Au semnat pe încă cinci ani cu Dinamo și vor fi din nou coechipieri! Geamănul Alex Irimia îl urmează în Liga 2 pe David | EXCLUSIV

Gemenii Alex și David Irimia (18 ani), ultimele produce ale Academiei de copii și juniori Dinamo, aflată pe locul 25 din 124 în clasamentul FRF pe 2024, au semnat prelungirea contractului cu clubul din prima ligă până în vara anului 2029, adică pe încă cinci ani, după cum a anunțat Dinamo în a treia zi a lunii septembrie. Din această vară, drumurile lor s-au despărțit, însă în curând se vor uni din nou.

Liber în aceste zile de la actuala sa echipă, Metaloglobus, unde a fost împrumutat în această vară, David a mers la sediul clubului Dinamo pentru a semna prelungirea. La fel a făcut și Alex, care a apucat să joace în acest sezon un meci în prima ligă pentru ”câini”, însă care de mâine își va urma fratele.

Din informațiile Liga2.ro, Metaloglobus și Dinamo s-au înțeles și în privința lui David Irimia, ca tânărul de 18 ani să treacă din miercuri, 4 septembrie, sub comanda lui Ianis Zicu.

Alexandru Irimia îl urmează pe fratele său geamăn la Metaloglobus, la o zi după ce a semnat prelungirea contractului cu Dinamo până în 2029

David Mario Irimia și Dragoș Alexandru Irimia au debutat la prima echipă a clubului Dinamo chiar în Liga 2, în sezonul în care ”câinii” au jucat pentru prima dată în istoria lor mai jos de Liga 1. La 27 februarie 2023, pe finalul partidei cu Unirea Constanța (scor 6-0), primul din acel an, gemenii au fost trimiși pe teren de Ovidiu Burcă în același minut, 81. A fost un moment unic în istoria de peste 70 de ani a clubului din ”Ștefan cel Mare”, relatat atunci de Liga2.ro cu un interviu cu cei doi jucători.

Cei doi au continuat să joace la Dinamo, la juniori în special, până în vară, când David a fost împrumutat la Metaloglobus, în Liga 2, unde în primele cinci etape, câte au trecut până în acest moment, a fost folosit de fiecare dată ca titular de Ianis Zicu.

Drumurile la antrenamente și meciuri ale gemenilor s-au despărțit în această perioadă, însă se vor uni în curând. Alex își va urma fratele la Metaloglobus, unde va ajunge și el tot sub formă de împrumut. La prima echipă a ”câinilor” a prins în acest sezon doar 20 de minute într-un meci, în eșecul cu CFC Cluj (2-3), astfel că pentru viitorul său fotbalistic s-a decis să meargă la o formație și într-o ligă unde are șanse mai mari să joace. Îl are exemplu chiar pe David, care a jucat în cele cinci meciuri din acest sezon de Liga 2 pentru Metaloglobus și a înscris și un gol, în 1-2 cu CS Afumați.

Dinamo a anunțat prelungirea contractului cu fiecare dintre cei doi până în 2029, însă nu a comunicat și faptul că ei vor face echipă în acest sezon la Metaloglobus.

”Irimia la puterea a doua, până în 2029
Cei doi frați, Alex și David, au prelungit înțelegerea cu Dinamo până în 2029.
Puștii născuți în 2006, cu 2 zile înainte de aniversarea clubului, au îmbrăcat prima dată tricoul alb-roșu la grupele de juniori, unde au evoluat din iulie 2019.
3 ani și jumătate mai târziu, au debutat împreună la prima echipă a clubului nostru, în același minut 81 al partidei cu Unirea Constanța, din Liga a II-a.
La cât mai multe reușite, Câinilor!”, sună comunicatul clubului Dinamo.

Alex și David Irimia vor face echipă la Metaloglobus

Așa cum spuneam, gemenii Irimia au debutat la prima echipă a clubului Dinamo în același timp, în februarie 2023, când trupa antrenată atunci de Ovidiu Burcă activa în Liga 2.

În acel sezon, 2022-2023, David a fost utilizat în 7 meciuri din campionat (322 de minute), iar Alex a evoluat în 4 partide (76 minute).

În ediția 2023-2024, de primă ligă de această dată, David a prins lotul dinamovist de 15 ori, fără să fie utilizat. A jucat, în schimb, în 2 meciuri din Cupa României (112 minute). Alex a prins lotul de 28 de ori, în campionat, și a fost utilizat în 4 jocuri (62 minute). În Cupă a evoluat 15 minute într-un joc.

În actualul sezon, 2024-2025, David (foto, la minge) a fost împrumutat la Metaloglobus și a jucat ca titular în primele cinci etape (438 minute), de patru ori a fost înlocuit și a înscris o dată. Alex a fost în lotul lui Dinamo de 8 ori în prima ligă, dar a fost utilizat o dată, 20 de minute.

  • 12 mai 2006 este data nașterii gemenilor David și Alex Irimia. Primul joacă fundaș dreapta, în timp ce al doilea este mijlocaș central.

Foto: Dinamo București și Valentin Macrea (Sport Pictures)

Pe aceeași temă