Gloria Buzău, meci extrem de important cu FK Miercurea Ciuc, principala adversară pentru locul direct promovabil. Andrei Prepeliță: ”Nu simțim presiunea. Suntem doar în concentrare”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2024, 18:18 Liga 2
Gloria Buzău, meci extrem de important cu FK Miercurea Ciuc, principala adversară pentru locul direct promovabil. Andrei Prepeliță: ”Nu simțim presiunea. Suntem doar în concentrare”

Gloria Buzău are, duminică, 21 aprilie, un meci extrem de important în privința luptei pentru al doilea loc direct promovabil în SuperLigă. De la ora 13:30 întâlnește pe teren propriu FK Miercurea Ciuc, formație care se află în fața sa cu un punct și pare principala adversară în ocuparea poziției care să o ducă în prima ligă fără baraj.

Partida are loc în cadrul etapei a 5-a a play-off-ului Ligii 2, ultima a turului, în care s-a jucat deja Corvinul – CS Mioveni, scor 2-0, iar celălalt joc are loc tot duminică, de la ora 11:00, între CSC Șelimbăr și Unirea Slobozia.

Gloria Buzău, meci extrem de important cu FK Miercurea Ciuc

Gloria Buzău are patru remize în play-off și mai mult a bătut pasul pe loc, norocul său fiind faptul că adversarele cu drept de promovare nu au strălucit nici ele. Dacă ea a obținut patru puncte, adversara din acest weekend, FK Miercurea Ciuc, stă puțin mai bine, cu șapte puncte scoase din primele patru partide.

O victorie în fața ciucanilor va ridica Gloria un loc mai sus, pe a doua poziție direct promovabilă, în condițiile în care în fața sa se vor menține în continuare CSC Șelimbăr și Corvinul, echipe care nu pot urca în SuperLigă din cauza formei lor juridice.

În schimb, un succes al harghitenilor la Buzău i-ar distanța la patru puncte peste Gloria, ceea ce i-a face în favoriți la promovarea directă.

”Avem nevoie de cele trei puncte, nu că în celelalte meciuri n-am fi avut nevoie, doar că, din păcate, și la Slobozia am scăpat victoria în ultimele minute (n.r. – Gloria a condus și a fost egalată la Slobozia cu un gol primit în minutul 82). Ne așteaptă o perioadă cu trei meciuri pe teren propriu și sperăm să le fructificăm la maxim. Avem câteva probleme. Cei care sunt apți vor intra pe teren și trebuie să dea 100 la sută pentru a câștiga”, a spus Prepeliță înaintea jocului cu FK Miercurea Ciuc.

”Nu simțim presiunea. Suntem doar în concentrare”

În primele patru etape din play-off, Gloria a remizat la Hunedoara, 1-1 cu Corvinul, la Mioveni, 1-1 cu CS Mioveni, acasă cu CSC Șelimbăr, scor 0-0, și la Slobozia, 1-1 cu Unirea. Doar în jocurile cu CS Mioveni și Unirea Slobozia a condus și a fost egalată pe final, în minutele 78, din penalty, respectiv în 82.

Prepeliță a remarcat un progres la Slobozia față de jocul de la Mioveni. ”Cred că am crescut față de meciul de la Mioveni, unde echipa a făcut, inexplicabil, pasul în spate, necerându-le acest lucru. Acum am rămas în joc, am ținut de minge, am făcut câteva contraatacuri bune, care puteau fi finalizate și de asta am spus că trebuia să marcăm și golul doi pentru a nu trăi periculos. Am dat timp și spațiu unui jucător, într-o zonă în care, în mod normal, trebuie să fie o presiune constantă pe purtătorul de balon și a avut acea execuție. Acum degeaba mai vorbim”, a spus antrenorul Gloriei.

Totodată, Prepeliță spune că nu simte niciun fel de presiune înaintea acestui joc cu ciucanii: ”Nu simțim presiunea. Suntem doar în concentrare. Sunt meciuri importante. Trebuie tratate la victorie și sper ca după aceste patru meciuri în care am obținut doar rezultate de egalitate să avem și o perioadă în care să legăm victorii.”

FK Miercurea Ciuc are un punct în față și o victorie chiar la Buzău în meciul direct din sezonul regular

De partea cealaltă, FK Miercurea Ciuc are în play-off două victorii, 2-0 cu CSC Șelimbăr și 2-1 cu Corvinul, ambele obținute acasă, un eșec, 0-2 la Unirea Slobozia, și o remiză, 1-1 acasă cu CS Mioveni. Ultimul meci disputat este cel cu Corvinul.

În sezonul regular, Ciucul s-a impus cu scorul de 2-0 la Buzău, de ziua națională a României, aspect amintit în mai multe rânduri după aceea de Prepeliță.

Înaintea jocului direct tur din play-off, Gloria Buzău se află pe locul 5, cu 38 de puncte, iar FK Miercurea Ciuc se află pe poziția a 4-a, cu 29 de puncte.

Cătălin Buși arbitrează meciul de la Buzău! A condus două jocuri ale Gloriei în acest sezon, ambele pierdute cu scorul de 0-2

Meciul va fi arbitrat de la centru de Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), iar de la cele două tușe de Ionuț Traian Neacșu (Bucureşti) și George Bogdan Duță (Bacău). Arbitru de rezervă este Dorin Burloiu (Galaţi). Observator de arbitri este Ionel Popa (Paşcani), iar delegat de joc este Horaţiu Stănescu (Craiova).

Buși face parte din lotul de primă ligă, iar în acest sezon a condus destule meciuri în Liga 3! Are 19 jocuri arbitrate în total în ediția 2023-24, dintre care șapte au fost în Liga 3 și patru în Liga 2. Între acestea patru, în două s-a regăsit chiar Gloria Buzău, în eșecul de acasă cu CFC Argeș (0-2) și în eșecul de la CSM Reșița (0-2).

Declarația lui Andrei Prepeliță înainte de Gloria Buzău – FK Miercurea Ciuc:

Foto: Petronel Tudor și Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 20 Apr. 2024, 18:18 Liga 2
Pe aceeași temă