Ieșenii și-au perfectat primele meciuri amicale. Cu cine va juca Poli Iași în următoarea perioadă și ce jucători noi ar putea semna

Narcis POHOAȚĂ 29 Jun. 2021, 13:55 Liga 2
Ieșenii și-au perfectat primele meciuri amicale. Cu cine va juca Poli Iași în următoarea perioadă și ce jucători noi ar putea semna

Poli Iași intră miercuri în a doua săptămână de pregătire sub comanda lui Costel Enache. A fost o primă perioadă cu antrenamente intense în Copou, dar și cu un trial în care noul tehnician a urmărit la lucru mai mulți juniori.

Din această săptămână, Poli va începe și seria meciurilor de verificare. Mai întâi ieșenii vor disputa miercuri un meci școală, ”în familie”, cu echipa de juniori a clubului, iar sâmbătă va juca cu LPS Iași Under 19.

Miercurea viitoare, pe 7 iulie, ieșenii vor întâlni Hușana Huși, iar sâmbătă, 10 iulie, elevii lui Costel Enache se vor deplasa sub Pietricica, pentru un meci test cu CSM Ceahlăul Piatra Neamț.

Poli Iași merge în cantonament în zona Brașovului

Apoi urmează un stagiu centralizat de pregătire de 9 zile, cel mai probabil la Brașov, perioadă în care Poli va disputa alte trei meciuri amicale cu echipe din zonă.

”Vreau să plecăm într-un cantonament de pregătire de 9 zile, probabil în zona Brașovului, pentru că acolo sunt mult mai multe echipe cu care am putea juca meciuri amicale. Conducătorii se ocupă de partea de cantonament, iar Marius Onofraș (n.r. – team-managerul lui Poli Iași) deja ia legătura cu echipele pe care eu i le-am dat pentru adversitate. Vom disputa trei meciuri, joi, sâmbătă și luni, iar în restul zilelor vom avea câte două antrenamente. Apoi ne pregătim pentru campionat”, a declarat Costel Enache pentru Liga2.ro.

Tineri remarcați de Costel Enache

Tehnicianul lui Poli Iași i-a enumerat și pe câțiva dintre jucătorii tineri pe care i-a evidențiat la trialul efectuat joia trecută.

”Sunt mulți jucători care sunt în pregătire cu echipa mare și vor mai veni. Am mai luat doi-trei jucători pentru meciul de miercuri în cadrul echipei noastre, tocmai pentru a-i înțelege mai bine. Voi vedea tot timpul jucătorii tineri, vor veni pe rând să se pregătească cu echipa mare, sper să îi descoperim pe cei mai capabili, să îi ajutăm și la rândul lor ei să ajute echipa. Deocamdată se antrenează cu noi Saizu, Moise, Purcariu, urmează să-l vedem pe Dumea, îi aștept la joc și pe Budeanu, Ungurenașu, Aftanache. După meciul de miercuri ne vom face și o părere despre potențialul jucătorilor. Va fi un meci de casă, cu echipa pe care o pregătim pentru elită și vom avea o evaluare mai clară asupra potențialului jucătorilor tineri”, a mai spus Costel Enache.

Acesta a vorbit despre un mix între experiență și tinerețe, punctând faptul că nivelul ligii secunde a crescut mult în ultimii ani: ”Cunosc bine Liga 2, e o serie foarte grea, foarte echilibrată și diferența nu mai este chiar atât de mare față de Liga 1. Uitați-vă că e primul an în care o echipă de Liga 2 elimină la baraj o echipă de Liga 1, să ne amintim de meciul din Cupa României Petrolul – Poli Iași, UTA Arad la fel… Diferența a început să fie din ce în ce mai mică. E foarte bine să te bazezi pe jucători tineri, dar fără a periclita obiectivele clubului și fără a expune copiii, pentru că diferența de la juniori la seniori e foarte mare. În momentul în care arunci niște copii într-o luptă pe care nu o poți gestiona poți să le faci mai mult rău decât bine. Trebuie ales un moment în care cei tineri intră în cadrul echipei. Ei trebuie să aibă și niște reușite, trebuie să aibă și un rezultat pozitiv pentru a prinde încredere, pentru a crede în potențialul lor. Toată lumea ar vrea așa, dar e greu brusc de la juniori, de la campionatul clasic să mergem în Liga I nu e realistic pasul.”

Legat de noile achiziții, după Marian Târșa și Florin Plămadă, care au semnat deja, astăzi ar putea deveni oficial jucătorii Iașiului Andrei Istrate și Marian Stoenac, care se pregătesc deja de câteva zile cu Poli. În plus, Poli l-ar putea transfera și pe fundașul central Robert Hodorogea, 26 de ani, de la Viitorul.

Foto: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-explica-de-ce-andrei-cristea-nu-face-parte-din-staff-ul-sau-nu-cred-ca-putem-fi-doi-principali-19190726

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iulian-ciubotaru-vrea-sa-lase-metaloglobus-pentru-poli-iasi-mi-ar-placea-sa-joc-acasa-19190541

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-transferuri-la-poli-iasi-doi-jucatori-revin-in-copou-dupa-mai-multi-ani-un-mijlocas-campion-al-ligii-2-cu-fc-u-craiova-si-un-atacant-de-la-fcsb-aproape-sa-semneze-si-ei-19190529

Narcis POHOAȚĂ 29 Jun. 2021, 13:55 Liga 2
Pe aceeași temă