Fuziunea dintre Rapid și Sporting, condiția pusă de primărie pentru a acorda finanțare

Marius ANGHEL 16 Jan. 2014, 16:24 Liga 2
Fuziunea dintre Rapid și Sporting,** condiția pusă de primărie pentru a acorda finanțare

Fotbalul va fi finanțat și anul acesta de la bugetul local al municipiului Suceava, dar, spre deosebire de anii anteriori, când au fost alocate sume pentru susținerea a două cluburi sportive – Rapid și Sporting, anul acesta, doar una din ele va mai beneficia de bani.

„La fotbal vom da o singură finanțare anul acesta, de zece miliarde de lei vechi, pentru echipa Rapid, propun eu, să le dăm posibilitatea să rămână în liga a II-a”, a anunțat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a explicat că de anul trecut le-a solicitat celor două echipe să se unească într-una singură, dar că acest lucru nu putea fi făcut atunci, pentru că finanțarea de la bugetul local fusese prevăzută pentru fiecare în parte. „Sper ca anul acesta să fie pusă în practică fuzionarea celor două echipe – Rapid și Sporting. În esență, jucătorii de la Sporting ar trebui să fie transferați la Rapid, ori Sporting să devină echipa satelit”, a adăugat Ion Lungu.

Edilul sucevean și-a exprimat speranța ca și oamenii de afaceri să se implice în finanțarea activităților sportive, „pentru că toate eforturile au rămas pe umerii primăriei”.

Suma exactă care fi alocată pentru finanțarea acestei activități sportive urmează să fie decisă la finele lunii ianuarie, în ședința de aprobare a bugetului Sucevei pe 2014.

Oficialii de la Sporting sunt pentru fuziune

Reprezentanții grupării Sporting Suceava spun că discuții pe această temă s-au purtat de mai mult timp, iar vestea că vor rămâne fără finanțare de la Primărie pe anul 2014 nu i-a luat prin surprindere.

„Suntem pentru o singură echipă, iar noi ne-am exprimat punctul de vedere în acest sens încă de anul trecut. Ca și până acum, noi suntem gata să punem la dispoziția Rapidului orice jucător de care este nevoie”, a declarat Ciprian Anton, managerul celor de la Sporting.

Pe de altă parte, oficialii grupării sucevene sunt deciși să facă totul pentru a încheia această ediție de campionat, chiar și fără a mai beneficia de suportul venit din partea Primăriei din Suceava.

„Dorința noastră, este să putem încheia cu bine sezonul 2013-2014, urmând ca la vară, să ne punem cu toții la o masă să stabilim împreună structura viitoarei echipe a Sucevei, sperând să existe același numitor comun. Se poate construi ceva durabil pentru că și așa relațiile dintre cele două cluburi sunt foarte apropiate în ultimul timp. Mai mult, jucătorii de la Rapid și Sporting se antrenează pe același teren, se schimbă în același vestiar, iar la un moment dat, au avut același antrenor”, a precizat managerul alb-verzilor, Ciprian Anton.

Sursa: Monitorul de Suceava

Marius ANGHEL 16 Jan. 2014, 16:24 Liga 2
Pe aceeași temă