Galeria echipei CSM Reșița, comunicat despre cum vede ”traiectoria clubului” retrogradat în Liga 3. Suporterii vor, printre altele, și o bază sportivă ultra-modernă, cu stadion acoperit

Marius ANGHEL 21 May. 2021, 15:10 Liga 2
Galeria echipei CSM Reșița, comunicat despre cum vede ”traiectoria clubului” retrogradat în Liga 3. Suporterii vor, printre altele, și o bază sportivă ultra-modernă, cu stadion acoperit

CSM Reșița a retrogradat în Liga 3 după două sezoane petrecute la nivelul Ligii 2, iar întreaga suflare fotbalistică din Caraș-Severin este șocată de contraperformanța realizată de echipa finanțată de primăria Reșița și prezidată de Cristian Bobar.

Nu cu mult timp în urmă, anul trecut, edilul Ioan Popa visa la Liga 1, însă clubul nu a reușit nici măcar să se mențină în cel de-al doilea eșalon.

Suporterii din Reșița și-au spus dorințele fabulistice pentru fotbalul din Valea Domanului

În ultimul meci din play-out, cel în care Reșița pierdea cu 1-0 la Slobozia și retrograda, echipa a fost însoțită în Bărăgan de destui de mulți suporteri, care au încurajat echipa cum au putut din afara stadionul, în speranța motivării jucătorilor să obțină măcar egalul care să le mai dea o șansă de menținere în Liga 2.

La rece, președintele Cristian Bobar și-a asumat retrogradarea verbal, fără să ia măsuri, de exemplu, printr-o demisie, în timp ce suporterii au avut un comunicat în care și-au spus punctul de vedere vizavi de cum văd ei viitorul clubului.

Într-o postare pe pagina de Facebook a galeriei, Guardia Ultra 1995, are pretenții ca primăria să continue finanțarea clubului, vrea o nouă bază sportivă ultra-modernă cu un stadion acoperit, Cristian Bobar să fie doar președinte la echipa de fotbal, un director sportiv care să răspundă în fața lui Bobar și a primarului, ori multe alte dorințe care ar fi trebuit să fie normale într-o societate a vremurilor actuale, însă care par de domeniul fantasticului în condițiile de acum.

Suporterii conduși de Marcel Gușcă au vise mărețe și pentru activitatea centrului de copii și juniori al CSM Reșița, cu o propunere de proiect care să implice școlile din tot județul, unul mai degrabă fabulistic.

Iată comunicatul Guardia Ultra 1995:

”Un campionat s-a încheiat, altul stă să înceapă. Cum vedem noi traiectoria clubului CSM Reșița – secția fotbal:

A) Atribuțiile și rolul structurii principale de finanțare – Primăria în acest caz:
1) asigurarea unui nou climat de funcționare bazat pe principii și obiective sportive clare
2) asigurarea condițiilor de pregătire specifice unei adervărate performanțe sportive prin:
a) identificarea surselor de finanțare prin programe naționale și internaționale de construire a unei noi baze ultra-moderne;
b) construirea unei NOI baze sportive ultra-moderne care se cuprindă un stadion principal acoperit, cu nocturnă și fără pistă de atletism + terenuri adiacente de fotbal cu suprafața naturală și sintetică, dotate cu nocturnă, ce pot asigura antrenamentele tuturor grupelor de copii și juniori, dar și a echipei de seniori, eliminându-se antrenamentele prin diverse săli de sport din oraș.
3) Numirea domnului Bobar Cristian exclusiv în funcția de președinte al SECȚIEI DE FOTBAL al clubului CSM Reșița .
4) Aducerea unui director sportiv cu rol liant între banca tehnica și președinte / primărie + rol direct în venirea și plecarea de jucători la prima echipă, în strânsă legătură cu necesitățile antrenorului.
5) Numirea unui coordonator general al centrului de copii și juniori care să răspundă direct, în ordine crescătoare, directorului sportiv menționat la punctul 4), președintelui de club, primăriei.

B) Președintele clubului, domnul Bobar Cristian, are rolul înființării, coordonării și conducerii următoarelor sectoare: financiar, marketing, relația cu presa și suporterii. La cerința președintelui, se pot aduce în club persoane calificate în domeniile menționate mai sus, financiar, management sportiv, marketing, relații cu presa și suporterii.

C) Activitatea de la centrul de copii și juniori (vezi și A5):
1) stabilirea clară a grupelor de vârstă care pot fi susținute financiar
2) organizarea de selecții:
a) la nivelul orașului municipiu Reșița prin organizarea unei întâlniri între Primărie, Președintele clubului, coordonatorul centrului de copii și juniori, directorii tuturor școlilor generale din oraș și profesorii de sport aferenți acestora din urmă. Directorilor de școli / profesorilor de sport li se vor comunica intenția de a organiza o selecție întinsă pe mai multe zile în valea Domanului. Aceștia au rolul de a informa copiii din școlile reșițene prin vocea Învățătorilor și diriginților de clase.
b) la nivelul județului Caras – Severin, fie
– prin a merge în orașele județului, bineînțeles după un anunț prealabil al structurilor locale, dar și împărțirea județului in 8-10 regiuni rurale, urmându-se aceeași procedură, fie
– investigarea orașelor și zonelor rurale, înscrierea online a copiilor doritori (sau înscriere clasică pe baza de formular distribuit în prealabil orașelor și zonelor rurale) și asigurarea acestora și părinților transportul și cazarea pe perioada trialului efectuat în Reșița.
3) toate grupele de copii și juniori vor primi echipamente de antrenament și oficiale de joc roș-negre cu însemnele clubului CSM Reșița.
4) toate grupele de copii și juniori vor fi educate în spiritul sportiv al culorilor roșu și negru, acordând determinare și respect acum și în viitor clubului care i-a format.
5) antrenorii sunt obligați prin contract ca prezența lor la stadion, la antrenamente și meciuri oficiale sa fie exclusiv în echipamentul aferent roș-negru + antrenorii constituie și o parte a imaginii publice astfel că pe domeniu public se va afișa fie o ținută neutră, fie echipamentul roș-negru csm-ist. Afișarea unor altor culori sau însemne de club național / internațional, va atrage după sine amendă financiară.
6) identificarea organigramei optime pe grupe de vârstă, copiind modele deja existente și de succes (ex. Viitorul Constanța, Ajax, AC Milan, Real Madrid, Barcelona etc) prin efectuarea unor vizite în aceste centre.
7) stabilirea unor performanțe clare la fiecare grupă de copii și juniori, cel puțin calificarea în fazele naționale.
8) în maxim 2 ani, cel puțin 2-3 fotbaliști de la U19 sa fie eligibili / promovați, pe criterii de performană, echipei de seniori
9) neîndeplinirea performanțelor stabilite la pct 7) și 8) atrage după sine, amendă financiară și mai apoi demiterea coordonatorului centrului de copii și juniori și a antrenorilor neperformanți.

Odată cu construirea unui nou complex sportiv, înființarea unui muzeu al clubului, dar și a unui magazin cu produse specifice sportive.
Stabilirea unei întâlniri între Primărie / președintele clubului / reprezentanții galeriei, cât mai repede cu putință, în stabilirea unui program clar al centenarului. Vă aducem la cunoștință că Guardia Ultra 1995 este pregătită cu idei, programe, materiale și implicare efectivă în realizarea unui spectacol sportiv pe parcursul întregului an centenar.
La bine cunoscutul îndemn TOȚI PENTRU ECHIPĂ, adăugăm ACUM ORI NICIODATĂ, ca axioma de urmat pentru atingerea unei normalității dorită de toți adevarații fani roso-neri.”

Guardia Ultra 1995 a fost prezentă la Slobozia, la meciul Reșiței cu Unirea, cel la finalul căruia s-a consemnat retrogradarea în Liga 3. Fanii reșițeni au mers până la Slobozia, deși nu aveau acces pe stadion, din cauza protocolului medicale din timp de pandemie, care interzicea prezența spectatorilor în arenele sportive, chiar și în aer liber. Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-bobar-isi-asuma-retrogradarea-resitei-in-liga-3-sunt-responsabil-alaturi-de-antrenori-si-jucatori-considera-ca-totul-s-a-facut-ca-la-carte-in-relatia-cu-vestiarul-si-staf-19185288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-retrogradat-in-liga-3-dupa-ce-a-pierdut-meciul-decisiv-cu-unirea-slobozia-adrian-falub-e-impardonabil-sa-iei-gol-in-fiecare-meci-din-corner-19183453

Marius ANGHEL 21 May. 2021, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă