Comitetul de Urgență al FRF a modificat și aprobat Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, după revenirea spectatorilor pe stadioane. Ce sancțiuni riscă echipele care îl încalcă

Răzvan STÎNGĂ 28 Nov. 2021, 14:09 Liga 2
Comitetul de Urgență al FRF a modificat și aprobat Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, după revenirea spectatorilor pe stadioane. Ce sancțiuni riscă echipele care îl încalcă

Dat fiind faptul că spectatorii au din nou posibilitatea să participe la meciurile de fotbal, Federația Română de Fotbal a modificat și aprobat o serie de aspecte în privința Protocolului de Desfășurare a Competițiilor. Sâmbătă, Comitetul de Urgență al FRF s-a întrunit și a votat favorabil anumite puncte.

FRF a modificat Protocolul de Desfășurare a Competițiilor

Comitetul de Urgență al FRF, compus din Răzvan Burleanu, președinte FRF, Gino Iorgulescu, prim-vicepreședinte FRF, și Octavian Goga, vicepreședinte FRF, a luat seamă de deciziile autorităților statului, în urma cărora s-a decis că spectatorii pot reveni pe stadioane, după o scăderea semnificativă a cazurilor de COVID-19.

În documentul emis, la unul din puncte este precizat următoarele: ”Condițiile pentru desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României precum și numărul maxim de spectatori care au acces la un eveniment sportiv sunt stabilite prin legislația în vigoare”. Concret, stadioanele se pot deschide într-un procent de 30 la sută din capacitatea maximă, dar spectatorii trebuie să țină cont de faptul că prezența pe arene este permisă în intevalul orar 05:00-21:00.

Astfel, dacă un meci se termină după ora 21:00, ceea ce se întâmplă chiar duminică, în partida dintre Universitatea Craiova și FCSB, din Liga 1, care va începe la ora 20:15, în mod normal suporterii sunt obligați de lege să păsăsească stadionul la pauză, chiar la ora 21:00. În cele din urmă, pentru acest meci s-a dat o ”circulară” de către Raed Arafat, șeful DSU.

Accesul spectatorilor pe stadion se va face conform reglementărilor în vigoare emise de autorități”, sună un alt punct al protocolului publicat pe 27 noiembrie, astfel că accesul fanilor se va face ca și până acum, având permisiunea de a intra pe stadioane doar persoanele cu certificat verde împotriva COVID-19, cele vaccinate și cele trecute prin boală.

Sancțiunile pe care le riscă echipele, în cazul încălcării protocolului 

Referitor la sancțiunile pe care cluburile le pot primi în privința încălcării protocolului în paragrafele care fac trimitere la accesul suporterilor, acestea pot ajunge și până la 50.000 de lei, dacă se ”permite accesul în incinta stadionului a persoanelor care în urma efectuării triajului epidemiologic sunt depistate cu o temperatura de peste 37,3 C”.

De altfel, sunt și alte sancțiuni, și mai drastice, dacă ”nu se respecată protocolul prin depășirea limitei acceptate de spectatori sau prin nerespectarea regulilor de acces”. Aici, echipele sunt pasibile de disputarea a până la șase meciuri cu porțile închise, dar și primirea unei amenzi cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei.

Protocolul de Desfășurare a Competițiilor, modificat la 27 noiembrie, e disponibil AICI.

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 28 Nov. 2021, 14:09 Liga 2
Pe aceeași temă