Gabriel Tamaș va fi pe teren în partida ”U” Cluj – ASU Politehnica. Fundașul se operează după meci: ”Vreau să joc. Mă pregătesc la sală”. Cât va absenta

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2020, 14:12 Liga 2
Gabriel Tamaș va fi pe teren în partida ”U” Cluj – ASU Politehnica. Fundașul se operează după meci: ”Vreau să joc. Mă pregătesc la sală”. Cât va absenta

Gabriel Tamaș este nevoit să se opereze după accidentarea suferită în meciul Universității Cluj cu Aerostar Bacău. Fundașul central s-a ales cu ruptură de menisc și va intra în sala de operații marți, 8 septembrie. Tamaș a luat decizia să nu sufere intervenția chirurgicală mai devreme, pentru a fi pe teren în partida ardelenilor din etapa a doua, cu ASU Politehnica, de luni.

Gabriel Tamaș: ”N-am mai simțit niciodată asta. Cumva, mi-a troznit în aer. Nu s-a umflat genunchiul nici atunci, nici acum” 

Gabriel Tamaș va fi indisponibil aproximativ trei săptămâni, pentru că meniscul va fi scos. Dacă ar fi suportat o operație de lipire, ar fi absentat mult mai mult, până la patru luni.

Am ruptură de menisc. Pot reveni în două-trei săptămâni pe teren. Marți e programată operația, dar luni vreau să joc. Mă pregătesc la sală. Meniscul s-a rupt de tot și îl voi scoate. Dacă-l lipesc, voi lipsi trei-patru luni. Așa însă, voi reveni mai repede. M-am sfătuit cu medicii și fizioterapeuții. Eu vreau să joc luni, apoi mă duc și mă operez. Nu mi s-a lipit piciorul în pământ. Pur și simplu, mi-a troznit genunchiul înăuntru. N-am mai simțit niciodată asta. Cumva, mi-a troznit în aer. Nu s-a umflat genunchiul nici atunci, nici acum”, a precizat Gabriel Tamaș la DigiSport.

Gabriel Tamaș: ”O să joc și la anul, încă pot” 

Deși are 36 de ani, fundașul nu se gândește să se retragă din fotbal. Simte că mai poate să mai joace și nu are în plan să renunțe nici la finalul acestui campionat. Își dorește să promoveze cu ”U” Cluj în Liga 1 și să se lupte la titlu.

Chiar nu am o saturație de fotbal și văd că încă mai pot. Nu mă dau înapoi de la niciun război. De ce am semnat cu «U»? Nu am mai vrut să prelungesc cu Astra, pur și simplu, deși mi-au făcut ofertă de prelungire. La «U»  Cluj am văzut un proiect interesant. Sincer, și Daniel Stanciu a contat, că suntem prieteni de mult. Îi promisesem că vin, dacă nu continui la Astra. Au promis mai multe transferuri la «U», că vom trage la promovare și vreau să ajut. Eu zic că vom candida la primul loc. La anul, la titlu în Liga 1. O să joc și la anul, încă pot”, a mai declarat Gabriel Tamaș.

Meniscul fundașului a cedat când mai erau 10 minute din meciul cu Aerostar Bacău 

Partida de debut a lui Gabriel Tamaș la Universitatea Cluj a fost cu mult ghinion pentru fundașul central. Cea mai spectaculoasă mutare a verii pentru echipele din România a jucat titular în meciul cu Aerostar Bacău, bifând un joc în Liga 2 după 18 ani. Doar că Gabriel Tamaș a căzut la pământ și a cerut schimbarea în minutul 80.

La câteva minute distanță, fostul fundaș central al naționalei a fost urcat în ambulanță și transportat la spital, pentru mai multe investigații. Primul verdict al medicilor a fost însă unul șocant pentru clujeni, ruptură de ligamente. În cazul în care acest verdict se confirma, Tamaș ar fi avut nevoie de operație și absenta aproximativ șase luni, cât durează recuperarea, de regulă, după o asemenea accidentare.

Foto: FC Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-face-primele-demersuri-pentru-eliberarea-abonamentelor-ardelenii-au-lansat-programul-locul-tau-in-stadion-19146567

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-l-a-prezentat-oficial-pe-matias-roskopf-la-aproape-doua-saptamani-dupa-ce-s-a-aflat-de-transfer-argentinianul-a-fost-in-lotul-ardelenilor-in-prima-etapa-cu-aerostar-bacau-19146435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-si-u-cluj-se-infrunta-in-prima-etapa-din-liga-2-meciul-e-programat-luni-de-la-1730-19146203

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2020, 14:12 Liga 2
Pe aceeași temă