Cristian Bobar își asumă retrogradarea Reșiței în Liga 3: ”Sunt responsabil, alături de antrenori şi jucători.” Consideră că totul s-a făcut ca la carte în relația cu vestiarul și stafful

Andrei PASCU 16 May. 2021, 19:40 Liga 2
Cristian Bobar își asumă retrogradarea Reșiței în Liga 3: ”Sunt responsabil, alături de antrenori şi jucători.” Consideră că totul s-a făcut ca la carte în relația cu vestiarul și stafful

CSM Reșița va evolua sezonul următor în Liga 3. Nu a reușit să se salveze la finalul unui sezon de Liga 2 în care a avut șansa să regleze lucrurile după încheierea campionatului regular, odată cu intrarea în play-out. Rezultatele pozitive nu au venit, astfel că formația din Valea Domanului se întoarce în diviza a treia.

Președintele Cristian Bobar a vorbit la rece, la o săptămână de la meciul cu Unirea Slobozia, pierdut cu 0-1, despre cele întâmplate și a avut puterea să își asume o parte din vina pentru acest sezon trist, pentru fotbalul din Reșița.

Cristian Bobar: ”Am plătit la zi jucătorii până în ultima etapă şi nu ştiu dacă a fost greşit acest lucru, deoarece acum mi se reproşează de către diferite persoane” 

Deși a precizat că a încercat să implementeze anumite strategii pe care le-a abordat pe la echipele pe care le-a condus, la CSM Reșița nu a reușit acest lucru, drept dovadă că acum, în dreptul său și a celorlalți oameni din conducerea clubului, e trecută o retrogradare în Liga 3.

”Sunt aproape 15 ani de când lucrez în administraţie sportivă la cluburi precum CSM Reşiţa, ASA Târgu Mureş, Dinamo Bucureşti, CFR Cluj, şi pot spune că este cel mai greu an pentru mine, profesional vorbind. Normal că sunt responsabil de retrogradarea echipei, alături de antrenorii  şi jucătorii cu care am lucrat.

La fel am fost responsabil şi acum doi ani de promovarea echipei în Liga a 2-a, când am preluat echipa de pe locul 14 şi am reuşit împreună cu suporterii să adunăm 7.000 de oameni în  tribune şi să facem Reşiţa să răsune din nou. Şi acum mă consider responsabil pentru această retrogradare, care cred eu că a fost nemeritată, dar oricum, este o retrogradare.

Deşi este un club destul de mare, cu cinci secţii, organigrama clubului este foarte săracă, în comparaţie cu alte cluburi de acelaşi nivel, cuprinzând doar trei persoane (preşedinte, contabil şi organizator de competiţie). M-am ferit să fac o organigramă stufoasă, pentru a face economii la buget şi am preluat doar noi toate sarcinile care la un asemenea club necesitau șase-șapte persoane.

Am încercat să facem performanţă la club şi să copiez cluburile la care am lucrat. Am asigurat  jucătorilor şi antrenorilor condiţii foarte bune de pregătire pentru Liga a 2-a. Am plătit la zi jucătorii până în ultima etapă şi nu ştiu dacă a fost greşit acest lucru, deoarece acum mi se reproşează de către diferite persoane”, a declarat Cristian Bobar, citat de Radio Reșița.

Cristian Bobar: ”Nu m-am ferit să lucrez cu antrenori cu personalitate şi experienţă în fotbalul românesc” 

Conducătorul Reșiței nu a vorbit despre ce se va întâmpla cu el, dacă va pleca sau va rămâne, dar a făcut o analiză a celor petrecute în acest sezon. Nu înțelege, din anumite privințe, cum nu s-a reușit salvarea de la retrogradare, deși, din punctul său de vedere s-a lucrat profesionist.

A declarat că antrenorii au avut mereu mână liberă în alcătuirea echipei și la transferuri, dar și că jucătorii au fost respectați în ce privește plata salariilor. Și-au primit banii la timp, spre deosebire de multe echipe de Liga 2, care au probleme mari cu banii. Cele mai ”bune” și concrete exemple sunt Fotbal Comuna Recea și Dunărea Călărași, care nu și-au plătit jucătorii de luni de zile.

”Nici un jucător nu a fost adus la CSM în ultimii doi ani fără acordul antrenorului cu care am lucrat la momentul respectiv.

Nu m-am ferit să lucrez cu antrenori cu personalitate şi experienţă în fotbalul românesc şi cred că nu au fost deranjaţi în nici un fel în a-şi face meseria aşa cum au considerat că este mai bine pe latura sportivă,  încercand să le asigur toate condiţiile necesare din punct de vedere administrativ, dar din păcate am eşuat.

