Ianis Zicu se teme de meciul Farului cu Metaloglobus, în ciuda problemelor de efectiv pe care le-au avut bucureștenii: ”Sunt sigur că vor rezultate bune în perioada asta”. ”Marinarii” încă suferă după ratarea play-off-ului

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2021, 12:47 Liga 2
Ianis Zicu se teme de meciul Farului cu Metaloglobus, în ciuda problemelor de efectiv pe care le-au avut bucureștenii: ”Sunt sigur că vor rezultate bune în perioada asta”. ”Marinarii” încă suferă după ratarea play-off-ului

Farul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, contra echipei Metaloglobus, în deplasare, în etapa a 2-a a play-out-ului din Liga 2. Cele două fac parte din Grupa A, iar în prima rundă au jucat doar constănțenii, care au remizat pe teren propriu, scor 1-1, cu Ripensia. Metaloglobus nu a evoluat, a fost desemnată să stea.

Ianis Zicu, antrenorul Farului, a vorbit pe seama meciului cu bucureștenii. Cele două echipe au fost la un pas de play-off-ul Ligii 2, dar acum se văd nevoite să lupte pentru salvarea de la retrogradare, obiectiv pe care, foarte probabil, îl vor și realiza.

Ianis Zicu: ”O partidă grea, pentru că vom juca pe un teren atipic” 

Zicu se așteaptă la un meci complicat, considerând că formația lui și cea a lui Gabriel Manu sunt destul de apropiate din punct de vedere valoric. Un alt aspect remarcat de Zicu este acela cu privire la suprafața de joc. Meciul se va disputa pe un teren artificial, iar antrenorul Farului consideră că Metaloglobus este avantajată înaintea jocului de sâmbătă, din acest motiv.

”O partidă grea, pentru că vom juca pe un teren atipic, nu suntem obișnuiți cu o astfel de suprafață. Să sperăm că ne vom adapta foarte repede la condițiile de acolo și vom obține victoria. Este o partidă grea, pentru că și ei trec prin momente grele pentru că nu au obținut calificarea în play-off și sunt convins că-și doresc să aibă rezultatele bune în această perioadă, ca să se salveze matematic cât mai repede, așa cum ne dorim și noi.

Este un teren care nu are iarbă foarte mare. Sinteticul de la Metaloglobus diferă un pic de sinteticul care există în acest moment în fotbalul mondial și care ar trebui să fie omologat pentru Liga 1 și Liga a 2-a. Din păcate, asta este situația. Nu trebuie să găsim scuze din cauza terenului, trebuie să fim pregătiți, să reacționăm și să obținem victoria.

Este o echipă bună, care are jucători cu experiență, chiar în Liga 1, de aceea au și reușit să aibă rezultate bune. Mai mult decât revanșa, decât de a arăta că suntem mai buni decât ei, cred că trebuie să primeze această salvare clară de la locul de baraj, pentru că este singura posibilitate care mai există din punct de vedere matematic. Trebuie să câștigăm meciul ca să putem să închidem orice discuție din acest punct de vedere.

(N.r. – Despre problemele de efectiv cu care se confruntă Metaloglobus) Nu cred că este un avantaj. Din punctul meu de vedere, cu cât pauza este mai lungă cu atât este un dezavantaj. Aceasta este părerea mea. Poate sunt antrenori care văd lucrurile altfel și atunci când au o pauză de trei săptămâni pot să regleze unele lucruri, dar eu cred că atunci când joci din 3 în 3 zile lucrurile sunt mult mai bune, pentru că fotbalistul trebuie să joace, să aibă această continuitate despre care vorbește toată lumea. Și cred că pentru ei este un dezavantaj că nu au jucat”, a declarat Ianis Zicu la conferința de presă.

Farul începe să își revină după ce a ratat play-off-ul 

Farul a pierdut la limită play-off-ul Ligii 2, iar Ianis Zicu a recunoscut că echipa a fost afectată, mai ales că încă de la începutul campionatului clubul a afișat un discurs orientat către promovarea în Liga 1. Acum, lucrurile s-au mai reglat, potrivit antrenorului, iar jucătorii încearcă să regăsească un nou punct de la care să pornească, să le dea un impuls moral.

În ceea ce privește terminarea Grupei A a play-out-ului pe primul loc, Ianis Zicu nu îl consideră neapărat un obiectiv. Vrea să vadă că echipa joacă la un nivel cât mai apropiat de cel din sezonul regular.

”Lucrurile încep să se așeze. Nu cred că mai poate să fie vorba de depresie după ratarea obiectivului. În sport, trebuie imediat să-ți găsești puterea de a merge mai departe, pentru că altă soluție nu există. Dacă ar exista, am alege calea aceea. Odată ce ai pierdut obiectivul, știi în viitor că trebuie să faci mai mult în timpul sezonului, ca să nu mai fii în situația aceasta: de a fi la egalitate de puncte cu alte echipe și de a rata obiectivul din această cauză.

(N.r. – Despre obiectivul primului loc în play-out)Nu cred că lucrul acesta este primordial, pentru că nu există finanțare din partea televiziunilor pentru locul pe care-l ocupi în clasament. Dacă ar fi fost ca la Liga 1, lucrurile ar fi fost clare și pentru noi și ar fi trebuit să obținem primul loc în play-out. Dar, în acest moment, cred că trebuie să obținem această salvare. Ne mai trebuie o victorie, sper să o obținem acum și lucrurile să fie simple, după care, probabil, voi folosi toți jucătorii pentru că trebuie să ne facem o idee pentru ce urmează”, a mai declarat Zicu.

Cosmin Dur-Bozoancă: ”Dacă nu s-a putut să jucăm în play-off, măcar să arătăm că am fi meritat să fim acolo” 

Portarul Cosmin Dur-Bozoancă a fost prezent și el la conferința de presă. A prefațat la rândul său confruntarea cu Metaloglobus:

”Sigur, asta ne dorim. Întâlnim un adversar destul de bun, pe un teren sintetic care este destul de prost, dar sperăm să luăm cele trei puncte. Va fi un meci foarte greu, dar dorim să ne consolidăm primul loc din play-out, în această grupă, și să terminăm pe 7. Înainte de ultima etapă, am avut speranțe foarte mari că vom reuși calificarea în play-off, chiar dacă acest lucru nu depindea de noi sută la sută.

Am fost foarte dezamăgiți, dar a trebuit să o luăm de la zero, să ne găsim puterea, să ne antrenăm sută la sută în fiecare zi și să încercăm să câștigăm următoarele meciuri din play-out. Este și dorința noastră, și a conducerii, a tuturor, asta ne dorim. Dacă nu s-a putut să jucăm în play-off, măcar să arătăm că am fi meritat să fim acolo. Legat de menținerea în Liga a 2-a, suntem la 10 puncte de locul de Ripensia, care este pe loc de baraj. Cu o victorie, nu vom mai avea emoții.”

Farul, liderul Grupei A a play-out-ului 

Înaintea jocului de sâmbătă, Farul e pe primul loc în Grupa A, cu 33 de puncte, urmată de Universitatea Cluj, 32 de puncte. Locul 3 este al celor de la Metaloglobus, care au un meci în minus. Următoarele clasate sunt Fotbal Comuna Recea, 26 de puncte, Ripensia, 23 de puncte, CSM Slatina, 15 puncte, și Pandurii, 13 puncte.

Echipa care nu va juca în această etapă a 2-a este ”U” Cluj.

Foto și video: FC Farul Constanța

 

Răzvan STÎNGĂ 09 Apr. 2021, 12:47 Liga 2
Pe aceeași temă