Ilie Stan vrea mai mult cu Farul: „Nu-mi place să mă mulțumesc cu puțin”. Antrenorul le spune jucătorilor săi că pot ajunge la națională

Marius ANGHEL 05 Apr. 2016, 10:20 Liga 2

FC Farul a învins în ultima etapă din sezonul regulat Gloria Buzău cu 2-0, dar „Iliesta” nu a fost pe deplin mulțumit de evoluția jucătorilor săi. După o primă repriză în care au înscris cele două goluri, „marinarii” au redus turația motoarelor după pauză, ceea ce putea să-i coste, căci oaspeții au avut în minutele de final mai multe ocazii mari, din care puteau marca. Modul în care Farul a abordat jocul în partea secundă nu a fost pe placul lui Ilie Stan, care vrea mult mai mult de la jucătorii săi.

„Mie nu-mi place să mă mulțumesc cu puțin. Fotbalul înseamnă sacrificiu, dorință, ajutor în teren, nu adversarul să joace, iar noi să ne reproșăm. Vreau mai mult de la jucători. Spre exemplu, dacă și-ar schimba puțin mentalitatea, dacă ar fi pozitiv și ar crede mai mult în calitățile lui, Valentin Munteanu ar juca ușor la o echipă mare din România. Cât de ușor se ajunge acum la o astfel de formație, dar și la echipa națională! De ce nu vrem să facem acest pas? De ce nu vrem să fim puțin mai responsabili cu noi? Haideți întâi să dăm, iar apoi vor veni toate. Și bani, și notorietate, și performanță. Dacă promovează, vor lua caimacul. Eu vreau ca lumea să vină la stadion și să vadă o echipă arțăgoasă, care joacă din primul până în ultimul minut. Sper ca, până la primul meci din play-off, fiecare jucător să-și facă o autoanaliză, iar la start să fim mult mai responsabili”, a spus Ilie Stan, care îi așteaptă și pe nou-veniții Alexandru Ioniță (foto jos, în stânga) și Leonard Manole (foto jos, în dreapta) să aducă un plus în jocul echipei. „Ne pot ajuta, întrucât au experiență și dorință de a juca. Se arată disponibili de a reintra în circuit. Să vedem și cum se vor integra. Dar, atâta timp cât au valoare, restul va veni de la sine”, a arătat principalul Farului.

„Jucăm pentru comunitate”

Ilie Stan speră ca Farul să fie sprijinită de factorii locali, care să i se alăture finanțatorului Giani Nedelcu, acestuia fiindu-i greu să țină echipa singur. „Autoritățile locale trebuie să ajute și fotbalul. Jucăm pentru comunitate. Când plătim impozitele, o facem cu gândul să fie direcționați bani și la fotbal. Acei bani vin de la oameni. Uitați-vă ce se întâmplă într-un oraș așa mare precum Constanța, ca și la Buzău. Iar alte echipe cu tradiție s-au desființat. Dacă autoritățile locale nu vin lângă fotbal, se duce totul de râpă. E foarte dureros. Ce facem, unde ne ducem? De aceea îl apreciez pe Giani Nedelcu, aduce bani de acasă pe praful acesta, în condițiile în care alții fug de fotbal. Sper totuși să vină cineva lângă Giani, că e greu. Nu mai e ca pe vremea noastră, când jucam de plăcere. Acum, cea mai bună motivare e cea financiară”, a spus Ilie Stan.

În primul meci din play-off, FC Farul joacă în deplasare cu Dacia Unirea Brăila, sâmbătă, 9 aprilie.

VEZI PE CE LOC SE SITUEAZĂ‚ FARUL CONSTANȚA ÎN PLAY-OFF ȘI CE PROGRAM ARE

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 05 Apr. 2016, 10:20 Liga 2
Pe aceeași temă