Ilie Poenaru ”plânge” după omogenitate, dar rulează jucători fără număr. Strategia începută acum patru luni, un eșec? ”E nevoie de timp, dar timp nu e”

Andrei PASCU 22 Sep. 2024, 15:38 Liga 2
Ilie Poenaru ”plânge” după omogenitate, dar rulează jucători fără număr. Strategia începută acum patru luni, un eșec? ”E nevoie de timp, dar timp nu e”

Concordia Chiajna rulează jucătorii pe bandă rulantă. De la o zi la alta mai aduce câte un nou nume, pentru ca apoi, după alte câteva zile, eventual să fie anunțate pe la alte echipe. Pare haos la echipa din Ilfov, care anunță de sezoane bune că vrea să revină în SuperLiga României.

Schimbări masive au fost făcute pentru acest sezon, se perindă tot felul de fotbaliști pe la echipă, mutările continuă și după câteva etape, iar acum Ilie Poenaru, într-un stil comic de la un punct, se plânge… fix de omogenitate!

Ilie Poenaru afirmă că echipa din Chiajna nu are omogenitate, dar aduce și renunță la jucători la foc automat

Concordia Chiajna nu pare că va înceta cu aducerile și plecările de jucători curând. Nu pare nici că există ”pauză” între perioadele de transferuri din vară și din iarnă pentru ea. S-au rulat zeci de jucători din vară și până acum, iar rezultatele nu vin și din acest motiv. Și nu trebuie să fii mare expert ca să sesizezi asta!

Ilie Poenaru a reformat echipa din temelii, iar acum pune și pe seama omogenității rezultatele. Recent, a avut o reacție chiar amuzantă, după partida de sâmbătă, din etapa a 7-a a Ligii 2, cu Metalul Buzău, pe care Chiajna chiar s-a chinuit să o învingă, cu 1-0, cu un gol marcat în minutul 82!

O victorie pentru moralul jucătorilor, dar și pentru clasament, în economia clasamentului sunt trei puncte importante. Am jucat contra unei echipe bine organizate, care joacă un fotbal bun, dar din păcate trebuie să spun că am ratat iar foarte mult.

Am avut consistență, am avut ocazii multe, dar am ratat mult. Lipsa de concentrare, luarea de decizii bune ne-au lipsit astăzi. Am început să albesc! Dacă ne uităm și analizăm aceste etape, cu bune, cu rele, suntem o echipă la care au mai rămas doi-trei jucători din campionatul trecut. O echipă care nu s-a omogenizat, acum a apărut un nou jucător. A apărut Rodriguez, așa că nu am omogenizat un prim 11.

Poate că și din acest motiv jocul suferă. E nevoie de timp, dar timp nu e și tot așa. Cred că în aceste șapte etape, nu știu dacă am aliniat aceeași formație de două sau de trei ori. (…)”, a spus Ilie Poenaru, printre altele, la Metropola TV.

  • Pentru că este greu să mai ținem numărătoarea jucătorilor plecați de la Concordia Chiajna și veniți la Concordia Chiajna, conform Transfermarkt numărul lor a trecut de 30 din vară și până acum! Câțiva dintre ei au reziliat, din diverse motive, după numai câteva zile, așa cum a fost cazul lui Răzvan Grădinaru, care a venit, a jucat 45 de minute într-un meci, după care a semnat în Cipru.

Strategia lui Ilie Poenaru, eșec? E fără finalitate după patru luni!

Doar că spusele din vară ale lui Ilie Poenaru și ale conducerii rămân scrise și nu au fost uitate! De exemplu, încă din luna mai 2024, pe când play-out-ul sezonului trecut nici nu luase sfârșit, antrenorul făcea, la nivel declarativ cel puțin, strategia pentru stagiunea actuală!

Dacă luăm ca punct de reper partida disputată în chiar ultima rundă din play-out, din 11 mai, cu Steaua, pierdută de Concordia Chiajna cu 0-2, Poenaru afirma că deja face lista cu jucătorii care se pliază pe stilul pe care vrea să îl implementeze la echipă, pentru a lupta cu șanse mari la promovare.

Avem mai mulți jucători în vizor. E clar că trebuie să facem o selecție foarte bună, să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în campionatul precedent și în campionatele trecute.

Trebuie să fim foarte atenți la selecția pe care o facem, pentru că trebuie să creăm și un mixt de jucători tineri, cu jucători cu experiență. Ne dorim cu totul altceva, ne dorim să arătăm cu totul altfel și vrem să o luăm pas cu pas și trebuie să fim foarte atenți la tot ce vrem să facem și la toate detaliile”, spunea, reamintim, Ilie Poenaru înainte de finalul sezonului trecut, semn că începuse deja să caute jucători de ceva mai mult timp, din moment ce afirma că lista cu jucătorii doriți a fost, mai mult sau mai puțin, conturată.