Este frustrant pentru mine să vad  şi să îmi spună jucători de la alte cluburi că sunt neplătiţi de luni de zile şi joaca în play-off, iar jucătorii de la clubul pe care îl reprezint sunt cu banii la zi, dar totuşi am retrogradat.

După aproape o săptămână  de la ultimul meci şi analizând tot anul trecut, nu cred că valoarea  lotului a fost una modestă, singura problemă cred că a fost in vestiar, unde nu s-a reuşit să fie un grup unit, deşi au fost jucători cu experienţă foarte mare şi nu cred că a fost pus pe primul plan interesul echipei, consider eu, ci mai mult interesul fiecăruia în parte, acest fenomen ducând la retrogradare”, a mai declarat Cristian Bobar.

Mesajul lui Cristian Bobar pentru fani 

CSM Reșița a fost una dintre cele mai susținute echipe de fani, în această perioadă în care pandemia a făcut imposibilă prezența lor pe stadioane. La meciurile de acasă, suporterii reșițeni au devenit cunoscuți pentru faptul că veneau într-un număr însemnat la meciurile de acasă, se urcau pe un deal din apropierea stadionului și susțineau echipa. Se făceau auziți, de parcă se aflau chiar în tribune.

Cristian Bobar a vorbit și despre acest subiect, al susținerii permanente de care clubul a beneficiat:

”Nu vreau sa dau vina pe pandemie, dar CSM Reşiţa, cu o medie de 4.000 de oameni care veneau la meciuri acasă, sigur nu era în situaţia asta. Ne-au lipsit foarte mult suporterii la un club de tradiţie  cum este al nostru.  Îi înţeleg perfect pe suporteri şi îmi pare nespus de rău pentru că au facut eforturi să sprijine acest club, sentimental şi financiar, şi i-am vazut de atâtea ori cu lacrimi în ochi, de bucurie sau cum este acum, de eşec, şi nu pot să mă supar de ei pentru ca le suntem datori.

Nu pot să-i înţeleg pe oamenii mici în funcţii mari care mă critică, dar ei nu ştiu unde este stadionul sau care sunt culorile clubului.

Ca preşedinte de club, regret foarte mult că l-am dezamagit pe omul numărul unu care susţine activitatea, şi căruia nu i se poate aduce nici cel mai mic reproş pentru cum a sprijinit clubul în aceşti 3 ani şi mi-aş dori ca în toate oraşele să fie un om pentru sport cum este domnul primar Ioan Popa. Sunt sigur că o să ţină minte toata viaţa ”cadoul” făcut de ziua dânsului, dar acelaşi cadou l-am primit şi eu de ziua mea.

Sunt cluburi mari care au eşecuri şi nu îşi ating obiectivele, cu bugete imense, dar răman la fel de iubite de suporteri, indiferent de liga în care evoluează, şi sunt sigur că aşa va rămâne şi CSM Reşiţa, iubită şi după acest eşec”.

CSM Reșița a adunat doar 26 de puncte și a ratat barajul de salvare în ultima etapă 

Rămasă cu 26 de puncte, CSM Reșița a fost devansată de Unirea Slobozia (29 punte), în ultima etapă a play-out-ului, și a picat pe locul 6, al doilea retrogradabil direct în Liga 3. Din Grupa B a play-out-ului a mai picat și Aerostar Bacău (11 puncte).

În ediția trecută a Ligii 2, 2019/2020, CSM Reșița a terminat pe locul 15, tot retrogradabil, însă n-a picat în Liga 3, fiindcă FRF a ”înghețat” competiția pentru echipele situate pe pozițiile 7-19, din cauza pandemiei COVID-19. Primele șase clasate de atunci au intrat într-un play-off de promovare.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/israelianul-din-liga-2-vorbeste-despre-privilegiul-de-a-trai-in-pace-dintr-o-tara-unde-alarma-antiaeriana-poate-suna-oricand-ai-90-de-secunde-sa-ajungi-la-adapost-19185274

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-stoica-a-pus-ochii-pe-perla-rapidului-imi-place-foarte-mult-ce-raspuns-a-dat-rares-ilie-cand-a-fost-intrebat-de-un-transfer-la-fcsb-19185297

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexa-versus-pelici-in-duelul-final-pentru-situatia-promovarilor-chirurgul-inainte-de-asu-poli-cs-mioveni-intalnim-singura-echipa-care-ne-a-surclasat-in-acest-play-off-19185256

Andrei PASCU 16 May. 2021, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă