Gabriel Magdaș, un președinte mândru de echipa sa. Conducătorul remarcă trei părți pozitive la Unirea Dej, la final de an: ”Nimic nu a fost mai presus de club”

Andrei PASCU 08 Dec. 2022, 15:29 Liga 2
Gabriel Magdaș, un președinte mândru de echipa sa. Conducătorul remarcă trei părți pozitive la Unirea Dej, la final de an: ”Nimic nu a fost mai presus de club”

Gabriel Magdaș, președintele executiv al echipei Unirea Dej, a făcut și el analiza anului 2022, după ce Dragoș Militaru și-a spus  impresiile. Conducătorul a remarcat nu doar rezultatele sportive, unele foarte bune pentru un club de nivelul Unirii Dej, dar și a emulației care s-a format în jurul echipei.

Unirea Dej e privită cu alți ochi după performanțele realizate în acest sezon de Liga 2, chiar dacă a surprins și stagiunea trecută, în meciurile jucate de la începutul anului 2022, până în vara acestui an. Pe lângă faptul că toți specialiștii din Liga 2 analizează atent modul în care evoluează clubul din Cluj, la nivel intern lucrurile stau și ele foarte bine.

Unirea Dej, un an 2022 cu mult peste condițiile de care dispune. Impresiile lui Gabriel Magdaș

Așa cum pare și din exterior, Gabriel Magdaș a declarat că totul se face profesionist la Unirea Dej, pentru că se urmărește binele clubului și nu binele personal. Din acest motiv, lumea a început să vină alături de echipă, iar meciurile de acasă s-au jucat, în marea lor majoritate, dacă nu chiar toate, cu un public numeros în tribunele stadionului din Dej.

A fost un an foarte, foarte bun, care se încadrează, dacă nu ca fiind cel mai bun din istoria de peste 100 de ani a clubului, cu siguranță unul dintre cei mai buni ani. A fost un an dificil, nu ușor de gestionat, dar la început ne-am bucurat de o realizare a obiectivului timpurie, de a rămâne în Liga 2 (n.r. – se referă la sezonul trecut), ba mai mult, să ne clasăm în primele 10 echipe.

În partea a doua (n.r. – în actualul sezon) am trăit momente speciale, datorită performanței sportive, de faptul că în primele 16 etape am rămas pe locuri de play-off. Toate acestea au făcut din 2022 un an care arată că echipa își continuă creșterea, continuă munca corectă și aduce performanța sportivă pe alte culmi.

Nu știu dacă putem vorbi de secrete, dar, cu siguranță, prin ceea ce s-a întâmplat la acest club, cred că factorul principal a fost că nimic nu a fost mai presus de club. A fost o muncă depusă în echipă, în care fiecare factor a avut importanța sa.

În primul rând, e factorul financiar. Stabilitatea financiară asigurată în mare parte de Primăria Municipiului Dej și Consiliul Local Dej, la care s-a adăugat și mediul privat și le mulțumesc tuturor! A dus la o stabilitate financiară pe baza căruia a putut crește acest club.

Un al doilea factor ar fi latura sportivă, al staffului tehnic, a jucătorilor, pe care i-am ales mereu cu ajutorul lui Dragoș Militaru. Jucătorii au fost aleși după o anumită tipologie a proiectului.

Al treilea factor și nu de neglijat a fost apariția emulației în jurul echipei. A spectatorilor tot mai mulți, a celor care sunt alături de echipă. Brigada Someșană a adus un plus pentru echipă și s-a creat o chestie psihologică foarte importantă.

Din punctul meu de vedere, emulația în oraș e realizarea majoră a proiectului Unirea Dej. În acest moment, Unirea Dej nu este doar o echipă, e o stare de fapt. În momentul în care vezi copiii că se joacă în parcuri, în curțile școlilor, ei se regăsesc în jucătorii echipei. În momentul în care ieși în oraș și te oprește lumea pe stradă și arată simpatia față de munca pe care o faci, atașamentul față de club, aceste lucruri depășesc limita suporterilor.

E o realizare majoră a acestui proiect și sper să mergem la o altă treaptă de susținere.

Nu în ultimul rând ar fi managementul, pentru că noi, cei care ne ocupăm de club, a trebuit să găsim mereu soluții, pentru a putea corela cele menționate anterior, iar lucrurile să meargă bine”, a spus Gabriel Magdaș despre anul 2022.

Unirea Dej vrea să ajungă la nivelul următor în 2023

Pentru 2023, Unirea Dej vrea atingerea unei noi trepte, iar clubul să continue să se dezvolte. Rămâne de văzut dacă formația clujeană va avea, totuși, forța să se califice în play-off-ul Ligii 2, dar și să se lupte apoi pentru un loc direct promovabil în SuperLigă sau dacă va conta cu șanse reale la ocuparea unui loc de baraj.

Ne așteaptă un 2023 dificil, în primul rând pentru că acest club a crescut în permanență. Trebuie să faci lucrurile și mai bine, să continui creșterea sportivă pe toate palierele. Pot să asigur că vom face tot ce putem pentru a face o bucurie pentru cei care iubesc acest club”, a mai spus Gabriel Magdaș.

Unirea Dej, șanse mari să prindă play-off-ul

În ultimele cinci etape din Liga 2, Unirea Dej nu a mai reușit să câștige. A luat doar trei puncte și risca să cadă sub locurile de play-off după etapa a 16-a, dacă Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc și-ar fi câștigat meciurile.

În ultimele etape din sezonul regular, de la anul, Unirea Dej le va mai întâlni pe Ripensia (deplasare), Metaloglobus (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

La final de 2022, Unirea Dej se află pe locul 5 în ierarhia din Liga 2, cu 27 de puncte, la două puncte peste locul 7, FK Miercurea Ciuc, primul care nu duce în play-off la finalul întrecerii regulare. Deasupra clujenilor, pe locul 4, se află Unirea Slobozia, cu 29 de puncte, iar sub ei, pe 6, se află Gloria Buzău, 26 de puncte.

Liderul Ligii 2 este Steaua, cu 33 de puncte, pe 2 e Poli Iași, cu 31 de puncte, iar podiumul e încheiat de SC Oțelul, tot 31 de puncte.

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-revelatia-ligii-2-in-2022-sezonul-trecut-solid-dublat-de-o-prima-parte-de-stagiune-actuala-peste-asteptari-dragos-militaru-mandru-de-jucatori-raportat-la-conditii-a-fost-un-19255952

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-rabufnit-la-final-de-an-avem-unul-dintre-cele-mai-proaste-terenuri-din-liga-2-antrenorul-suparat-dupa-unirea-dej-minaur-baia-mare-am-avut-gol-19255925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacantul-luat-de-progresul-spartac-de-la-selimbar-sa-i-fie-golgheter-s-a-despartit-de-bucuresteni-andrei-erimia-a-renuntat-la-inca-un-jucator-19256175

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cs-ocna-mures-a-pierdut-drastic-cu-minaur-cel-mai-facil-adversar-din-grupa-si-si-a-spulberat-visul-calificarii-in-primavara-cupei-romaniei-dan-roman-nu-ne-am-facut-de-ras-intr-o-grupa-des-19256167

 

 

 

Andrei PASCU 08 Dec. 2022, 15:29 Liga 2
Pe aceeași temă