Ieșenii trăiesc periculos! Poli Iași a câștigat un singur meci din patru în acest debut de an și nu a scăpat încă de emoțiile retrogradării

Narcis POHOAȚĂ 22 Mar. 2022, 09:54 Liga 2
Ieșenii trăiesc periculos! Poli Iași a câștigat un singur meci din patru în acest debut de an și nu a scăpat încă de emoțiile retrogradării

Poli Iași a ratat o șansă importantă de a risipi într-o mare măsură emoțiile retrogradării încă din startul play-out-ului. Deși a jucat pe un teren neutru, contra celui mai abordabil adversar din deplasare, cel puțin pe hârtie, Iașiul nu a reușit să câștige în fața nou-promovatei CS Comunal Șelimbăr (scor 0-0). Și nici să înscrie, bifând al doilea meci fără gol marcat împotriva echipei sibiene în acest sezon.

Poli Iași e la doar două puncte peste locul de baraj de menținere în Liga 2

Astfel, diferența de patru puncte avută în debutul play-out-ului față de locul de baraj (5) s-a micșorat la doar două, iar ieșenii continuă să aibă emoții.

Un succes la Șelimbăr, coroborat cu o victorie perfect realizabilă în runda următoare, în Copou, cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila (echipă retrogradată matematic înainte de startul play-out-ului), ar fi făcut ca Poli Iași să-și asigure într-o proporție covârșitoare menținerea în eșalonul secund încă din primele runde.

Egalul mulțumește mai mult Poli Timișoara (victorioasă cu 3-0 cu Dunărea Călărași), care a egalat Șelimbărul la puncte (24) și s-a apropiat de ieșeni la doar două lungimi, iar moldovenii trebuie să trateze următoarele meciuri cu mare atenție, pentru a nu trăi și mai periculos finalul stagiunii.

Președintele Cornel Șfaițer, nemulțumit de jocul echipei la Râmnicu Vâlcea

De altfel, oficialii clubului din Copou sunt și ei de părere că Poli ar fi trebuit să câștige meciul cu CS Comunal Șelimbăr, pentru a-și asigura un parcurs mai liniștit în play-out.

Președintele Consiliului Director, Cornel Șfaițer, s-a declarat nemulțumit de rezultat, dar și de jocul echipei și consideră că Poli ar fi trebuit să abordeze jocul cu mai mult curaj.

”Sunt dezamăgit și de joc, și de rezultat. Trebuia să ne impunem în acest meci, deși știam că va fi dificil. În condițiile în care am jucat și pe un teren neutru, trebuia să ne impunem, să fim un pic liniștiți pentru moment. Eu zic că o victorie în fața celor de la Șelimbăr ar fi adus un pic de liniște, dar important până la urmă este că nu am pierdut și că îi ținem sub noi pe cei de la Șelimbăr. Dar eu asta îmi doresc, am mai spus-o, să nu avem un meci decisiv cu Poli Timișoara, în ultima etapă. Se poate spune că era cea mai abordabilă deplasare, dar uite că nu întotdeauna ies calculele. Cu Șelimbăr, mă așteptam să văd o abordare mult mai curajoasă, un meci pe care să îl tratezi la victorie. A fost un meci slab, cu două echipe care au evoluat sub așteptări, dar în primul rând noi trebuia să avem o prestație mult mai bună și să tranșăm victoria, pentru că aveam mare nevoie de trei puncte”, a declarat Cornel Șfaițer.

Pușcaș și Kamara, două plusuri

Șfaițer crede totuși că Poli Iași nu va avea emoții și că va arăta mai bine după cele două săptămâni de întrerupere a campionatului.

”Etapele care au rămas sunt foarte importante, iar primul joc, cel cu Brăila, trebuie câștigat, clar. Sunt convins că echipa poate arăta mai bine după această pauză. A revenit Pușcaș, cu multă dorință, un jucător important la mijlocul terenului. Kamara a debutat și el, sunt doi jucători care pot da greutate echipei în următoarele meciuri, vor aduce sigur un plus. Nu ne-au ieșit calculele pe care le-am făcut, speram la mult mai mult în cele patru partide, dar cred totuși că în ultima etapă nu vom avea un meci decisiv, cu Timișoara”, a conchis Cornel Șfaițer.

Poli Iași are 26 de puncte și se menține pe locul 3 în Grupa A a play-out-ului Ligii 2. În etapa a 2-a, programată peste două săptămâni, moldovenii joacă acasă cu ultima clasată Dacia Unirea Brăila (2 puncte), retrogradată deja matematic.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-dupa-remiza-iasiului-cu-selimbar-dupa-aspectul-jocului-puteam-sa-castigam-dar-la-fel-de-bine-puteam-sa-si-pierdem-19223982

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-nou-fara-gol-cs-comunal-selimbar-si-poli-iasi-au-remizat-alb-pe-teren-neutru-la-ramnicu-valcea-la-fel-ca-in-sezonul-regular-sibienii-aproape-de-un-tontogol-19223756

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-dunarea-calarasi-a-retrogradat-matematic-din-liga-2-urmand-o-pe-dacia-unirea-braila-situatia-actuala-din-play-out-ul-ligii-2-19223811

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-1-play-out-incep-bataliile-finale-pentru-evitarea-retrogradarii-cinci-meciuri-au-loc-de-la-ora-1100-19223664

Narcis POHOAȚĂ 22 Mar. 2022, 09:54 Liga 2
Pe aceeași temă