Unirea Dej, revelația Ligii 2 în 2022! Sezonul trecut solid, dublat de o primă parte de stagiune actuală peste așteptări. Dragoș Militaru, mândru de jucători: ”Raportat la condiții, a fost un an incredibil”

Andrei PASCU 05 Dec. 2022, 12:18 Liga 2
Unirea Dej, revelația Ligii 2 în 2022! Sezonul trecut solid, dublat de o primă parte de stagiune actuală peste așteptări. Dragoș Militaru, mândru de jucători: ”Raportat la condiții, a fost un an incredibil”

Dragoș Militaru, antrenorul revelației Unirea Dej, a făcut analiza anului 2022, cu tot ce înseamnă meciurile din sezonul trecut, din ultima parte a lui, dar și cele din actuala stagiune de Liga 2. Per total, ”principalul” a catalogat anul drept unul bun pentru formația clujeană.

Unirea Dej, un an 2022 bun. Analiza lui Dragoș Militaru

Unirea Dej este una dintre echipele din Liga 2 cu cel mai mic buget, dar nici condițiile și nici lotul nu se poate spune că sunt la un nivel ridicat. Argumentele au fost scoase în evidență de Dragoș Militaru, într-un an 2022 în care Unirea Dej a adunat în Liga 2 nu mai puțin de 14 victorii, șase egaluri și cinci înfrângeri.

În plus, dejenii vor începe ultimele meciuri din sezonul regular, din 2023, de pe locurile de play-off. În rundele rămase de jucat în campionatul regular, de la anul, Unirea Dej le va mai întâlni pe Ripensia (deplasare), Metaloglobus (acasă) și CSM Slatina (deplasare).

Însă, în ultimele cinci etape din Liga 2, Unirea Dej nu a mai reușit să câștige. A luat doar trei puncte și risca să cadă sub locurile de play-off după etapa a 16-a, dacă Gloria Buzău și FK Miercurea Ciuc și-ar fi câștigat meciurile.

Dragoș Militaru, mulțumit de cum s-a comportat Unirea Dej în 2022: ”De un an și ceva avem doar două înfrângeri în deplasare”

Concluzionând, Dragoș Militaru i-a lăudat pe jucători, conducerea, dar și pe ceilalți oameni care au fost aproape de echipă și care au contribuit la evoluțiile de până acum.

Nu suntem perfecți, dar în deplasare avem doar două înfrângeri în 2022. De un an și ceva avem doar două înfrângeri în deplasare. Asta spune multe, cred. Avem 14 victorii, șase egaluri și cinci înfrângeri în 2022. Cu tot ce înseamnă returul de anul trecut și acest tur.

Eu l-aș descrie, la condițiile care sunt la noi, la buget, la lot, raportat la absolut tot ce e aici, îl consider incredibil și sunt mândru de toți jucătorii, pentru că ei au făcut acest lucru. Deși, puteam să avem mult mai multe puncte, dar au fost foarte multe greșeli împotriva noastră (n.r. – de arbitraj).

Dar, suntem acolo, mai sunt trei etape, o să ne batem cu toată lumea, pentru fiecare punct, ca să încercăm să facem un lucru de neimaginat la începutul sezonului (n.r. – calificarea în play-off).

Sunt mândru, pe lângă jucători și cei care ne-au ajutat, și de suporterii noștri, pentru că îi văd că suferă, îi văd că sunt alături de noi, au fost în număr foarte mare la meciurile de acasă, au fost cu noi în deplasări și țin să le mulțumesc eu, dar și jucătorii.

Chiar dacă ne doream mai mult chiar și azi (n.r. – despre partida cu Minaur Baia Mare, scor 1-1), cred că au văzut fanii că jucătorii au alergat, s-au zbătut. Și ei ne-au încurajat de pe margine, la ultima fază am dat un gol valabil, și poate la final meritam o victorie.

Dar, s-a dus un an frumos, foarte frumos și îi așteptăm și în anul 2023, să continuăm lucrurile foarte bune pe care le-am făcut până acum, să îmbunătățim din minusurile pe care le avem, pentru că avem”, a spus Dragoș Militaru, conform Unirea Dej.

Dragoș Militaru, de aproape doi ani la Unirea Dej

În vârstă de 32 de ani, Dragoș Militaru se află pe banca echipei Unirea Dej din ianuarie 2020. Sezonul trecut, în vara lui 2021, el a reușit să ducă echipa din Liga 3 în Liga 2.

Anterior, Dragoș Militaru a mai fost ”principal” la Luceafărul Oradea, dar și ”asistent” la Pandurii Târgu Jiu, Dunărea Călărași sau Unirea Jucu.

Foto: Flaviu Buboi și Alexandru Nicodim / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-a-rabufnit-la-final-de-an-avem-unul-dintre-cele-mai-proaste-terenuri-din-liga-2-antrenorul-suparat-dupa-unirea-dej-minaur-baia-mare-am-avut-gol-19255925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alin-nica-19255932

https://liga2.prosport.ro/seria-1/minaur-baia-mare-promite-sa-fie-alta-echipa-din-2023-mihai-iosif-reactie-dupa-remiza-surprinzatoare-cu-unirea-dej-19255919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doar-remiza-pentru-csm-slatina-cu-progresul-spartac-iar-oltenii-termina-anul-fara-victorie-daniel-oprescu-nu-e-ingrijorat-de-forma-din-ultimele-etape-stiam-ca-nu-trebuie-sa-ne-imbatam-cu-a-19255883

https://liga2.prosport.ro/seria-1/faceti-loc-faceti-loc-dinamo-vine-tare-din-spate-crescut-la-steaua-iulian-rosu-e-jucatorul-momentului-in-echipa-lui-ovidiu-burca-suporterii-l-au-impresionat-aveam-o-19255905

 

Andrei PASCU 05 Dec. 2022, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă