Ianis Zicu nu se teme de Dinamo sau CS Mioveni într-un baraj de menținere/promovare în Liga 1 cu Concordia Chiajna. ”Nivelul echipelor este egal”

Marius ANGHEL 22 Mar. 2022, 16:51 Liga 2
Ianis Zicu nu se teme de Dinamo sau CS Mioveni într-un baraj de menținere/promovare în Liga 1 cu Concordia Chiajna. ”Nivelul echipelor este egal”

Concordia Chiajna a remizat pe teren propriu în prima etapă a play-off-ului Ligii 2, 2-2 cu Steaua, și a rămas pe locul 5, cu 37 de puncte, la un punct în spatele echipei cu care tocmai a remizat și la 13, 7 și 6 față de primele trei clasate, Petrolul, FC Hermannstadt, respectiv Universitatea Cluj.

Echipa antrenată de Ianis Zicu este, practic, pe loc care o menține în Liga 2, însă, teoretic, va merge la baraj de promovare, fiindcă Steaua nu are dreptul de a accede în Liga 1, poziția ei urmând a fi luată de următoarea clasată după ea, adică Concordia, conform clasării actuale.

Obiectivul Concordiei este o clasare cel puțin pe locul 2, Ianis Zicu e de părere că se poate promova și de la baraj

După jocul cu Steaua, Ianis Zicu a fost întrebat dacă obiectivul Concordiei este în grafic. Antrenorul spune că jucătorii săi ar trebui să urce cel puțin pe locul 2 pentru a îndeplini ținta stabilită de conducere la începutul sezonului, lucru pe care îl consideră destul de greu de îndeplinit, având în vedere că FC Hermannstadt, clasata pe poziția secundă, este la șapte puncte în față în acest moment.

Zicu este, însă, optimist că va reuși promovarea cu Concordia chiar și în cazul în care va merge la baraj, fiindcă formațiile de pe ultimele locuri din Liga 1 sunt de un nivel egal cu cele din fruntea Ligii 2.

”Nu suntem în grafic, obiectivul clubului, de la începutul sezonului, a fost fixat la primele două locuri, 1, 2. Eu am venit când echipa era pe un loc care nu era în obiectiv, mă refer la locul fixat de club. Încercăm să prindem acest loc 2, e greu, e diferență foarte mare, era și înainte de partidă, dar, până la urmă, se poate promova și de pe un loc de baraj, pentru că nivelul celor două echipe care vor prinde barajul este, din punctul meu de vedere, egal cu nivelul echipelor de Liga a 2-a”, a spus Ianis Zicu la microfonul DigiSport.

Zicu a preluat Concordia cu două etape înainte de finalul sezonului regular al Ligii 2, înlocuindu-l pe Claudiu Niculescu, plecat după 0-4 cu ”U” Cluj, primul joc oficial din 2022. Echipa ilfoveană cu Zicu antrenor a obținut un 0-0 acasă cu Poli Timișoara și o victorie cu 1-0 la FC Buzău, în sezonul regular, bifând calificarea în play-off, iar în prima etapă din grupa de promovare a înregistrat o emiză cu Steaua, scor 2-2.

”U” Cluj și Concordia Chiajna sunt în acest moment pe locurile de baraj în play-off-ul Ligii 2

La finalul play-off-ului din Liga 2, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul Ligii 1.

Acum, după o etapă din play-off, pe primele două locuri direct promovabile sunt Petrolul (50 de puncte) și FC Hermannstadt (44), iar pe locurile de baraj sunt ”U” Cluj (43) și Concordia Chiajna (37), aceasta din urmă luându-i locul Stelei, care e pe locul 4, dar nu are drept de promovare.

Din play-off mai sunt de disputat nouă etape, iar în runda a doua Concordia Chiajna o întâlnește în deplasare, la Mediaș, pe FC Hermannstadt.

Dinamo și CS Mioveni sunt acum pe locurile de baraj în play-out-ul Ligii 1

De partea cealaltă, în play-out-ul Ligii 1, după disputatea a două etape din cele nouă, pe locurile direct retrogradabile se află Gaz Metan Mediaș (-1 punct) și Academica Clinceni (7 puncte). Pe locurile de baraj sunt, în acest moment, Dinamo (10 puncte) și CS Mioveni (18 puncte).

Dacă sezonul s-ar încheia acum, ”U” Cluj ar întâlni Dinamo la baraj, în timp ce Concordia Chiajna s-ar lupta cu CS Mioveni pentru un loc în Liga 1.

Chindia Târgoviște (19 puncte), ”FC U” Craiova (21), UTA Arad (23 puncte) și chiar și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (24) nu sunt scăpate de grijile clasării pe al doilea loc de baraj de menținere în Liga 1, pe care se află acum CS Mioveni.

Ianis Zicu consideră toate aceste echipe de valoare egală cu primele clasate din play-off-ul Ligii 2.

Sezonul trecut, de când s-a reintrodus aceste baraje de menținere/promovare în Liga 1, CS Mioveni a fost singura echipă din Liga 2 care a reușit să învingă o adversară din Liga 1, pe FC Hermannstadt, deci să obțină promovarea de pe loc de baraj. În trecut, din Liga 2, au ratat barajul echipe ca UTA (de două ori), Chindia, ”U” Cluj, CS Mioveni (prima dată) și Dunărea Călărași.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-scapat-printre-degete-victoria-cu-steaua-reactia-lui-ianis-zicu-despre-golul-primit-in-minutul-901-si-remarca-pentru-adversari-sper-sa-joace-toate-meciurile-asa-sa-ara-19224182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dean-beta-gol-decisiv-pentru-steaua-la-debutul-in-play-off-fundasul-spune-ce-li-s-a-transmis-jucatorilor-despre-interdictia-de-a-promova-in-liga-1-19224242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-s-a-simtit-ca-in-ghencea-la-chiajna-datorita-suporterilor-era-pacat-sa-nu-reusim-sa-luam-macar-un-punct-in-conditiile-astea-antrenorul-stelei-despre-ultimele-incerc-19224219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-marcat-dar-a-parasit-terenul-suparat-azdren-llullaku-dezamagit-dupa-egalul-concordiei-chiajna-cu-steaua-e-frustrant-puteam-sa-ne-distantam-de-locul-6-obiectivul-atacantului-19224176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-incheierea-primei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-19224138

Marius ANGHEL 22 Mar. 2022, 16:51 Liga 2
Pe aceeași temă