Gloria Buzău și-a depășit performanța din sezonul trecut, dar după meciul cu Dinamo se gândește la promovare. Petre Neagu: ”Sunt încrezător”. Adrian Mihalcea, felicitat

Răzvan STÎNGĂ 22 Mar. 2023, 14:06 Liga 2
Gloria Buzău și-a depășit performanța din sezonul trecut, dar după meciul cu Dinamo se gândește la promovare. Petre Neagu: ”Sunt încrezător”. Adrian Mihalcea, felicitat

Gloria Buzău și-a depășit deja parcursul din Liga 2 de anul trecut, în urma calificării în play-off. Vrea promovarea, dar la începutul luptei pentru accederea în prima ligă Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău, a remarcat detaliul și l-a felicitat pe antrenorul Adrian Mihalcea.

Consiliul Județean Buzău are un cuvânt important de spus la echipa de fotbal, chiar și după ce a devenit entitate privată, iar Neagu a comentat parcursul Gloriei Buzău de până acum, fiind mulțumit de remiza cu Dinamo, scor 1-1, din prima etapă de play-off.

Gloria Buzău și-a depășit performanța din sezonul trecut, dar vrea în prima ligă

Are încredere că Gloria Buzău poate promova în SuperLiga României, mai ales că, și în acest sezon, cinci echipe din șase se vor lupta pentru cele două locuri care duc direct în prima divizie și pentru alte două locuri care merg la baraj, scoțând Steaua din ecuație.

Cu un lot bun, printre cele mai bune din play-off după cum a declarat și Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, Gloria Buzău speră ca din sezonul care vine să fie prezentă la startul SuperLigii României.

Petre Emanoil Neagu, după ce Gloria Buzău a debutat în play-off: ”Punctul cu Dinamo e bun”

Petre Emanoil Neagu l-a felicitat pe Adrian Mihalcea pentru că, în ciuda meciurilor importante din play-off, le dă șanse și tinerilor.

Este un debut bun, s-a jucat la București, cu o echipă de tradiție a fotbalului românesc, Dinamo. Foarte multă lume a fost la meci, este important că s-a luat un punct și suntem aproape de celelalte echipe.

Sunt încrezător că vom promova, dar vreau să fac o paranteză. Consiliul Județean Buzău, că nu e vorba de mine, și Primăria Buzău, că am intrat amândouă în acest proiect, și-au asumat un proiect pe trei ani. Eu zic că suntem în grafic!

Acum un an nu am intrat în play-off, acum am intrat și zic că sunt șanse de promovare. Sper ca iubitorii sportului buzoian să se bucure de performanțele echipei. E îmbucurător că, totuși, se pune accentul pe tineri, am jucat și cu juniori. E un lucru îmbucurător, dăm șanse fotbaliștilor români să se poată afirma.

Îl felicit pe Mihalcea pentru curajul de care a dat dovadă și sper ca în continuare să facă acest lucru”, a spus Petre Emanoil Neagu, conform Campus TV.

Gloria Buzău a urcat un loc după prima etapă de play-off

Gloria Buzău a debutat în play-off, așadar, cu Dinamo, scor 1-1. Formația lui Adrian Mihalcea va întâlni apoi, în runda a 2-a, Politehnica Iași, în deplasare, iar ulterior, până la finalul turului, va da peste Unirea Dej (acasă), SC Oțelul (deplasare) și Steaua (acasă).

Deși nu a învins Dinamo, Gloria Buzău a urcat de pe ultimul loc în play-off până pe poziția a 5-a, devansând Unirea Dej la golaveraj, ambele având câte 32 de puncte, tot atâtea câte are și Dinamo, locul 4. Tot duminică s-a disputat și duelul dintre SC Oțelul și Poli Iași, scor 1-2.

Liga 2 intră într-o pauză competițională acum, pentru meciurile echipelor naționale, și, cel mai probabil, Adrian Mihalcea va programa și câteva confruntări de verificare, pentru a mai pune la punct din problemele semnalate la echipă, în etapele scurse din 2023.

Foto: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-boiciuc-multumit-dupa-meciul-dinamo-gloria-buzau-19264075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-egal-cu-gloria-buzau-19264047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-luat-un-punct-din-deplasarea-cu-dinamo-19264034

https://liga2.prosport.ro/seria-1/intorsura-buzaului-punct-si-de-la-capat-dinamo-doar-egal-cu-gloria-lui-adi-mihalcea-in-primul-in-meci-intr-un-play-off-dupa-sase-ani-19263937

Răzvan STÎNGĂ 22 Mar. 2023, 14:06 Liga 2
Pe aceeași temă