FRF anunță că va susține LPF2 atunci când se va dovedi sustenabilă financiar, iar cluburile se vor implica în mod real în proiect

Autor: Mihai Andries Publicat: 29 Aug. 2014, 14:38 Actualizat: 29 Aug. 2014, 15:19 Liga 2
FRF anunță că va susține LPF2  atunci când se va dovedi sustenabilă financiar, iar cluburile se vor implica în mod real în proiect

Nemulțumirile cluburilor din eșalonul secund în ceea ce privește întârzierea semnării convenției anuale privind Liga 2, care ar fi trebuit încheiată între FRF și LPF2, au dus la anunțarea unui protest pentru meciurile din prima etapă a competiției. Astfel, duminică, la Tărlungeni, s-a decis întârzierea partidelor cu 10 minute în semn de protest.

Gestul nu a rămas fără ecou la Federația Română de Fotbal, care a răspuns azi printr-un comunicat oficial. Iată conținutul acestuia:

Federația Română de Fotbal a salutat de la bun început inițiativa creării unei Ligi Profesioniste de Fotbal dedicate eșalonului secund din România.

Demersurile pentru apariția unei astfel de entități presupun însă pași importanți, la fel cum fundamentarea unei astfel de instituții nu rezidă doar în obținerea documentelor necesare existenței acesteia.
 
La fel cum a procedat și în cazul Ligii Profesioniste de Fotbal dedicate Ligii 1, Federația Română de Fotbal are obligația, în calitate de organizator al eșalonului secund, față de toți membrii săi, să asigure cadrul competițional optim astfel încât competiția și fiecare participant la aceasta să beneficieze de un context sportiv cât mai aproape de standardele europene.
 
Proiectul LPF2 beneficiază de atenția și observația Federației Române de Fotbal. Astfel încât, la momentul în care proiectul își va demonstra pe deplin sustenabilitatea din punct de vedere financiar, susținerea și implicarea cluburilor de Liga 2 în acest proiect se va dovedi una reală, iar organizarea LPF2 se va contura în totalitate spre standardele de eficiență necesare unui astfel de proiect, suntem gata să susținem această idee pe ordinea de zi a Comitetului Executiv FRF, în timp util.
 
Gheorghe Haic Chivorchian
Secretar General al Federației Române de Fotbal


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

Autor: Mihai Andries Publicat: 29 Aug. 2014, 14:38 Actualizat: 29 Aug. 2014, 15:19 Liga 2
Pe aceeași temă