Gloria Buzău, planuri mari pentru perioada de transferuri! Sub comanda lui Adrian Mihalcea pot ajunge atacanți din SuperLigă. Auraș Brașoveanu: ”Decizia îi aparține antrenorului. Vrem să promovăm”

Andrei PASCU 11 Dec. 2022, 17:01 Liga 2
Gloria Buzău, planuri mari pentru perioada de transferuri! Sub comanda lui Adrian Mihalcea pot ajunge atacanți din SuperLigă. Auraș Brașoveanu: ”Decizia îi aparține antrenorului. Vrem să promovăm”

Gloria Buzău se pregătește să mute pe piața transferurilor, în special în atac, pentru că Adrian Mihalcea și conducerea sunt nemulțumiți de randamentul dat în special în ultimele runde de Liga 2. Președintele executiv Auraș Brașoveanu a explicat cum se va face strategia achizițiilor.

Gloria Buzău începe să facă planul de achiziții. Posibil să aducă jucători din SuperLigă

Gloria Buzău ar putea aduce chiar și jucători din SuperLigă, dar asta ține de o analiză atentă pe care o vor face oamenii din club. Auraș Brașoveanu a explicat un detaliu remarcat la Gloria Buzău, cât și la fostul club pe care l-a condus, Concordia Chiajna, faptul că jucătorii veniți din prima ligă au, de cele mai multe ori, probleme când ajung în Liga 2, stilul fiind unul diferit.

Deși nu a negat faptul că ar putea ajunge la Buzău fotbaliști care în prima parte a stagiunii au evoluat în SuperLigă, Brașoveanu a punctat că în final Adrian Mihalcea decide de ce jucători are nevoie, totul fiind la mâna lui, așa cum a fost și în mandatul precedentului antrenor, Cristian Pustai.

În această perioadă de pauză vom face pe plac noului staff tehnic. În atac vom muta, în urma analizei pe care am făcut-o cu stafful tehnic, cu Adi Mihalcea, am ajuns la concluzia că am avut probleme în atac. Avem o problemă, atât ca organizare a fazei de atac și finalizare a ei, cât și la organizarea fazei de apărare, unde ar trebui să își aducă contribuția și nu prea a fost cum ne-am dorit.

(N.r. – Dacă atacanții sunt din SuperLigă) Nu aș putea să fiu atât de precis, pentru că am avut și experiențe neplăcute cu aducerea unor jucători din prima ligă, dar nu numai la Buzău, și la Chiajna am avut această problemă. Am adus nume și nu au reușit să se plieze pe specificul Ligii 2. E o diferență colosală între Liga 1 și Liga 2”, a declarat Auraș Brașoveanu pentru Sport Total FM.

Clasamentul din Liga 2 arată că Gloria Buzău stă mai rău în apărare decât în atac

În ciuda detaliilor remarcate de Auraș Brașoveanu, Gloria Buzău are unul dintre cele mai bune atacuri din Liga 2, marcând 22 de goluri până acum, în 16 etape, capitol la care stau mai bine doar Steaua, Unirea Slobozia și Unirea Dej.

Din contră, în apărare a stat mai rău formația lui Adrian Mihalcea, dacă ne raportăm la golurile încasate. Gloria Buzău are a doua cea mai slabă apărare din Liga 2 din primele 12 echipe, cu 18 goluri încasate, capitol la care e devansată doar de Unirea Dej.

Auraș Brașoveanu, despre parcursul echipei Gloria Buzău: ”Nu am avut constanță”

Gloria Buzău a terminat anul chiar pe ultimul loc al pozițiilor de play-off, 6, cu 26 de puncte, la un punct de poziția a 5-a, Unirea Dej, și la un punct peste locul 7, FK Miercurea Ciuc. În ultimele două runde din 2022, formația lui Mihalcea nu a reușit să câștige, înregistrând un 0-1 cu Concordia Chiajna și un 1-1 cu Steaua.

Cum a comentat Auraș Brașoveanu prestațiile echipei din prima parte a stagiunii:

Am rămas cu un gust amar, pentru că nu am avut constanță, am alternat meciurile bune cu cele mai puțin bune. Nu aș putea spune că suntem mulțumiți cu numărul de puncte acumulat, dar ținând cont de faptul că suntem în primele șase echipe, am putea spune că suntem pe o poziție care ne mulțumește și ne obligă.

Noi avem în continuare același obiectiv, promovarea în Liga 1, accederea directă. Nu putem spune că ne aventurăm, cât timp am ținut cont de dorințele antrenorilor”.

Foto: Gheorghe Flușter (Sport Pictures) și Gloria Buzău

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-si-a-setat-obiectivul-personal-la-final-de-an-atacantul-stelei-vrea-sa-fie-cel-mai-bun-marcator-din-liga-2-sper-sa-fiu-golgheter-sa-inscriu-goluri-sa-ajut-echipa-19256352

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-nu-pierde-timpul-si-se-reuneste-in-primele-zile-din-2023-daniel-oprescu-a-stabilit-cantonamentul-si-multe-meciuri-amicale-19256347

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-o-noua-amanare-a-planului-de-reorganizare-verdictul-final-a-primit-un-nou-termen-dar-vlad-iacob-are-speranta-n-avem-motiv-sa-credem-ca-judecatorul-are-ceva-cu-noi-19256326

https://liga2.prosport.ro/seria-1/retrospectiva-poli-iasi-invincibila-in-copou-restantiera-in-deplasare-a-incheiat-anul-2022-pe-locul-2-dupa-o-prima-parte-de-campionat-in-care-nu-a-convins-ca-joc-19256316

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patru-plecari-dintr-un-foc-de-la-cs-comunal-selimbar-printre-ei-si-liderul-alexandru-dandea-19256314

 

 

Andrei PASCU 11 Dec. 2022, 17:01 Liga 2
Pe aceeași temă