Ilie Stan și jucătorii de la FC Brașov, sub presiune înaintea meciului cu Unirea Dej! Antrenorul e încrezător: ”Știm ce avem de făcut.” Iulian Roșu nu înțelege ”răutatea din jurul nostru”

Adi MARICA 27 Aug. 2021, 11:52 Liga 2
Ilie Stan și jucătorii de la FC Brașov, sub presiune înaintea meciului cu Unirea Dej! Antrenorul e încrezător: ”Știm ce avem de făcut.” Iulian Roșu nu înțelege ”răutatea din jurul nostru”

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului, cu Unirea Dej, în cadrul etapei a 5-a a Ligii 2, un meci în care gazdele au doar varianta victoriei pentru a mai calma spiritele la echipă.

Ilie Stan a avut parte de zile grele după eliminarea din Cupa României, 0-1 cu SR Brașov. Fără victorie în primele patru etape din campionat, cu o relație la cuțite cu președintele Ioan Mărginean, antrenorul a primit credit pentru meciul de sâmbătă cu Unirea Dej. Mai mult, ”Iliesta” este convins că își va duce la capăt mandatul: ”Noi credem că vom finaliza acest proiect.”

Cu o victorie, Ilie Stan își poate salva postul la FC Brașov, însă un nou pas greșit ar produce un tsunami la nivelul băncii tehnice, dar și al lotului.

Antrenorul a apărut la conferința de presă premergătoare jocului cu dejenii alături de Radu Leonte și Iulian Roșu, doi dintre liderii vestiarului.

Ilie Stan: ”Câștigi – continui, pierzi – continui”

Ilie Stan și-a început discursul cu zicala: ”câștigi – continui, pierzi – continui. Presiunea este normală, dar atâta timp cât noi suntem în construcție și avem mulți jucători tineri la echipă care nu au fost obișnuiți să joace sub presiune, cu un anumit standard de pregătire, nu e ușor”, semn că antrenorul nu a luat în calcul, în niciun moment, varianta demisiei.

”Știm ce avem de făcut”

De altfel, Ilie Stan a spus că principala preocupare pentru meciul cu Unirea Dej este să refacă moralul serios șifonat al jucătorilor.

”Deja am început să lucrez la partea mentală, pentru că este foarte greu pentru jucători. Trebuie să-i aduc pe linia de plutire. Ne așteaptă un meci foarte greu, trebuie să uităm ce a fost la meciul din cupă și să tratăm ca atare meciul cu Dejul. Sunt convins că jucătorii sunt cu gândul la meciul de sâmbătă. Nici lor nu le-a convenit acest eșec cu SR-ul. Important este ca la meciul cu Unirea Dej să fim pregătiți fizic, psihic și tehno – tactic la meciul cu Dej. Știm că nu vom avea un meci ușor, dar știm ce avem de făcut”, a spus Ilie Stan.

”Parcă suntem blestemați”

Antrenorul FC Brașov s-a arătat dezamăgit și de arbitrajele de care a avut parte în ultimele meciuri.

”Dacă ne uităm bine și la meciul cu SR Brașov, chiar dacă am pierdut cu 1-0 în fața unei echipe care s-a apărat aproape tot meciul și aștepta contraatacul, totuși, eu cred că la acest eșec a contribuit și arbitrul. Nu caut un alibi. În minutul 20, doar cine nu vrea să dea fault nu dă la Iurcu. Probabil că nu a vrut să dea penalty pentru că automat să dea și cartonaș roșu. Apoi, arbitrul a dat un fault care nu a fost, iar din lovitura liberă am primit gol. Parcă suntem blestemați. Sper ca aceste ghinioane să se termine, iar de sâmbătă să avem altă cale”, a spus Ilie Stan, care știe cum FC Brașov poate obține prima victorie în campionat. ”Sper să fiu inspirat să aleg primul 11 pentru meciul cu Dejul. Trebuie să alergăm și să jucăm și cu mintea”, a mai spus Ilie Stan.

Mărginean și Ilie Stan s-au întâlnit, în sfârșit

În timpul conferinței de presă de ieri și-a făcut apariția și Ioan Mărginean.

”Limoniu” a ascultat discursul antrenorului și al jucătorilor, iar la final s-a întreținut minute bune cu Ilie Stan. A fost pentru prima oară când cei doi au discutat față-n față după zile bune în care cei doi nu și-au vorbit.

Radu Leonte: „Să ne schimbăm atitudinea“

Radu Leonte (30 de ani) recunoaște tensiunea acumulată după acest start nefast de sezon și spune că jucătorii își vor schimba total atitudinea.

