Gabriel Vașvari, autorul primul gol al Iașiului în acest sezon: ”Nu am mai jucat de 11 ani în Liga 2, dar vă spun sincer că e un campionat mai dificil decât Liga 1”

Narcis POHOAȚĂ 15 Aug. 2022, 15:54 Liga 2

Politehnica Iași a acumulat 4 puncte după primele două runde în care a scăpat fără gol primit și s-a instalat în partea superioară a clasamentului Ligii 2, în zona locurilor de play-off (1-6).

După o remiză albă la Galați (0-0 cu SC Oțelul), în prima etapă, Poli Iași a învins Viitorul Pandurii cu 2-0 la debutul pe teren propriu, însă evoluția per ansamblu a sa nu a fost strălucită. Pe undeva de înțeles, în condițiile în care Claudiu Niculescu a aliniat la start un ”11” complet nou față de sezonul trecut, pe parcurs intrând doar doi jucători care au evoluat și în stagiunea precedentă, Plokhotnyuk și Francisc Cristea.

În aceste condiții, până echipa ajunge la omogenitatea dorită de antrenor, punctele obținute sunt vitale pentru ca Iașiul să se mențină în zona play-off-ului, primul obiectiv pe care îl are stabilit pentru acest sezon.

Gabriel Vașvari se aștepta la un meci mai ușor cu Viitorul Pandurii

Mijlocașul Gabriel Vașvari (35 de ani), noul căpitan al formației ieșene, a marcat primul său gol în Copou, dar și primul al lui Poli în noul sezon.

Experimentatul fotbalist a recunoscut că nu se aștepta la un meci atât de greu cu Viitorul Pandurii și consideră că în acest debut de sezon sunt foarte importante punctele, mai puțin spectacolul.

”Mă bucur în primul rând că am reușit să câștigăm. În acest început de campionat e important să adunăm puncte, mai ales că suntem o echipă total schimbată. E un lucru îmbucurător și faptul că nu am primit gol, pentru că suntem o echipă total schimbată. Sincer, a fost mult mai greu decât mă așteptam. Domnul Claudiu Niculescu ne-a vorbit toată săptămâna despre forța celor din Târgu Jiu, ne-a dat toate detaliile astfel încât să-i anihilăm cât mai bine și cred că am reușit. E important acest început bun, mai ales că suntem o echipă nouă. Acum nu e atât de important jocul, ci punctele, pentru a ajunge în play-off și apoi să ne batem la promovare. Jocul o să vină, sunt convins de asta. O să avem parte și de meciuri mai bune, după ce ne vom cunoaște și noi mai bine și o să reglăm anumite automatisme o să fie totul în regulă”, a declarat la Radio HIT Iași căpitanul Gabriel Vașvari.

Vașvari: ”Este mult mai greu la Liga a 2-a”

Vașvari a subliniat că Liga a 2-a i se pare un campionat mai greu decât prima ligă.

”Sincer, eu de 11 ani nu am mai jucat la Liga a 2-a, dar pot să vă spun că e mai greu decât la Liga 1. O spun sincer! Se joacă mai mult fizic. E și normal, pentru că nivelul e un pic mai scăzut și din acest punct de vedere se joacă un fotbal mai mult fizic, la bătaie, organizarea nu e la același nivel și din această cauză, părerea mea, este mult mai greu la Liga a 2-a. În plus, nivelul e unul echilibrat, oricine poate să învingă pe oricine. Am văzut mai ales în prima rundă foarte multe surprize. Putem să ne mai așteptăm la astfel de surprize în continuare, dar eu sper să nu avem noi parte de ele”, a punctat Gabriel Vașvari.

Vașvari a jucat în Liga 2 mai multe sezoane pentru FC Botoșani, ultima dată în ediția 2012-2013, când a reușit promovarea.

”M-au surprins plăcut suporterii”

Gabriel Vașvari a ținut să le mulțumească suporterilor pentru faptul că au urcat în Copou la primul meci de pe teren propriu și speră ca peste două etape, la derby-ul cu Chiajna, să vină în număr și mai mare.

”Publicul m-a surprins plăcut și vreau să le mulțumesc suporterilor pe această cale pentru faptul că au fost alături de noi. Sperăm să câștigăm și la Dej, în etapa viitoare, iar la derby-ul din Copou cu Concordia Chiajna îi așteptăm în număr și mai mare să ne susțină. Le mulțumim fanilor că au venit la stadion, ne-au încurajat pe toată durata partidei și au fost în număr mare și la Galați, în prima etapă”, a mai spus Vașvari, care se gândește doar la victorie la Dej: ”Unirea Dej, din câte am înțeles, este o echipă care joacă fotbal, a câștigat în prima etapă cu una dintre cele mai bune echipe din campionat, Csiksereda și sunt convins că ne va aștepta un meci dificil. Cum de altfel vor fi toate în Liga a 2-a. Dar mergem să câștigăm. Dacă vrem să promovăm, pe orice teren trebuie să mergem cu gândul la victorie.”

 

Cu 4 puncte și golaveraj 2-0, Poli Iași ocupă, pentru moment, locul 5 în Liga 2, la egalitate cu Steaua (locul 6, 3-2 golaveraj). În etapa a 3-a, echipa lui Claudiu Niculescu va întâlni în deplasare Unirea Dej (locul 4, 6 puncte), sâmbătă, de la ora 11:00.

Rezumatul meciului Poli Iași – Viitorul Pandurii 2-0:

Foto: Politehnica Iași și Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

Narcis POHOAȚĂ 15 Aug. 2022, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă