Iașiul, la o victorie de Liga I. Prunea: „Echipa s-a impus de o manieră clară”

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2014, 15:55 Liga 2
Iașiul, la o victorie de Liga I.** Prunea:

CSMS Iași și-ar putea asigura matematic promovarea în Liga I încă de sâmbătă, cu trei etape înainte de finalul campionatului. Dacă va învinge la Slobozia și FC Clinceni nu va lua toate punctele în meciul de pe teren propriu cu ACS Berceni, atunci ieșenii pot sărbători revenirea în Liga I încă de sâmbătă.

Chiar și în cazul unui succes al Clinceniului, echipa lui Marius Lăcătuș va fi promovată în proporție de 99 la sută, dacă va bate la Slobozia. În acest caz, ecartul dintre Iași și Clinceni ar rămâne cel actual, de nouă puncte, iar CSMS ar promova dacă nu va pierde cu 0-3 meciul direct de peste două etape, din Copou.

Ieșenii sunt în avantaj după cele trei meciuri cu Clinceniul din acest sezon, 0-2 acasă, 2-1 și 3-0 în deplasare, astfel că își pot permite să piardă și la două goluri diferență ultima confruntare directă pentru a promova. Totuși, într-un retur în care Iașiul și-a subordonat clar toți adversarii, este greu de crezut că FC Clinceni poate emite pretenții la o victorie în Copou, ținând cont și de nivelul jocului etalat de cele două echipe.

Parcurs de excepție în 2014: 12 victorii și două remize în 14 meciuri

Președintele executiv al ieșenilor, Florin Prunea, a declarat că meritul evoluției foarte bune a echipe din acest an este al jucătorilor și al băncii tehnice. „Echipa a avut un an 2014 fantastic, iar meritul pentru acest parcurs este al întregii echipe, al jucătorilor și al băncii tehnice. Avem un grup unit și puternic și în ciuda problemelor echipa a jucat tot mai bine de la meci la meci și s-a impus de o manieră clară. Cum peste tot este criză financiară, și la noi sunt unele probleme, sunt salarii restante de două luni, prime restante tot de două luni, dar băieții au dat dovadă de un profesionalism desăvârșit. Sper ca aceste probleme să se rezolve cât mai repede în acest final de sezon”, a declarat Florin Prunea.

Parcursul aproape perfect din 2014, cu 12 victorii și 2 egaluri în 14 meciuri, se datorează într-o mare măsură și transferurilor realizate de președintele Prunea în iarnă. Conducerea a renunțat la mai mulți jucători care nu au dat randament și a transferat cam tot ce eram mai bun în eșalonul secund: portarul Caparco, fundașii Radovic, Bosoi, Plămadă (împrumut), mijlocașii Călugăru, Liviu Mihai și atacantul Pălimaru. Dovadă stă numărul golurilor marcate împreună de Bosoi, Liviu Mihai și Pălimaru în 2014, 22 din totalul de 37.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Foto: Dan DUȚĂ‚

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 20 May. 2014, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă