Hagi explică ascensiunea lui Rusu: „Avea nevoie de motivație, în Ghencea nu i se dădea șansa de a promova”

07 Oct. 2011, 16:40 Liga 2
Hagi explică ascensiunea lui Rusu:**

Gheorghe Hagi este din ce în ce mai mândru de rezultatele pe care le dau proiectele sale. Dacă Academia ce-i poartă numele produce talente pe bandă rulantă, celălalt terminal al planurilor sale, echipa de ligă secundă Viitorul Constanța, își croiește încet, dar sigur, drum către prima ligă. În această formație, un fotbalist care nu a mai avut loc la Steaua, Vlad Rusu, este golgeter și unul dintre pariurile lui Hagi pentru viitorul fotbalului românesc.

„Are 1,90 metri înălțime, un fizic bun pentru fotbal. Este un băiat serios, acum am avut ocazia să-l cunosc mai bine. A fost șef de generație la grupa 1990, a avut o perioadă bună la Steaua și acum a a ajuns la Viitorul. Cred că băieții de la Steaua II aveau nevoie de motivație, în Ghencea nu li se dădea șansa de a promova la prima echipă, în Liga I nu avea dreptul să ajungă, deci se plafonau. Antrenorii din campionatul intern nu se uită în propria pepinieră. Mie îmi place să lucrez cu mintea copiilor.

Primul lucru pe care l-am făcut când am ajuns la Steaua, a fost să merg cu președintele Argăseală să vedem terenurile de antrenament. Când am întrebat unde se antrenează echipa a doua, am aflat că erau în cu totul altă parte. Atunci am zis că eu opresc un singur teren din cele 4, iar pe restul să vină echipa a doua și să încercăm să aducem și echipa secundă la masă cu noi. Tinerii au nevoie de o astfel de motivație, să vadă că sunt în preajma antrenorului echipei mari. Peste tot pe unde am fost am lăsat un grup de jucători tineri, inclusiv la Galatasaray”, a spus Hagi la DigiSport.

Foto: academiahagi.ro

07 Oct. 2011, 16:40 Liga 2
Pe aceeași temă