv pentru care a acceptat oferta ”militarilor”, să vadă echipa în prima divizie.

În același timp, fundașul nu a putut rezista tentației de a-și trece în CV un club ca Steaua.

Sunt foarte fericit că am ajuns la un asemenea club, am venit să promovăm! Nu a fost greu să vin aici, am avut alte două oferte, dar nu au fost la fel de eficiente ca și aceasta. Am ales Steaua pentru că are un renume în țară”, a spus Vîrtej.

Daniel Vîrtej a evoluat, până să vină la Steaua, la Gloria Buzău

Daniel Vîrtej era înțeles cu Steaua de câteva zile, lucru remarcat de Daniel Oprița în momentul reunirii. Fundașul a evoluat în ultimul an și jumătate, din februarie 2021, la Gloria Buzău, de unde a plecat în această vară.

În sezonul recent încheiat, apărătorul a bifat 25 de meciuri în Liga 2 cu tot cu partidele de baraj cu UTA, dar nu a reușit să marcheze.

În trecut, a mai jucat la CS Afumați sau Astra 2.

Mihai Dobrescu vrea să ducă și el Steaua SuperLiga României

Același detaliu, dorința de a duce Steaua în prima divizie, a fost argumentul pentru care a ales și Mihai Dobrescu să accepte oferta venită din partea lui Daniel Oprița. Chiar dacă jucătorii sunt dornici să bifeze sportiv obiectivul, ”cheia” e la conducere, care trebuie să schimbe forma de organizare.

Am venit pentru că Mister m-a abordat și mi-a zis că se vrea performanță, să vedem Steaua în Liga 1! Ăsta e obiectivul! Calitățile mele sunt viteza și tehnica. Abia aștept să începem, să înceapă noul sezon și să îi facem fericiți pe suporteri”, a spus Dobrescu.

Mihai Dobrescu a venit la Steaua din SuperLiga României

Dobrescu a început fotbalul la CS Otopeni și în sezonul 2012-2013 a ajuns la Ceahlăul, în Liga 1, unde nu a jucat însă. A oscilat apoi între ligile doi și trei, la CS Otopeni (Liga 2), Chindia Târgoviște (Liga 3), CS Balotești (Liga 2), Viitorul Domnești (Liga 3) și Academica Clinceni (Liga 2). La aceasta din urmă a reușit, la finalul sezonul 2018/2019, promovarea în prima divizie, campionat în care a bifat 37 de meciuri și a marcat patru goluri.

În prima divizie a prins peste 90 de meciuri și a marcat de două ori. Sezonul trecut, la UTA, a adunat un total de 19 partide, 15 în SuperLigă și patru în Cupa României.

Ionuț Pop, un portar remarcat de Steaua la CSM Slatina

Ionuț Pop e sigur că l-a convins pe Daniel Oprița cu evoluțiile din sezonul trecut, de la CSM Slatina. Și el așteaptă întâlnirea cu suporterii și îndeplinirea obiectivului, o nouă calificare în play-off-ul Ligii 2 pentru Steaua.

(N.r. – Ce a simțit când l-a căutat Steaua) ”Bucurie, fericire, orice jucător vrea să joace în Ghencea, la Steaua. Nu au durat mult tratativele, a fost totul foarte repede. Am venit cu inima deschisă.

Cred că am făcut un sezon trecut bun la Slatina, am primit puține goluri și cred că domnul Oprița a văzut statisticile. Inclusiv în meciurile cu Steaua am apărat bine. Sunt un portar căruia îi place să fie activ, a cărui prezență se simte.

Sezonul trecut am apărat două penalty-uri din trei, cred că am o statistică bună. Îmi place să studiez adversarii înainte de meci și cred că asta mă va ajuta și în acest sezon”, a spus Pop.

Ionuț Pop a evoluat la CSM Slatina înainte să ajungă la Steaua

Sezonul trecut, Pop a fost împrumutat la CSM Slatina de FC Hermannstadt, prinzând 24 de partide. A primit 16 goluri, dar a închis poarta definitiv în 13 dueluri.

În trecut, portarul a mai fost legitimat la AS Roma Youth, US Alessandria, Andria (toate din Italia).

Steaua ar negocia pentru un fotbalist bulgar 

Noutățile avute de Steaua la reunire au fost: portarii Ionuț Pop (25 de ani, ultima dată la CSM Slatina, dar fost și la FC Bihor, AS Roma, Fidelis Andria, Alessandria și FC Hermannstadt) și Adrian Frânculescu (18 ani, fost la CFR Cluj II, dar în trecut a activat și la juniorii celor de la FCSB), fundașul Mihai Dobrescu (30 ani, ultima dată la UTA și fost la Ceahlăul, CS Otopeni, Chindia, CS Balotești, Viitorul Domenști, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și ”U” Cluj), atacantul Alexandru Buziuc (29 ani, ultima dată fost la CS Mioveni, dar trecut și pe la FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Foresta Suceava, Academica Clinceni și FCSB).

Ulterior, s-a mai aflat de aducerile lui David Maftei (18 ani, sezonul trecut la Unirea Dej) și Daniel Vîrtej (25 de ani). Acum, se zvonește că Steaua mai este interesată de un jucător de bandă cel puțin, până la debutul Ligii 2, de Mario Topuzov (23 de ani).

Topuzov este bulgar, iar presa din țara vecină a anunțat că Steaua a căzut la acord cu actualul club al acestuia, ȚSKA 1948, pentru un împrumut pe un sezon. În stagiunea trecută, el a prins un total de 36 de partide și a marcat de trei ori.

Interviurile cu Daniel Vîrtej, Mihai Dobrescu și Ionuț Pop

https://www.youtube.com/watch?v=74OVVTw9GQM

Foto și video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-targoviste-a-anuntat-aducerea-unui-jucator-experimentat-19276302

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-marin-mitran-a-rezistat-doar-un-an-ca-presedinte-la-fc-brasov-am-dorit-sa-ma-intalnesc-cu-primarul-am-discutat-ne-am-strans-mana-si-asta-a-fost-tot-unde-va-ajunge-19276305

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihael-onisa-o-fosta-speranta-a-fotbalului-romanesc-vrea-sa-si-relanseze-cariera-in-liga-2-dupa-sase-cluburi-bifate-in-italia-printre-care-fc-torino-a-semnat-cu-o-nou-promovata-19276293

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-a-perfectat-o-noua-achizitie-inainte-de-plecarea-in-cantonament-este-al-treilea-jucator-fost-la-minaur-baia-mare-care-a-ajuns-sub-comanda-lui-daniel-oprescu-19276289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-boboc-continua-in-liga-2-dupa-despartirea-de-fc-brasov-semneaza-cu-o-echipa-condusa-de-un-antrenor-cu-care-a-mai-lucrat-la-alte-trei-formatii-19276284

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-total-de-12-despartiri-19276279

 

 

 

 

Andrei PASCU 28 Jun. 2023, 15:12 Liga 2
Pe aceeași temă