Protest Liga 2: meciurile din prima etapă vor începe cu 10 minute mai târziu

Mihai Andries 25 Aug. 2014, 15:30 Campionat
Protest Liga 2:** meciurile din prima etapă vor începe cu 10 minute mai târziu

Ieri dimineață a avut loc la Tărlungeni o ședință a Biroului Executiv a LPF 2, la care au fost invitați să participe și reprezentanții cluburilor din Liga 2. Cu acest prilej s-au dezbătut mai multe subiecte arzătoare ale eșalonului secund. Pe ordinea de zi s-a aflat și problema convenției anuale care ar fi trebuit să fie încheiată între FRF și LPF2, privind organizarea ediției de campionat 2014-2015 a Ligii 2.

Din păcate, FRF a amânat în mod repetat semnarea acestui act, deși prin acesta se reglementează desfășurarea activităților de fotbal organizate la nivelul competițional al eșalonului doi, lucru ce a stârnit nemulțumirea tuturor celor prezenți la ședința de ieri. La acest moment, LPF2 nu poate prelua organizarea efectivă a Ligii 2, ca entitate subordonată FRF și recunoscută de aceasta și care beneficiază de autonomie administrativă, financiară și sportivă în conformitate cu statutul și regulamentul federal, coroborată cu prevederile legii 69/2000, capitolul 6 – ligile profesioniste și articolul 18 din statutul FIFA.

În momentul de față, LPF 2 nu are niciun rol în ceea ce privește actualul sezon al campionatului și nu poate lua nicio decizie executivă în acest sens, în ciuda hotărârii Adunării Generale a FRF din 14.05.2012 și a avizului acordat în acest sens de Comitetul Executiv din 20.06.2012, conform declarațiilor date de biroul executiv al organismului.

CCA și opinia publică, notificate asupra întârzierii startului meciurilor

În urma discuțiilor purtate, cei 18 reprezentanți ai cluburilor din Liga 2 prezenți la ședința de la Tărlungeni – au absentat din varii motive FCM Dorohoi, SC Bacău, Unirea Slobozia, FC Bihor și Metalul Reșița – au decis de comun acord să atragă atenția FRF asupra acestei probleme printr-un protest care va avea loc la prima etapă din campionat, programată a se disputa sâmbătă 30 august.

Conform regulamentului, un meci poate începe dacă ambele echipe se prezintă pe teren înainte de a se depăși 15 minute de la ora oficială de start a partidei. Așa că pentru a nu apărea alte probleme, cluburile au decis ca toate meciurile din această rundă să înceapă cu o întârziere de 10 minute.

Prin intermediul Liga2.ro, LPF2 a ținut să anunțe public această decizie luată în ședința de ieri de la Tărlungeni, pentru a se evita orice neînțelegeri. Mai mult, Comisia Centrală de Arbitri va fi notificată în scris asupra acestei forme de protest, pentru ca forul federal să îi anunțe pe cavalerii fluierului care vor fi delegați la meciurile din prima etapă.

Articol și foto de Mihai ANDRIEȘ

 


Știai că avem o pagină de Facebook dedicată fotbalului din ligile inferioare?

 

 

Mihai Andries 25 Aug. 2014, 15:30 Campionat
Pe aceeași temă