Dar se pare că strategia nu are finalitate nici până acum, nici după patru luni, pentru că rulajul de jucători continuă! În partida de sâmbătă, cu Metalul Buzău, a mai fost consemnată o venire, a lui Jonathan Emanuel Rodriguez, mijlocaș în vârstă de 34 de ani, ultima dată la Sepsi, iar în România fost jucător și la FC Botoșani, CFR Cluj și Dinamo.

Cristian Tănase i-a dat mână liberă lui Ilie Poenaru: ”Eu spun doar cât ne întindem cu banii”

Altfel, chiar și președintele Cristian Tănase a afirmat că îi dă mână liberă lui Ilie Poenaru în ceea ce privește achizițiile, iar el va da acordul doar din perspectiva salariilor pe care le vor solicita fotbaliștii.

E evident faptul că echipa din Chiajna are printre cele mai mari bugete din Liga 2 în fiecare sezon și, chiar dacă nu avem date din interior în privința plafonului salarial, numele jucătorilor care au ajuns la echipă vorbesc de la sine. Oare pe ce salariu a venit, de exemplu, chiar Jonathan Emanuel Rodriguez? Teoretic, pe câteva mii de euro importante.

Am avut discuții cu Poenaru și Tamaș pentru modul în care vom face selecția, pentru că am greșit cam în fiecare an. Am pus, în mare, pe hârtie care va fi strategia.

Gabi Tamaș și Ilie Poenaru lucrează pentru transferuri. Eu le spun doar cât ne întindem cu salariile, cu banii.

Vrem să ducem bugetul până la cel mult la 1.2 milioane de euro pe sezon, tot bugetul, nu doar de salarii, pentru Liga 2. Aici includem totul! Nu avem de unde să ne întindem la salarii de mii de euro. Am vorbit cu câțiva jucători pe care am vrut să îi aducem, de-a lungul timpului, și sunt salarii mari cerute, iar noi nu avem de unde să le achităm”, spunea Cristian Tănase, președintele echipei Concordia Chiajna, la finalul lunii mai – începutul lunii iunie.

Rezultatul strategiei sportive de până acum? 10 puncte în șapte etape de Liga 2 (trei victorii, o remiză și trei eșecuri) și locul 11 din 22 de echipe, dar și eliminarea din Cupa României.

Ce-i drept, în Cupa României Concordia Chiajna a fost învinsă, în faza play-off-ului, de o formație din SuperLiga României, de Poli Iași.

Grupele Cupei României erau o miză pentru Concordia Chiajna

Conducerea e nemulțumită, iar după etapa a 5-a din Liga 2, după o victorie la limită cu o altă nou-promovată, cu AFC Câmpulung Muscel, Cristian Tănase declara următoarele:

(…) ”Nu arătăm bine, am rugat antrenorii după meci să prezinte o soluție de redresare a exprimării echipei, sunt șapte jocuri oficiale, așteptăm și nu vedem nimic.

Sper să găsească soluții pentru modul în care se exprimă echipa, dar și pentru rezultate. Avem șase persoane în stafful tehnic, Scarlatache team-managerul echipei, Gabi Tamaș… sunt doi foști jucători care au evoluat la un nivel și discutăm… împreună, pentru că împreună suntem aici.

Nu știu să explic ce se întâmplă, pentru că nu am explicații pentru mine, aștept explicații de la stafful tehnic în principal. (…)

M-a supărat teribil eliminarea din Cupa României, am vrut să mergem în grupe. Chiar era un obiectiv trasat, jucătorii aveau și bonusuri, dar și pentru ieșirea din grupe aveau bonusuri. A fost un meci cu o echipă bună, dar au fost echipe de Liga 2 care au scos echipe din prima ligă.

Am vrut să îi eliminăm pe cei de la Iași, la 1-0 începusem bine repriza a doua, am făcut o greșeală, s-a făcut 2-0 și s-a închis jocul. Simțeam la 1-0 că suntem în joc, că puteam să revenim și nu se știa ce deznodământ putea avea partida. M-am supărat pentru că ne-am dorit toți.

Am pus preț pe Cupa României, pentru că din punctul de vedere al antrenorilor s-a pus pe teren cea mai bună echipă. (…)”.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

Andrei PASCU 22 Sep. 2024, 15:38 Liga 2
Pe aceeași temă