Gloria Buzău, la a treia remiză consecutivă în campionat cu Adrian Mihalcea antrenor. ”Sunt mulțumit de joc. De rezultat, mai puțin.” Concluziile după egalul cu SC Oțelul

Marius ANGHEL 02 Nov. 2022, 12:44 Liga 2
Gloria Buzău, la a treia remiză consecutivă în campionat cu Adrian Mihalcea antrenor. ”Sunt mulțumit de joc. De rezultat, mai puțin.” Concluziile după egalul cu SC Oțelul

Gloria Buzău a condus în meciul din deplasare de la Galați, însă doar pentru câteva minute și a terminat la egalitate întâlnirea cu nou-promovata SC Oțelul, scor 1-1, într-un joc destul de echilibrat și lipsit de multe situații de gol.

Reușita spectaculoasă din minutul 37 a lui Pablo Gaitan, venită cu un șut frumos peste portar, la colțul lung, după o serie de pase în flancul stâng care au făcut apărarea adversă șah-mat, a fost anulată cu un gol și mai frumos reușit de Ionuț Neagu în minutul 45+2, în urma unui șut de la aproximativ 35 de metri central direct în vinclul din stânga.

După meci, antrenorul Gloriei, Adrian Mihalcea s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale, însă nu la fel de încântat și de rezultat.

Adrian Mihalcea, după remiza de la Galați: ”Ca și joc, ca și plăcere, ca și posesie, zic că am condus jocul”

Gloria Buzău continuă să se mențină sub locurile care duc la finalul sezonului regular în play-off și a ajuns la trei jocuri consecutive în care termină la egalitate.

”Sunt mulțumit de joc, băieții au arătat o atitudine destul de bună. De rezultat, mai puțin. Cred că, în mare parte, am fost echipa care am condus jocul. Nu știu la numărul de ocazii care este paritatea. Ca și joc, ca și plăcere, ca și posesie, zic că am condus jocul. Știam ce fel de echipă întâlnim, știam că sunt extrem de periculoși la fazele fixe și la lansările astea pe atacant și plecare din linia a doua. Ne-am pregătit toată săptămâna și băieții au înțeles mesajul.

Ținând cont că suntem prima echipă care reușește să smulgă un punct aici, la Oțelul, suntem mulțumiți (n.r. – Gloria Buzău este a doua echipă care obține un punct pe terenul Oțelului, deoarece prima a fost Poli Iași, care a remizat la Galați chiar în prima etapă a sezonului, scor 0-0. Echipa lui Dorinel Munteanu și-a câștigat apoi următoarele cinci jocuri de acasă). Dar obiectivul nostru este acela de a ajunge în play-off și atunci trebuie să reușim să câștigăm. Avem trei egaluri la rând, n-am pierdut, practic, de patru meciuri, de când sunt la Buzău, dar nu avem decât o victorie (n.r. – vorbește despre meciurile din campionat, deoarece are și un joc în Cupa României, cu FC Botoșani, pe care l-a pierdut acasă). Dacă punctul acesta ne va duce în play-off, atunci sunt mulțumit”, a spus Adrian Mihalcea la finalul partidei de la Galați.

Joc dur, ca în Liga 2! ”Asta e dorință, și-au dorit ambele echipe să câștige”

Partea secundă a partidei de la Galați a adus un joc și mai încrâncenat, drept dovadă că arbitrul Robert Avram a scos din buzunar cartonașul galben de nu mai puțin de opt ori, după ce în prima parte l-a scos doar de două ori.

Ariel Lopez l-a văzut chiar de două ori, astfel că în minutul 87 a fost eliminat, iar Gloria a evoluat în inferioritate numerică pe final. Mai mult, în prelungiri, duelul aerian dintre Valentin Alexandru și Antonio Azinovic s-a soldat cu o accidentare gravă. Primul s-a ales cu nasul rupt și cu o înlocuire, în timp ce al doilea a continuat cu capul bandajat.

”Practic, așa se joacă în Liga a 2-a! Organizare, determinare, în multe momente s-a sărit calul, dar nu cred că pot să reproșez echipei gazdă, sau arbitrilor, sau echipei mele. Nu, asta e dorință, și-au dorit ambele echipe să câștige.

Astăzi a fost un meci nu știu cât de spectaculos s-a văzut, dar destul de organizat. Păcat de cei doi copii care s-au lovit la final. Jucătorul nostru, din păcate, suferă mult mai mult și sper să nu fie ceva mult mai grav. E deja la spital”, a declarat antrenorul Gloriei după joc.

”Trebuie să atingem play-off-ul și după, dacă vom putea, ne vom bate la promovare”

Gloria a terminat etapa a 12-a pe locul 8, cu 19 puncte și golaveraj 15-13, fiind la două puncte de ultimele două poziții care duc în play-off, ocupate de FK Miercurea Ciuc și Poli Iași, ambele cu 21 de puncte.

Întrebat dacă ambele echipe ar merita să joace în play-off, Mihalcea a spus că nu îl interesează situația Oțelului, ci doar a echipei sale, care are ca obiectiv preliminar să termine sezonul regular pe una dintre primele șase poziții.

”Nu știu de Oțelul, că nu mă interesează, sincer. E o echipă extrem de combativă. Pe mine mă interesează doar Gloria Buzău. Pentru noi, ăsta este obiectivul primar. Acela de a atinge play-off-ul și după, dacă vom putea, ne vom bate la promovare. Noi ne dorim. Și Oțelul va începe o serie de meciuri grele și le urez baftă. Pe mine mă interesează mai mult ce se întâmplă la Gloria Buzău”, a comentat Adrian Mihalcea.

Etapa viitoare, a 13-a, Gloria Buzău are meci acasă, duminică, de la ora 11:00, cu Viitorul Pandurii (locul 13, 15 puncte), echipă care tocmai a învins liderul Steaua.

Interviul acordat de Adrian Mihalcea la finalul meciului SC Oțelul Galați – Gloria Buzău 1-1:

Foto: SC Oțelul Galați
Video: FC Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1700-in-incheierea-rundei-a-12-a-a-ligii-2-galatenii-invincibili-acasa-sunt-favoriti-sa-revina-pe-podium-19251892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapelor-13-si-14-din-liga-2-derby-ul-dintre-primele-doua-clasate-se-joaca-luni-sase-echipe-vor-juca-si-in-cupa-19251865

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-12-cinci-meciuri-incep-de-la-ora-1100-cel-de-la-iasi-avand-in-componenta-ambele-echipe-pe-locuri-de-play-off-19251485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/o-nationala-u19-a-romaniei-formata-in-mare-parte-din-jucatori-din-liga-2-si-3-va-fi-testata-de-alexandru-pelici-in-amicale-cu-unirea-constanta-si-progresul-spartac-19251459

Marius ANGHEL 02 Nov. 2022, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă