Iftime, dezamăgit de atitudinea autorităților locale: „Mă gândeam că primăria va spune mulțumesc”

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 15:47 Liga 2
Iftime, dezamăgit de atitudinea autorităților locale:**

Principalul finanțator al FC Botoșani este dezamăgit de modul în care autoritățile locale au tratat evenimentul numărul unu al anului și anume promovarea echipei fanion a județului în primul eșalon al fotbalului românesc.

Valeriu Iftime se aștepta ca primarul Ovidiu Portariuc să mulțumească celor care au cheltuit în ultimii opt ani bani în fotbal și au făcut posibilă această promovare istorică în liga I.

„Am exact opt ani de când sunt la FC Botoșani. Este o anumită plăcere care duce la ambiție, care pas cu pas a făcut în mine și în asociații mei un obiectiv de a ne lupta cu noi înșine. Nu cred că mai este vreo companie privată care să nu aibă niciun interes declarat. Mă gândeam la un moment dat că primăria va spune: mulțumesc domnule Iftime sau mulțumesc Elsaco. Nu a spus nimeni nimic. A spus: mulțumesc fotbaliștilor. Ă‚știa cum au venit? Nu au venit cu bani? Nu există un transfer pentru care să nu fi plătit eu. Sunt campioni, au câștigat și sigur că echipa asta și antrenorii merită toate laudele. Dar în spatele lor… Nu mă întreba nimeni când ne tocau ăia prin deplasări și a doua zi eram înebunit că trebuie să dau banii jucătorilor. Acum văd că sunt foarte mulți iubitori. Mă bucur că este așa și asta înseamnă că ne-am atins scopul dar am ajuns la limită”, a spus Valeriu Iftime.

A investit cinci milioane de euro

Iftime spune că în cei opt ani de când investește bani în fotbal, a cheltuit aproximativ cinci milioane de euro. Mai mult, el susține că în acest an, doar compania pe care acesta o conduce a susținut financiar clubul și că primii bani de la primărie au venit în urmă cu câteva zile și este vorba doar de 100.000 de lei.

„A fost o perioadă interesantă, foarte grea. Altfel decât businessul normal. În fotbal, interesul financiar este de a cheltui mai puțin și nu de a câștiga mai mult. Pierderea să fie cât mai mică. În divizia B trebuie să muncim și să cheltuim cât mai puțin. Să mărim veniturile și să scazi cât mai mult costurile. În opt ani de activitate am cheltuit aproximativ cinci milioane de euro. Am vândut patru-cinci fotbaliști iar toți banii au intrat în club. De la începutul anului și până astăzi, toți banii i-am dat noi. Bugetul primăriei s-a aprobat târziu, contractul s-a semnat acum o săptămână iar zilele trecute s-a făcut prima plată, de vreo 100.000 de lei”, a mai afirmat Valeriu Iftime.

Sursa: Bt online

Marius ANGHEL 21 May. 2013, 15:47 Liga 2
Pe aceeași temă