Ianis Zicu, discurs motivațional către fotbaliștii Farului înaintea jocului cu Turris Oltul: ”Moralul trebuie să fie ridicat mereu, așa se clădesc campionii. Dacă îl ai doar când obții un rezultat pozitiv, atunci ești jucător mic”

Andrei PASCU 16 Oct. 2020, 19:14 Liga 2
Ianis Zicu, discurs motivațional către fotbaliștii Farului înaintea jocului cu Turris Oltul: ”Moralul trebuie să fie ridicat mereu, așa se clădesc campionii. Dacă îl ai doar când obții un rezultat pozitiv, atunci ești jucător mic”

Farul o întâlnește pe Turris Oltul, acasă, în etapa a 8-a din Liga 2. Partida este programată sâmbătă de la ora 12:00, iar Ianis Zicu consideră că va fi foarte dificilă, chiar dacă adversarii nu au câștigat în ultimele două etape și au marcat un singur gol. Antrenorul speră însă ca victoria din meciul precedent să aducă un plus de moral important jucătorilor săi.

Ianis Zicu: ”Eu cred că este mai bine să jucăm la trei zile decât să jucăm la două săptămâni” 

Farul a jucat meciul precedent miercuri, cu Unirea Slobozia (2-0), astfel că pauza este de numai trei zile, în timp ce Turris Oltul ajunge la cinci zile la ora meciului, de la ultima confruntare. Ianis Zicu a accentuat că aceasta ar putea să fie o problemă, pentru că adversarii pot fi mai proaspeți, dar și un avantaj pentru Farul.

O partidă dificilă, ei au avut mai multe zile de repaus față de noi, dar suntem pregătiți pentru această partidă chiar dacă avem atât de puțin timp la dispoziție. Eu cred că este mai bine să jucăm la trei zile decât să jucăm la două săptămâni, cum s-a întâmplat după situația cu coronavirusul. Și când eram jucător, și acum ca antrenor, prefer acest gen de perioadă, când echipa joacă la trei zile. Să ai ritm de meci, să poți să te obișnuiești cu fotbalul modern și să nu mai existe atâta caz din această situație.

Moralul trebuie să fie ridicat în fiecare moment. Și când sunt momente grele. Așa se clădesc campionii, așa sunt jucătorii care-și doresc mai mult. Dacă ai moral doar când obții un rezultat de egalitate sau o victorie, atunci ești jucător mic, care nu poți să realizezi nimic.

Este o echipă foarte periculoasă, care are un buget foarte mare, jucători foarte buni pentru Liga a 2-a, mulți dintre ei cu experiență foarte mare în prima ligă. Au dubluri, chiar tripluri, pe unele posturi și cred că formează o echipă foarte puternică pentru acest sezon. Sunt singurii care ne-au bătut anul trecut în ambele meciuri. Cu ei am apucat să jucăm de două ori, cu alții nu, din păcate. Cred că în sezonul trecut, când au câștigat aici cu 1-0, nu au câștigat meritat. A fost o partidă care cred că trebuia să se termine la egalitate. Va fi un meci greu, dar foarte interesant, pentru că ambele echipe vor neapărat cele trei puncte”, a declarat Ianis Zicu pentru FC Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”Cu siguranță, punctele se vor lua și mai greu” 

Antrenorul constănțenilor a vorbit și despre lupta la play-off, pe care o vede extrem de disputată, dar care, din punctul său de vedere, poate fi tranșată înaintea ultimelor etape. Ianis Zicu consideră că în curând, peste câteva etape, anumite echipe se vor desprinde.

Nu știu dacă se va juca până în ultima etapă, important este să acumulăm puncte în acest început de campionat, pentru că atunci când vor rămâne puține meciuri, cu siguranță, punctele se vor lua și mai greu”, a mai afirmat Ianis Zicu.

Robert Băjan: ”Nu știu dacă suntem favoriți, dar este clar că avem un avantaj pentru că meciul trecut am câștigat” 

La conferința de presă premergătoare meciului cu Turris Oltul a participat și fotbalistul Robert Băjan. Acesta se află într-un moment bun, întrucât în meciul trecut, cu Unirea Slobozia, a pasat decisiv la ambele goluri. A precizat că în momentul de față atmosfera este una bună în cadrul lotului, dar și că există mult entuziasm.

Pot spune că am avut și ceva emoții la început (n.r. – în meciul cu Unirea Slobozia), pentru că era primul meci. Am mai jucat pentru Farul în urmă cu cinci ani și a fost un sentiment plăcut, mai ales că am câștigat cele trei puncte.

Moralul este ridicat. Cred că o să fie un meci greu, dar avem o echipă foarte bună, suntem un grup unit și cred că la finalul partidei vom avea noi toate punctele. Nu știu dacă suntem favoriți, dar este clar că avem un avantaj pentru că meciul trecut am câștigat și am făcut-o în deplasare. Ei vor veni foarte motivați la Constanța, dar le va fi foarte greu.

Așa cum am spus și când am venit, o să fie un campionat greu, pentru că sunt echipele de tradiție. O să fie strâns, se va juca până la ultimul meci și bine ar fi să fim în primele șase locuri”, a afirmat Robert Băjan.

Farul a urcat pe locul 8 

Cele trei puncte cu Unirea Slobozia au urcat Farul pe locul 8, cu 10 puncte obținute în șase meciuri. Constănțenii au o linie de trei victorii, un egal și două înfrângeri și un golaveraj de 9-7. Poziția echipei lui Ianis Zicu este a doua sub locurile care asigură accederea în play-off la finalul sezonului regular.

Turris Oltul, următoarea adversară a Farului, este pe locul 11, cu 9 puncte.


Foto și video: FC Farul Constanța

Andrei PASCU 16 Oct. 2020, 19:14 Liga 2
Pe aceeași temă