Gloria Buzău a prins curaj după egalul din tur cu UTA! Adrian Mihalcea: ”Câteodată, în fotbal, acel 1 la sută de șansă la victorie poate deveni mai important decât 99 la sută”

Călin MNERIE 03 Jun. 2023, 16:50 Liga 2
Gloria Buzău a prins curaj după egalul din tur cu UTA! Adrian Mihalcea: ”Câteodată, în fotbal, acel 1 la sută de șansă la victorie poate deveni mai important decât 99 la sută”

UTA și Gloria Buzău își joacă întregul sezon duminică seară, la Arad, în manșa secundă a barajului de menținere/promovare în SuperLigă. Duelul se reia de la scorul de 0-0 înregistrat în Crâng, unul ce îi dă curaj și mari speranțe echipei din Liga 2.

Adrian Mihalcea, înaintea returului de la Arad: ”UTA rămâne favorită, joacă acasă, e echipa de Liga 1, dar am văzut că se poate”

După cele două jocuri în care a fost din nou suspendat, Adrian Mihalcea va lua loc din nou pe banca echipei sale în confruntarea decisivă de pe stadionul ”Francisc Neuman”, iar încrederea într-un rezultat pozitiv e foarte mare.

Nu știu cât a contat absența mea de pe margine în meciul tur, dar, dacă revenirea mea la nivelul gazonului le dă un imbold jucătorilor, nu pot decât să mă bucur. Ideea este că șansele noastre sunt intacte după prima manșă, ba chiar pot spune că avem o doză de curaj importantă după cum s-a jucat în urmă cu o săptămână. Sigur, UTA rămâne favorită, joacă acasă, e echipa de Liga 1, dar am văzut că se poate. Câteodată, în fotbal, ca și în sport, acel 1 la sută de șansă la victorie poate deveni mai important decât 99 la sută”, afirmă antrenorul Gloriei.

Adrian Mihalcea a fost suspendat la meciul tur al barajului dintre Gloria Buzău și UTA. La Arad va fi la marginea terenului și va da indicații jucătorilor săi.

”Un meci sold-out la Arad nu va fi ușor de luat în piept”

Fost antrenor al echipei UTA în startul sezonului 2016-2017, dar și adversar al arădenilor pe banca Chindiei în toamna anului trecut, pe noua arenă ”Francisc Neuman”, Adrian Mihalcea pare conștient de atmosfera pe care o vor crea susținătorii ”roș-albilor” duminică seara.

”Un meci sold-out la Arad nu va fi ușor de luat în piept, ca să spun așa. E foarte important cum vom trece de momentele de presiune pe care adversarul, prin încurajările venite de la un stadion plin și frenetic, le va pune pe noi, după care să ducem meciul într-o zonă dorită de noi. Să zicem că ne-a convenit cum s-a jucat în tur, cu diferența că de această dată vrem și trebuie să profităm de ocazia sau ocaziile pe care, sper eu, ni le vom crea. Va fi un meci de atitudine și sacrificiu pentru noi, e nevoie să ținem nivelul de organizare și agresivitate defensivă ridicat”, mai susține ”principalul” buzoienilor.

Echipa din Liga 2 s-a antrenat sâmbătă pe terenul din Felnac, iar duminică dimineață va face o ușoară mișcare tot acolo. Adrian Mihalcea a confirmat absența lui Joseph Godwin, atacant împrumutat chiar de la UTA, cu precizarea: ”Dacă nu ar fi fost accidentat, cu siguranță ar fi jucat și la Arad.”

Fundașul Vîrtej și mijlocașul Gaitan sunt în lot, acasă rămânând doar vechii accidentați Cârstocea, Angelov și Pandele.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/si-nu-ne-lasa-pre-noi-in-liga-i-19273655

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-rednic-l-a-taxat-pe-joseph-godwin-atacantul-gloriei-buzau-nu-are-minte-cum-sa-accepti-sa-joci-cand-tu-esti-fotbalistul-uta-ei-19273645

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-ramane-cu-sansa-a-doua-in-fata-celor-de-la-uta-e-de-parere-adrian-mihalcea-11-jucatori-vom-avea-si-vom-merge-sa-jucam-antrenorul-trupei-din-crang-despre-cum-e-sa-tra-19273096

Călin MNERIE 03 Jun. 2023, 16:50 Liga 2
Pe aceeași temă