Ilie Stan rupe tăcerea după despărțirea de Farul. Antrenorul spune ce condiții îndură jucătorii la Constanța. Brașoveanu îl acuză de „o mică răzbunare”

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 13:38 Liga 2
Ilie Stan rupe tăcerea după despărțirea de Farul. Antrenorul spune ce condiții îndură jucătorii la Constanța.** Brașoveanu îl acuză de

Prezent la o emisiune televizată, fostul antrenor al echipei Farul, Ilie Stan, a făcut unele afirmații cu privire la clubul constănțean care i-a deranjat pe conducători. „Iliesta” a plecat acum două etape pe ușa din spate a formației de la malul mării după ce a pierdut patru meciuri consecutive în play-off, era contestat de suporteri, iar jucătorii nu-l mai ascultau.

„Consider că Ilie Stan nu a procedat corect, pentru că, în mare parte, lucrurile spuse de el nu sunt adevărate. A fost așa, o mică răzbunare, care nu are suport și pe care nu o înțeleg. Nu-și avea rostul. Chestii spuse precum că maseurul nu avea decât un patent în trusa medicală mi-au lăsat, cel puțin mie, un gust amar, pentru că lucrurile nu au stat așa. Din contră, s-au făcut eforturi pentru a se îndeplini cât mai multe dintre cerințele lui Ilie Stan, cu medicație, vitaminizare, trei mese pe zi și altele. Maseurul Nicolae Iorga chiar e un tip profesionist”, a declarat președintele executiv Auraș Brașoveanu.

„Este inadmisibil așa ceva”

În replică, Ilie Stan a arătat: „Nu este niciun fel de răzbunare, nicio răutate, este realitatea. Eu am spus-o în contextul în care fotbalistul român nu este protejat deloc. Sunt lucruri necesare, normale, la un antrenament, din punct de vedere medical. Apoi, este inadmisibil ca, în 2016, un cantonament al unei echipe să nu fie protejat. Iar aici mă refer la episodul dinaintea meciului Farul – Clinceni, când au venit suporteri în cantonament și au amenințat jucători, dar și pe antrenorul secund. Fotbaliștii tineri au fost marcați a doua zi la meci. Este inadmisibil să nu ai la stadion fizioterapie, să nu poți face o ecografie. Nu se poate să ai doctor numai la meci. Eu am vrut să fac lucrurile să meargă bine la Farul. Am lucrat din suflet și fără niciun fel de mercenariat. Peste tot pe unde am fost, eu am spus lucrurilor pe nume și am deranjat. La Constanța, n-am realizat nici 25% din ce voiam să pun în practică”.

„Ce e asta, nu mercenariat?”

„Iliesta” a făcut referiri și la lotul de jucători al Farului. „Îmi pare rău de acei băieți tineri, talentați, care își doresc să facă performanță, dar sunt blocați de alții (care nu pot mai mult), dar și de situația existentă de la club și de metodele de acolo. După meciul cu Gloria Buzău, am spus că am simțit echipa că nu poate mai mult de atât. Nu poți păcăli fotbalul la infinit. Le-am cerut jucătorilor să facă sacrificii timp de o lună și jumătate, că vor avea numai de câștigat. Dar nu e vina mea că nu au făcut o pregătire de iarnă și nu au parcurs un program normal de performanță. Nu poți juca cu fotbaliști nemulțumiți. Înaintea meciului cu Dunărea Călărași, mi-au plecat șase de la echipă. Le mai era apoi gândul la jocul de a doua zi? La ora 17.00, pentru a pregăti această confruntare, voiam să fac analiza jocului cu Brăila, iar jucătorii nu vin. Unul a spus: «Atâția bani mi-ai dat, atât joc!». Cum adică? Ce e asta, nu mercenariat?”, a arătat antrenorul.

„Nu se poate continua în aceste condiții”

Ilie Stan spune că și-a dorit foarte mult promovarea în Liga 1 cu Farul la finele acestui sezon, dar că, în situația actuală, obiectivul nu avea cum să se realizeze. „Ce promovare să vrem noi, în aceste condiții? Cred că nimeni de la Farul nu voia la fel de mult ca mine îndeplinirea acestui țel, pentru cariera mea. Îl respect pe Giani Nedelcu, întrucât a făcut eforturi și sacrificii mari ca să țină echipa în viață, dar nu se poate continua așa. Baza sportivă suferă, totul e în paragină. Mi-a fost foarte greu să fac antrenament tactic, ședință de pregătire, care cere concentrare, în condițiile în care alți sportivi, de la atletism, își făceau antrenamentele pe lângă noi! Eu am spus-o și acum patru ani, când a mai fost vorba să vin la Farul: nu-ți poți fixa un obiectiv fără pregătire, fără să-ți propui o strategie și fără să ai un buget sigur și garantat. Îmi pare rău și că suporterii n-au avut încredere în mine. Întâi mi-au spus că mă susțin total în ce vreau să fac la Farul, iar apoi au avut o altă atitudine”, a mai spus Ilie Stan.

Sursa: Ziua de Constanța
Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 13 May. 2016, 13:38 Liga 2
Pe aceeași temă