”Există o oarecare apăsare, dar nu neparat din cauza rezultatelor. Noi vrem să scoatem capul, să mergem cu pieptul înainte pe stradă. E ciudat, mai ales pentru noi, brașovenii, să ne întâlnim cu toți cunoscuții după aceste rezultate slabe. Cred că se vor sparge și ghinioanele astea. Trebuie să schimbăm atitudinea și eu sunt singur că o vom face. Ca grup eu nu văd probleme, la meciul din Cupă a fost doar vorba de o ambiție mai mare a celor de la SR Brașov. Pe această cale chiar îi felicit. Unirea Dej este o echipă tânără, care încearcă să joace, astfel că va fi un meci deschis și sper să obținem victoria”, a spus Leonte.

Iulian Roșu nu înțelege răutatea din jurul echipei

Iulian Roșu (27 de ani), unul dintre fotbaliștii aduși de Ilie Stan de la SCM Gloria Buzău, este surprins total de atmosfera negativă din jurul echipei.

Roșu, considerat o mare speranță a fotbalului românesc acum mulți ani, fotbalist format de Steaua, unde a jucat puțin, apoi cu scurte experiențe pe la Rapid, Astra, Poli Iași și ACS Poli, joacă de câțiva ani la nivelul Ligii 2, unde le-a luat pe rând pe Olimpia Satu Mare, Metaloglobus, Sportul Snagov și SCM Gloria Buzău.

”Toată lumea este conștientă că, momentan, nu ne-am ridicat la așteptările dorite. Cu siguranță, prima victorie va fi un punct de pornire. Nu poți să joci fiecare meci și să-l câștigi doar că te numești FC Brașov. Am jucat și la alte echipe mult mai mari, dar așa atmosferă negativă cum este în Brașov nu am văzut. În jurul nostru este o răutate pe care eu nu o înțeleg. Toată lumea spune că noi suntem fake-uri. Nu, noi suntem niște jucători. Eu am venit împreună cu antrenorul Ilie Stan. Pentru el am venit, altfel nu veneam la Brașov. Nu e ușor, noi o lună de zile ne-am pregătit pe riscul nostru, fără contracte, au fost și jucători care au suferit accidentări grave”, și-a spus supărarea Iulian Roșu, fotbalist cu potențial, dar care în startul acestui sezon a avut prestații modeste, motiv pentru care a și fost schimbat în cele patru meciuri de Liga 2 în care a fost trimis pe teren ca titular.

Mobilizare în vestiar

Roșu a dezvăluit că jucătorii au strâns rândurile în vestiar pentru meciul de totul sau nimic cu Unirea Dej.

”Noi conștientizăm situația în care ne aflăm, suntem atenți la ceea ce urmează, pentru că știm ca depinde foarte mult de ce se va întâmpla la meciul de sâmbăta. Să ne ajute Dumnezeu, să iasă și soarele și pe strada noastră. Noi am vorbit între noi și știm ce avem de făcut. Sper ca sâmbătă să vină și victoria, să nu mai lăsăm loc de interpretări pentru a da apă la moară răutăților”, a încheiat Roșu.

Meciul FC Brașov – Unirea Dej, contând pentru etapa a 5-a din Liga a 2-a, este programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul Tineretului. Înaintea acestui meci, FC Brașov este pe locul 14, cu doar 3 puncte obținute din trei remize, iar Unirea Dej este pe poziția a 10-a, cu 5 puncte, strânse dintr-o victorie și două remize.

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dragos-militaru-nu-se-ascunde-in-spatele-cuvintelor-mari-dupa-victoria-pe-muchie-din-cupa-romaniei-vreau-un-adversar-care-sa-ne-permita-sa-mergem-mai-departe-in-competitie-19197805

https://liga2.prosport.ro/seria-1/scantei-la-fc-brasov-dupa-eliminarea-din-cupa-antrenorul-ilie-stan-si-presedintele-ioan-marginean-sunt-la-cutite-e-asteptat-cuvantul-primarul-allen-coliban-19197812

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/sr-brasov-victorie-cu-inima-fc-brasov-s-a-facut-din-nou-de-ras-reactiile-lui-tiberiu-ghioane-si-ilie-stan-dupa-meciul-in-care-echipa-suporterilor-a-invins-o-pe-cea-a-primariei-19197461

Adi MARICA 27 Aug. 2021, 11:52 Liga 2
Pe aceeași temă