Reacția lui Andrei Prepeliță după ce Gloria Buzău și Steaua au oferit meciul sezonului de Liga 2. Antrenorul a semnalat erorile de arbitraj, dar și punctele forte și slabe ale echipei sale

Andrei PASCU 02 Oct. 2023, 20:04 Liga 2

Gloria Buzău și Steaua au oferit meciul sezonului în Liga 2, în etapa a 8-a. Au remizat spectaculos, 4-4, la finalul unui duel în care au fost multe întorsături de scor.

Gloria Buzău a fost condusă cu 2-0, a revenit, a preluat conducerea, dar Steaua a fost cea care a închis tabela, în urma unei reușite venite în minutele adiționale ale întâlnirii.

Gloria Buzău – Steaua, 4-4, în etapa 8 de Liga 2

Formația lui Daniel Oprița a condus cu 2-0, dar la cabine s-a intrat la egalitate, 2-2. Au marcat pentru ”militari”, oaspeți în duelul de duminică, Adrian Ilie și Alin Raicu, care au punctat pe rând, în minutele 4 și 31.

Gloria Buzău a revenit, poate, și pe fondul relaxării bucureștenilor, prin Adi Chică-Roșă, în minutul 37, și Valentin Dumitrache, în minutul 44. Partea a doua a fost la fel de spectaculoasă, mai ales în ultimele minute. Prima care a punctat după reluare a fost Gloria Buzău, prin Cristian Dumitru, în minutul 68, de la 11 metri.

Ulterior, Steaua a egalat prin Bogdan Chipirliu, în minutul 89, dar reușita atacantului din Ghencea a venit în urma unui offside mare nesemnalizat. Însă, Andreas Mihaiu părea că va da lovitura pentru Gloria Buzău, în minutul 90, dar echipa lui Daniel Oprița nu a lăsat lucrurile așa și a egalat în minutul 90+2, prin Dean Beța, în urma unei lovituri libere la care buzoienii au cerut fault la portar.

  • Gloria Buzău: Greab – Pîrvulescu, Dobrosavlevici, Patapis, Pashov (Izata 61′), Georgiev (Wiktorski 73′), Trebotic (cpt.), Tănasă, Dumitru (Sălceanu 73′), Dumitrache (Angelov 84′), Chică-Roșă (Mihaiu 73′)
    Rezerve neutilizate: Horeboiu – Șerban, Brîncoveanu, Pervan

Andrei Prepeliță a semnalat mai multe probleme de arbitraj în Gloria Buzău – Steaua

La final, Andrei Prepeliță a scos în evidență nesemnalizarea faultului respectiv, dar nu a fost vorba de așa ceva. În schimb, Gloria Buzău a fost privată de o lovitură de la 11 metri în prima repriză, la 1-0 pentru Steaua, în minutul 13, când Adrian Ilie a comis un henț evident în careu, în urma unui corner.

”Principalul” Gloriei Buzău a fost și mulțumit, dar și nemulțumit de remiză. A evidențiat faptul că jucătorii săi au revenit și au trecut în avantaj după ce au fost conduși la două goluri, dar în același timp nu se aștepta ca buzoienii să nu câștige din moment ce au marcat de patru ori.

Am întors scorul, dar e frustrant să dai patru goluri și să faci doar egal. Două dintre goluri le-am primit cum le-am primit, în anumite circumstanțe, nu știu dacă a fost fault… e clar că jucătorul nostru a intrat în portar (n.r. – se referă la golul Stelei, de 4-4), dar jucătorul nostru a fost împins și atunci… am înțeles că la golul trei a fost offside, dar nu avem voie să ne apărăm așa la fazele fixe.

În repriza a doua atacanții Stelei au câștigat duelurile cu fundașii noștri. Dar mă bucur de spiritul echipei, am plecat de la 0-2, am întors, am preluat conducerea, poate dacă și… jucătorii mi-au dat și planurile peste cap, cu accidentări, cu crampe, a trebuit să schimb. Poate vedeam echipa mai ofensivă pe final, pentru că puteam să mai marcăm, puneam presiune”, a spus Andrei Prepeliță la Digi Sport.

Alexandru Greab, cu probleme după Gloria Buzău – Steaua

Se pare că la golul patru al Stelei portarul Alexandru Greab s-a accidentat serios și a fost dus la spital de doctorul echipei Gloria Buzău. Greab s-a ales cu o rană pe spate, după cum a spus Prepeliță:

Greab are o rană pe spate, foarte urâtă, doctorul îl ducea la spital”.

Gloria Buzău se pregătește de un meci contra CSM Slatina

După 0-0 în deplasare la CS Mioveni, 2-1 acasă cu CS Tunari și 1-1 în deplasare la Chindia Târgoviște, Gloria Buzău a bifat trei victorii la rând în Liga 2, în etapele 4, 5 și 6, primele două înainte de pauza pricinuită de meciurile echipelor naționale. A învins cu 1-0 Metaloglobus, pe teren propriu, a trecut cu 4-2 de Unirea Dej, în deplasare, iar apoi a învins, pe teren propriu, CSM Alexandria, scor 1-0. Acum a venit remiza spectaculoasă contra Stelei, scor 4-4, acasă.

Acum, Gloria Buzău este pe locul 3, cu 15 puncte, cu un punct peste locul 4, Corvinul Hunedoara. Are cu două puncte mai puțin decât locul 2, Unirea Slobozia, și e la trei lungimi de liderul CSC Șelimbăr.

În runda următoare, echipa lui Andrei Prepeliță va juca în deplasare, contra CSM Slatina.

Ne dorim să câștigăm fiecare meci, nu e ușor, azi am întâlnit o echipă bună, care își va reveni, care anii trecuți a terminat sus. Noi ne continuăm munca, e o echipă aproape total nouă a noastră, creștem de la meci la meci și continuăm, trebuie să ne atingem obiectivul”, a mai spus Prepeliță.

Foto: Andrei Pițigoi / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-cs-mioveni-se-joaca-de-la-ora-1600-in-incheierea-etapei-a-8-a-a-ligii-2-19287436

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-noul-antrenor-al-cs-tunari-19287483

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-grindeanu-doza-mare-de-optimism-in-privinta-construirii-unei-noi-arene-la-timisoara-este-un-lucru-de-care-ar-trebui-sa-ne-fie-rusine-tuturor-povestea-momentului-ratat-in-201-19287472

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-alexandria-01-pe-terenul-formatiei-unirea-slobozia-19287458

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-csm-alexandria-gloria-buzzu-steaua-liga-2-19287172

Andrei PASCU 02 Oct. 2023, 20:04 Liga 2
Pe aceeași temă